Ο Ερντογάν τηλεφώνησε στον Πρωθυπουργό του Λιβάνου: Εξαιρετικά επικίνδυνες οι προσπάθειες του Ισραήλ να επεκτείνει τις συγκρούσεις στην περιοχή, δήλωσε (video)

Islamist President and Justice and Development (AK) Party Chairman Recep Tayyip Erdoğan made a speech at the AK Party Human Rights Training Program in Ankara. Photo via Turkish Prsidency




Τη θλίψη του για τις επιθέσεις στον Λίβανο εξέφρασε ο ισλαμιστής Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου, Νετζίμ Μικάτι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής Προεδρίας, ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε ότι οι προσπάθειες του Ισραήλ να επεκτείνει τις συγκρούσεις στην περιοχή είναι εξαιρετικά επικίνδυνες, και ότι οι προσπάθειες θα συνεχιστούν για να σταματήσει η ισραηλινή επιθετικότητα.

Εξάλλου, ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι είπε στον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, μετά τις εκρήξεις των βομβητών, ότι το Κάιρο απορρίπτει οποιεσδήποτε απόπειρες κλιμάκωσης στην περιοχή και υποστηρίζει το Λίβανο, ανακοινώθηκε σήμερα από την αιγυπτιακή προεδρία.

«Ο πρόεδρος υπογράμμισε ότι η Αίγυπτος απορρίπτει απόπειρες να κλιμακωθεί η σύγκρουση και να επεκταθεί περιφερειακά, επισημαίνοντας την ανάγκη όλα τα μέρη να ενεργούν υπεύθυνα και επαναλαμβάνοντας την υποστήριξη της Αιγύπτου προς το Λίβανο», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο Μπλίνκεν επισκέπτεται την Αίγυπτο με την ελπίδα να δώσει ώθηση στις προσπάθειες για την επίτευξη κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα και να ενισχύσει τις σχέσεις με το Κάιρο.

Ο απολογισμός των νεκρών από τις εκρήξεις εκατοντάδων βομβητών στο Λίβανο αυξήθηκε σε 12 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας του Λιβάνου Φιράς Αμπιάντ.

Στο Αμμάν, ο υπουργός Εξωτερικών της Ιορδανίας δήλωσε σήμερα πως το Ισραήλ ωθεί ολόκληρη τη Μέση Ανατολή στο χείλος ενός περιφερειακού πολέμου συντηρώντας μια επικίνδυνη κλιμάκωση σε αρκετά μέτωπα.

Σε σχόλιά του έπειτα από μια συνεδρίαση υπουργών της ομάδας επαφής ισλαμικών και αραβικών χωρών στο Αμμάν, ο υπουργός Εξωτερικών Αϊμάν Σαφάντι υπογράμμισε πως η ειρήνη δεν θα επικρατήσει χωρίς μια λύση δύο κρατών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP
Άγκυρα, Turkey

Αναπροσαρμόζει την πολεμική στρατηγική του το Ισραήλ και στρέφεται κυρίως κατά της Χεζμπολάχ: Το «κέντρο βάρους» πλέον στα βόρεια προαναγγέλλουν Νετανιάχου-Γκάλαντ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: