O διορισμός νέου Γενικού Ελεγκτή, οι πλημμύρες στη Λευκωσία και οι τιμές των καυσίμων στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου

FILE PHOTO: Οι εφημερίδες της Κύπρου. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Η απόφαση της Προεδρεύουσας της Δημοκρατίας, Αννίτας Δημητρίου να μην μεταβεί στη Μάλτα, αφήνοντας τον Ζαχαρία Κουλία να προχωρήσει στο διορισμό νέου Γενικού Ελεγκτή ως προεδρεύων της Δημοκρατίας, προβάλλεται στα κύρια θέματα του Τύπου. Αλλα θέματα είναι οι πλημμύρες στη Λευκωσία, οι τιμές των καυσίμων, η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου, η επιδείνωση της κατάστασης λόγω των βομβαρδισμών του Ισραήλ στο νότιο Λίβανο, οι τιμές των καυσίμων και άλλα.

Η «Αλήθεια» κάτω από τον πρωτοσέλιδο τίτλο «Η Αννίτα έλυσε την κυβερνητική βαβέλ» γράφει στο κύριο της θέμα ότι η Αννίτα Δημητρίου ακύρωσε το ταξίδι της για να αποτρέψει τον Ζαχαρία Κουλία να προεδρεύσει του κράτους και να διορίσει τον Στέλιο Πλατή στη θέση του Γενικού Ελεγκτή. Γράφει επίσης ότι μαθητής τραυματίστηκε πολύ ελαφρά μετά από έκρηξη κινητού που βρισκόταν στη τσέπη του. Αλλού αναφέρει ότι καταγράφηκαν 274 νεκροί και πάνω από 100 τραυματίες στο νότιο Λίβανο από βομβαρδισμούς του Ισραήλ.

Ο «Πολίτης» με τίτλο στο κύριο του θέμα «Η Αννίτα αποσόβησε νέα θεσμική κρίση και εκτροπή» γράφει ότι η Πρόεδρος της Βουλής έβαλε τέρμα στη νέα κρίση που πήγε να δημιουργήσει ο Ζαχαρίας Κουλίας ο οποίος απειλούσε ότι κατά την απουσία της στο εξωτερικό θα διόριζε εκείνος, ως γηραιότερος Βουλευτής και Προεδρεύων της Δημοκρατίας, νέο Γενικό Ελεγκτή. Αλλού αναφέρει ότι αναμένοντας τη χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ στο Λίβανο, χιλιάδες πολίτες εγκαταλείπουν άρον-άρον τη χώρα. Γράφει επίσης ότι ο Υπουργός Ενέργειας θεωρεί τις συζητήσεις ανάμεσα σε ΑΔΜΗΕ και Ρυθμιστές ως μέρος της διαδικασίας σε σχέση με την ηλεκτρική διασύνδεση.

«Ο Φιλελεύθερος» τιτλοφορεί το κύριο του θέμα «Το πήρε πάνω της η Αννίτα» και γράφει ότι η εμμονή του Ζαχαρία Κουλία να διορίσει ο ίδιος Γενικό Ελεγκτή όταν θα προήδρευε της Δημοκρατίας προκάλεσε πολιτική αναστάτωση με αποτέλεσμα η ΠτΒ να αναβάλει το ταξίδι της για Μάλτα και να παραμείνει Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας. Αλλού αναφέρει ότι έξω φρενών είναι οι επιβάτες στο αεροδρόμιο Λάρνακας και καταγγέλλουν καθυστερήσεις και ταλαιπωρία στους ελέγχους αποσκευών και διαβατηρίων. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ο Σύνδεσμος Καταναλωτών υποστηρίζει πως οι εταιρείες πετρελαιοειδών κερδίζουν περισσότερα όταν οι τιμές των καυσίμων στην Ευρώπη και αλλού πέφτουν.

Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Οργιώδες παρασκήνιο υπό συνθήκες αδιαφάνειας για τον GSI» γράφει στο κύριο της θέμα ότι Πρόεδρος Δημοκρατίας και κυβέρνηση πρέπει να αποσαφηνίσουν επιτέλους το τοπίο σε ό,τι αφορά την ηλεκτρική διασύνδεση. Αλλού αναφέρει ότι το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει τον αγώνα με νέες πρωτοβουλίες, εντός κι εκτός Βουλής απέναντι στη συγκάλυψη και τη διαφθορά. Γράφει επίσης ότι οι έντονες βροχοπτώσεις χθες οδήγησαν σε πλημμυρισμένους δρόμους σε αρκετές περιοχές της Λευκωσίας.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» με κύριο τίτλο «Τα καμώματα Βουλευτή προκαλούν σύγχυση στην κυβέρνηση» και αναφέρεται στον Βουλευτή Ζαχαρία Κουλία και την πρόθεσή του να διορίσει Γενικό Ελεγκτή με την Αννίτα Δημητρίου να του ματαιώνει τα σχέδια. Προβάλλει επίσης τις πλημμύρες στους δρόμους της Λευκωσίας μετά την έντονη βροχόπτωση. Αλλού γράφει ότι σημειώθηκε μείωση πέραν των 50% στις αφίξεις μεταναστών.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Ο Ανδρέας Παπακωνσταντίνου στη θέση του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας με απόφαση Χριστοδουλίδη: Αυτός είναι ο διάδοχος του Οδυσσέα Μιχαηλίδη

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: