Νέα άφιξη αμερικανικού πολεμικού πλοίου στην Κύπρο θα “θυμώσει” την Τουρκία: Στη Λεμεσό το USS Oak Hill για προγραμματισμένη συντήρηση

U.S. Marines with the 24th Marine Expeditionary Unit (MEU) Special Operations Capable (SOC) arrive in Limassol, Cyprus aboard the U.S. Navy Harpers Ferry-class dock landing ship USS Oak Hill (LSD-51) to begin scheduled bilateral training with the Republic of Cyprus National Guard, Sept. 20, 2024. Photo by SSgt. Ryan Sammet.




Το αμφίβιο αποβατικό πλοίο USS Oak Hill (LSD 51) κλάσης Harpers Ferry και οι πεζοναύτες της 24ης μονάδας έφτασαν στη Λεμεσό την Παρασκευή λόγω προγραμματισμένης συντήρησης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η περίοδος συντήρησης, δίνει στους ναυτικούς και τους πεζοναύτες την ευκαιρία να ολοκληρώσουν ενέργειες συντήρησης που δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν ενώ βρίσκονται στη θάλασσα. Η συντήρηση επιτρέπει στο USS Oak Hill να διατηρήσει τις απαραίτητες δυνατότητες για να συνεχίσει τις επιχειρήσεις στις περιοχές ευθύνης των Ναυτικών Δυνάμεων των ΗΠΑ σε Ευρώπη-Αφρική.

Ο Τζέισον Νόουελ, διοικητής του Oak Hill είπε ότι “η διεξαγωγή συντήρησης στην Κύπρο θα επιτρέψει στο Oak Hill να συνεχίσει να λειτουργεί σε πλήρη ετοιμότητα, ενώ παράλληλα θα διευρύνει τις σχέσεις μας με τη βιομηχανική βάση που μας βοηθά στις επισκευές, και με τους Κύπριους που συναντάμε κατά τη διάρκεια της παραμονής μας. Αυτό θα ωφελήσει μελλοντικές μονάδες που θα αναπτυχθούν στην περιοχή”.

Σημειώνεται ότι το τελευταίο πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ που έφθασε στο νησί για τους ίδιους λόγους ήταν το αντιτορπιλικό κατευθυνόμενου πυραύλου USS Ramage (DDG 61) κατηγορίας Arleigh Burke τον Αύγουστο του 2023.

«Η ικανότητα εκτέλεσης κρίσιμης συντήρησης σε συμμαχικές και χώρες εταίρους όπως η Κύπρος παρέχει σημαντικό όφελος στα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ και στην αποστολή συντήρησης του Forward Deployed Regional Maintenance Center (FDRMC)», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ενώ το πλοίο βρίσκεται στο λιμάνι, οι πεζοναύτες θα συμμετάσχουν σε διμερείς ασκήσεις ρουτίνας με την Εθνική Φρουρά της Κύπρου στην Πάφο και τη Λάρνακα, σε συνεργασία με την Κυπριακή Δημοκρατία.

Αυτή η εκπαίδευση, αναφέρεται, αποτελεί μέρος της προγραμματισμένης ανάπτυξής τους και επικεντρώνεται στη διατήρηση της ετοιμότητας και των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού και του Σώματος Πεζοναυτών, ώστε να συνεχίσουν να είναι έτοιμοι για οποιαδήποτε αποστολή.

Το Oak Hill δραστηριοποιείται στην περιοχή επιχειρήσεων του 6ου στόλου των ΗΠΑ ως μέρος του Wasp Amphibious Ready Group (WSP ARG)-24th MEU (SOC) που υποστηρίζει τα συμφέροντα των ΗΠΑ, των συμμάχων και των εταίρων στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Μεσογείου, για να συνεχίσει την προώθηση της περιφερειακής σταθερότητας και την αποτροπή επιθετικότητας.

Η Πρέσβης των ΗΠΑ στην Κύπρο, Τζούλι Φίσερ χαιρέτισε την άφιξη του πλοίου.

Εγραψε στον λογαριασμό της στο ‘X’, “Το USS OAK HILL θα κάνει προγραμματισμένη συντήρηση στη Λεμεσό, ενώ οι πεζοναύτες θα διεξάγουν διμερή εκπαίδευση με την Εθνική Φρουρά της Κύπρου”.

Αλλαγή επιχειρησιακού δόγματος στο Πολεμικό Ναυτικό: Εισέρχεται στο club δυνατότητας στρατηγικού πλήγματος με SCALP Naval στις φρεγάτες Belh@rra

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: