Νέο επεισόδιο στην κόντρα Τεχεράνης – Τελ Αβίβ: Οι Φρουροί της Επανάστασης ισχυρίζονται ότι συνέλαβαν 12 ατόμα που κατηγορούνται ότι «συνεργάσθηκαν» με το Ισραήλ

epa11616829 Iranian President Masoud Pezeshkian and Commander of the Islamic Revolutionary Guard Corps’ Aerospace Force Amir Ali Hajizadeh (L) attend the annual military parade marking the Iraqi invasion in 1980, which led to an eight-year-long war (1980-1988); in Tehran, Iran, 21 September 2024. EPA, ABEDIN TAHERKENAREH




Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν ανακοίνωσαν την σύλληψη 12 ατόμων που κατηγορούνται ότι «συνεργάσθηκαν» με το Ισραήλ, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Fars.

Το πρακτορείο δεν διευκρίνισε την ημερομηνία των συλλήψεων, ούτε την εθνικότητα των συλληφθέντων. Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν είναι ότι «σχεδίαζαν την διάπραξη ενεργειών κατά της ασφάλειας του Ιράν».

Σύμφωνα με το Fars, οι Φρουροί της Επανάστασης «συνέλαβαν 12 συνεργάτες του σιωνιστικού καθεστώτος σε έξι επαρχίες της χώρας.

Το Ιράν έχει επανειλημμένως ανακοινώσει την σύλληψη πρακτόρων που, σύμφωνα με την Τεχεράνη, εργάζονταν για τις υπηρεσίες Πληροφοριών ξένων χωρών, κυρίως του Ισραήλ.

Τα τελευταία χρόνια, οι ιρανικές αρχές έχουν κατηγορήσει το Ισραήλ για πράξεις δολιοφθοράς κατά ορισμένων πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν και για δολοφονίες σειράς ιρανών επιστημόνων.

Πολλοί άνθρωποι που έχουν κριθεί ένοχοι από την ιρανική δικαιοσύνη για συνεργασία με το Ισραήλ έχουν απαγχονισθεί τα τελευταία χρόνια.

Με πληροφορίες AFP–Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τεχεράνη, Ιράν

Δύσκολη η αποστολή του Μπαρνιέ: Δεσμεύτηκε ότι «δεν θα αυξήσει τους φόρους για το σύνολο των Γάλλων» και ότι θα διαφυλάξει την αξιοπιστία της χώρας στις αγορές

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: