Νέα απάτη μέσω sms στην Κύπρο: Η αστυνομία προειδοποιεί ότι οι επιτήδειοι προσπαθούν να τους παραχωρήσουν οι πολίτες τους κωδικούς πρόσβασης των λογαριασμών τους

FILE PHOTO: Περιπολτικό της Κυπριακής Αστυνομίας: ΚΥΠΕ – Φ. ΖΑΝΝΕΤΤΟY




Η Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αστυνομίας προειδοποιεί τους πολίτες για ένα νέο είδος απάτης μέσω γραπτών μηνυμάτων sms, με σκοπό την εξαπάτησή τους από επιτήδειους για παραχώρηση των κωδικών πρόσβασης στους λογαριασμούς τους.

Σε ανακοίνωσή της, η Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αναφέρει συγκεκριμένα ότι επιτήδειοι αποστέλλουν μαζικά μηνύματα sms με τυχαίους αποδέκτες, παριστάνοντας ψευδώς εταιρεία -ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων, όπου αναφέρουν ότι διαπιστώθηκε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στον λογαριασμό τους από άλλη χώρα, καλώντας ανυποψίαστους πολίτες όπως επικοινωνήσουν άμεσα με το δηλωμένο στο ύποπτο μήνυμα, τηλέφωνο.

Η Αστυνομία ενημερώνει το κοινό ότι πρόκειται για απάτη και ότι τα μηνύματα είναι πλαστά, ενώ συμπληρώνει πως σκοπός των επιτήδειων είναι η εξαπάτηση του κοινού και η παραχώρηση των κωδικών πρόσβασης του λογαριασμού τους.

Καλεί το κοινό όπως είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να μην ανταποκρίνεται σε περίπτωση λήψης τέτοιου μηνύματος, να χρησιμοποιεί ασφάλεια δύο παραγόντων για όλους τους ηλεκτρονικούς του λογαριασμούς και ουδέποτε να παραδίδει τους κωδικούς και τα στοιχεία πρόσβασης του σε οποιοδήποτε τρίτο πρόσωπο.

Με πληροφορίες ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Δεν υπάρχει απεριόριστος χρόνος, ούτε πιεστικά χρονοδιαγράμματα για την ηλεκτρική διασύνδεση, παραδέχεται η Λευκωσία: Αισιοδοξία για “καλό τέλος” των προσπαθειών

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: