Νεκρή η τουρίστρια που χτυπήθηκε από άγαλμα ενώ περπατούσε στη Νάπολη: Το πέταξαν από μπαλκόνι – Να αφαιρεθεί από το διαδίκτυο το βίντεο ζητά η οικογένεια της [video]

Λουλουδια στο σημείο που τραυματίστηκε θανάσιμα η 30χρονη τουρίστρια στη Νάπολη. Photo via video TRG, rainews




Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία στη Νάπολη της Ιταλίας από τον θάνατο τουρίστριας στην πιο δημοφιλή συνοικία της πόλης.

Η 30χρονη Κιάρα Τζακόνις περπατούσε με τον φίλο της στο Quartieri Spagnoli, στη Νάπολι την Κυριακή, όταν ένα άγαλμα που έπεσε από μπαλκόνι τη χτύπησε στο κεφάλι. Η κοπέλα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου άφησε την τελευταία της πνοή δύο ημέρες μετά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το άγαλμα πέταξαν από το μπαλκόνι του σπιτιού τους παιδιά που έπαιζαν.

Κάμερες ασφαλείας από την περιοχή κατέγραψαν το συμβάν και το βίντεο αναρτήθηκε από πολλές ιστοσελίδες στο διαδίκτυο, αναγκάζοντας τους γονείς της να ζητήσουν να «κατέβει»:

«Θα θέλαμε τα βίντεο σχετικά με την Κιάρα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, ειδικά αυτό στο οποίο κινηματογραφείται ενώ χτυπιέται από το άγαλμα, να αφαιρεθούν καθώς έστω και κατά λάθος αυτές είναι εικόνες πολύ δυνατές για εμάς και δεν θέλουμε να τις βλέπουμε. Αυτή τη στιγμή κάνουμε πρώτα απ’ όλα μια έκκληση για ανθρώπινη κατανόηση».

Αυτή είναι η έκκληση που κάνει ο πατέρας της, Τζιανφράνκο Τζακόνις. Αναγνωρίζει το ευγενές πνεύμα με το οποίο τα μέσα ενημέρωσης αποφάσισαν να δημοσιεύσουν το βίντεο του τραγικού θανάτου της Κιάρα, ζητά από όλους όσοι μοιράστηκαν το βίντεο να το διαγράψουν το συντομότερο δυνατό.

Τονίζει επίσης ότι το βίντεο περιέχει στοιχεία που θα είναι διαθέσιμα στη δικαιοσύνη κατά τη διάρκεια των ερευνών και ζητά σεβασμό στη μνήμη της Κιάρα.

Για λογαριασμό της Εισαγγελίας της Νάπολης, η αστυνομία απέκτησε το βίντεο που απεικονίζει τη στιγμή κατά την οποία το αγαλματίδιο χτυπά την τουρίστρια από την Πάδοβα στο κεφάλι.

Οι εικόνες απεικονίζουν τις φάσεις αμέσως πριν από την τραγωδία και την ακριβή στιγμή κατά την οποία το ειδώλιο, θρυμματισμένο σε βαριά κομμάτια μετά την πρόσκρουση με ένα άλλο μπαλκόνι κατά την πτώση του, χτυπά τη νεαρή γυναίκα στο κεφάλι.

Υπό έρευνα οι γονείς των παιδιών 

Υπό αστυνομική έρευνα βρίσκονται οι γονείς των παιδιών που φέρονται να πέταξαν το άγαλμα. Το ζευγάρι αρνείται πως το άγαλμα που χτύπησε την Κιάρα ήταν δικό τους, αν και σύμφωνα με μαρτυρίες, αντικείμενα είχαν πέσει από το εμπλεκόμενο σπίτι και παλιότερα, χωρίς να υπάρξουν συνέπειες τότε.

Η αστυνομία ερεύνησε το διαμέρισμα που μένει το ζευγάρι και από το οποίο έπεσε το αγαλματίδιο και τραυμάτισε θανάσιμα την Κιάρα, όμως προς το παρόν δεν είναι σαφές στους ανακριτές ποιος ευθύνεται για το ατύχημα δεδομένου ότι στο σπίτι εκείνη τη στιγμή, εκτός από τα δύο παιδιά, βρίσκονταν και οι γονείς που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια και αποτυχία ελέγχου ανηλίκων.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει η RAI, πιθανότερη εκδοχή είναι ένα από τα παιδιά να πέταξε ή να του έπεσε το άγαλμα, ενώ έπαιζε με αυτό στο μπαλκόνι.

Η Κιάρα Τζακόνις, μια 30χρονη από την Πάντοβα που ζούσε και εργαζόταν στο Παρίσι, επισκεπτόταν τη Νάπολη παρέα με τον φίλο της. Το ζευγάρι έκανε μια βόλτα λίγες ώρες πριν την πτήση αναχώρησης από την πόλη, όταν η γυναίκα χτυπήθηκε ξαφνικά από ένα άγαλμα που έπεσε από ένα μπαλκόνι στη via Sant’Anna di Palazzo.

Το χτύπημα προκάλεσε σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι: η Κιάρα έχασε αμέσως τις αισθήσεις της και, κατά την άφιξη των γιατρών, διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε αμέσως στο Νοσοκομείο Ospedale del Mare όπου υποβλήθηκε σε νευροχειρουργική επέμβαση. Η κατάστασή της κρίνονταν πάντα «εξαιρετικά σοβαρή» από τους γιατρούς του νοσοκομείου.

Εκατοντάδες άνθρωποι συμμετείχαν στη συγκέντρωση που διοργανώθηκε στη Νάπολι το βράδυ της Πέμπτης, στη μνήμη της. Οι κάτοικοι της γειτονιάς φώναζαν επανειλημμένα «συγχωρέστε μας» στην οικογένεια της 30χρονης.

«Η Νάπολη δεν είναι ίσως η πιο όμορφη πόλη στον κόσμο, αλλά έχει τον πιο όμορφο πληθυσμό στον κόσμο», είπε ο Τζιανφράνκο Τζακόνις, ο πατέρας της Κιάρα που ήταν παρών με την αδερφή του κοριτσιού, Ρομπέρτα. Εκατοντάδες πολίτες του Quartieri Spagnoli τον περίμεναν με αναμμένα κεριά και λευκά μπαλόνια στα χέρια, πολλοί τον αγκάλιασαν.

Με πληροφορίες από lifo, RAI

Φρίκη στην Ιταλία: Φοιτήτρια δολοφόνησε τα δύο νεογέννητα παιδιά της, τα έβαλε σε πλαστικές σακούλες και τα έθαψε στον κήπο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: