Νέο ρεκόρ παραγωγής ανακοίνωσε η Energean για τον Ιούνιο: Έφτασε στο ισοδύναμο των 177 χιλιάδων βαρελιών πετραλαίου την ημέρα

FILE PHOTO: Το πλοίο “Energean Power” FPSO (Floating Production Storage and Offloading) Photo via Energean




Νέο ρεκόρ στην παραγωγή ανακοίνωσε η Energean plc για τον Ιούνιο, φθάνοντας τις 177 χιλιάδες βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου την ημέρα, εκ των οποίων το 84% ήταν σε φυσικό αέριο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Energean, η οποία ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου στα χρηματιστήρια Λονδίνου και Τελ Αβίβ, «η εξέλιξη αντανακλά κυρίως τη σημαντική αύξηση της ζήτησης σε φυσικό αέριο κατά τη διάρκεια του θέρους στο Ισραήλ».

Προσθέτει ότι οι 140 χιλιάδες βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου (86% σε φυσικό αέριο) προέρχονται από τα assets τα οποία θα παραμείνουν στο χαρτοφυλάκιο της και μετά την ολοκλήρωση της πρόσφατης συμφωνίας με την Carlyle.

Η Energean αναφέρει ότι η επίτευξη εσόδων 867 εκατ. δολαρίων (+47% σε ετήσια βάση), εκ των οποίων τα 643 εκατ., προέρχονται από τα assets που θα διατηρηθούν στο χαρτοφυλάκιο της Energean.

Προσθέτει ότι τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 89 εκατ. δολάρια (+27% σε ετήσια βάση) και ότι η καθαρή κερδοφορία από τα assets που θα παραμείνουν στην Energean ανήλθε στα 116 εκατ. δολάρια.

Συνολικά στο πρώτο εξάμηνο, σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Energean αναφέρει ότι η ημερήσια παραγωγή διαμορφώθηκε στις 146 χιλιάδες βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου (82% σε φυσικό αέριο), αυξημένη κατά 38% σε ετήσια βάση.

Προσθέτει ότι στα assets που θα παραμείνουν στο χαρτοφυλάκιο της Energean, η παραγωγή ήταν 106 χιλιάδες βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου (84% σε φυσικό αέριο), αυξημένη κατά 47% σε ετήσια βάση.

Στην ανακοίνωση η Energean αναφέρει ότι για το σύνολο του 2024, εκτιμά ότι η παραγωγή του ομίλου θα διαμορφωθεί μεταξύ των 155 και 165 χιλιάδων βαρελιών ισοδυνάμου πετρελαίου την ημέρα, εκ των οποίων οι 115-125 χιλιάδες θα προέρχονται από τα assets που θα διατηρηθούν στο χαρτοφυλάκιο.

Προσθέτει ότι οι κεφαλαιακές δαπάνες στην ανάπτυξη και την παραγωγή εκτιμώνται σε 600 – 700 εκατ. δολάρια, αυξημένες κυρίως λόγω του project ανάπτυξης του κοιτάσματος Katlan στο Ισραήλ.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου, ο Μαθιός Ρήγας, Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Energean plc ανέφερε ότι η εταιρεία κατέγραψε «τα καλύτερα αποτελέσματα στην ιστορία της», με διψήφια ποσοστιαία αύξηση στην παραγωγή, στα έσοδα και την κερδοφορία.

Ανέφερε επίσης ότι στο Ισραήλ επιτύχαμε ρεκόρ παραγωγής, λόγω της καλοκαιρινής ζήτησης και της εξαιρετικής απόδοσης του FPSO “Energean Power”, ενώ «πραγματοποιήσαμε σημαντική πρόοδο σε όλες τις στρατηγικές μας προτεραιότητες».

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ (ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΑΓΚ)
Λευκωσία, Κύπρος

«H ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου θα συνεχιστεί κανονικά» διαβεβαιώνει ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: