Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος γιόρτασε το σύμφωνο συμβίωσης με τη σύντροφό του, Όλγα Νάσση: Σε εστιατόριο του κέντρου μαζί με τα παιδιά και στελέχη της Νέας Αριστεράς

Η Όλγα Νάσση, σύντροφος του Ευκλείδη Τσακαλώτου είναι ανθρωπολόγος και ήταν υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά. Photo screen shot via FB: Όλγα Νάσση – Olga Nassis




Το σύμφωνο συμβίωσης που έχουν υπογράψει με τη σύντροφό του, Όλγα Νάσση, γιόρτασαν σε εστιατόριο στο Γκάζι, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με τους δικούς τους ανθρώπους, ποζάροντας μαζί χαμογελαστοί στον φωτογραφικό φακό.

Κοντά στον πατέρα τους ήταν τα τρία παιδιά του Ευκλείδη Τσακαλώτου, όπως και οι δύο γιοι της ‘Ολγας Νάσση που βρέθηκαν δίπλα στη μητέρα τους.

Φυσικά, το «παρών» έδωσαν και μέλη της Νέας Αριστεράς. Ανάμεσά τους και οι Θοδωρής Δρίτσας, Γιώργος Σταθάκης, Τασία Χριστοδουλοπούλου, Θεανώ Φωτίου, Μερόπη Τζούφη, Στέλιος Κούλογλου και Πάνος Σκουρλέτης.

Για τη μουσική επένδυση της βραδιάς, το ζευγάρι επέλεξε ρεμπέτικες μελωδίες και παραδοσιακή μουσική από τη νότια Ιταλία, συνδυάζοντας δύο αγαπημένες τους μουσικές παραδόσεις.

Υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Η Όλγα Νάσση είναι ανθρωπολόγος και ήταν υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, λίγο καιρό μετά το διαζύγιό του, το 2019, προχώρησε στην προσωπική του ζωή και μετά γνώρισε τη συµπατριώτισσά του, Όλγα Νάσση.

Κατά τη διάρκεια των ευρωεκλογών τότε, είχε βρεθεί στην Ήπειρο, από όπου και κατάγεται, προκειμένου να στηρίξει τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ όπου άνηκε πριν αποχωρήσει. Ανάμεσα σε αυτούς και η κυρία Νάσση η οποία γεννήθηκε και έζησε στην Ιταλία.

Το φθινόπωρο του ίδιου χρόνου, η Όλγα Νάσση, ως πρόεδρος των Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων της Ιταλίας, διοργάνωσε στο Παλέρµο µια εκδήλωση, για να παρουσιάσει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος το βιβλίο του µε τίτλο «Η σκληρή δοκιµή της αντίστασης», µια ανάλυση της σηµερινής Ευρώπης και της ελληνικής αντίστασης ενάντια σε ισχυρές ευρωπαϊκές δυνάµεις.

Η Όλγα Νάσση έχει σπουδάσει Πολιτικές Επιστήµες και είναι κάτοχος διδακτορικού στην Ανθρωπολογία και την Εθνογλωσσολογία. Εχει κάνει σηµαντική εθνογραφική έρευνα σχετικά µε την ελληνική µειονότητα στην Αλβανία και έχει δηµοσιεύσει επιστηµονικά άρθρα σε ιταλικά και διεθνή επιστηµονικά περιοδικά.

Παράλληλα, έχει συµµετάσχει σε ερευνητικά προγράµµατα στην Ιταλία και τις Ηνωµένες Πολιτείες αναφορικά µε τις ιστορικές µειονότητες και τις ιταλικές κοινότητες που προέρχονται από τη ∆ιασπορά.

Η «ινφλουένσερ» σύμβουλος, μιά σχέση «αισθηματικού χαρακτήρα»: Η απολογία, με δάκρυα στα μάτια, του Ιταλού υπουργού Πολιτισμού και η αμηχανία της Μελόνι [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: