Να πάρει θέση ο κ. Γιαννακόπουλος και η Θύρα 13 σε αυτό το κρίσιμο ερώτημα: Είναι με την Κύπρο ή υπέρ της κατοχής του Αττίλα, την οποία υποστηρίζει ο απαράδεκτος Αταμάν; (video)

FILE PHOTO: Ο παίκτης του Παναθηναϊκού, Κώστας Σλούκας (Δ) και ο ιδιοκτήτης της ομάδος Δημήτρης Γιαννακόπουλος (Α) κρατούν το τρόπαιο της Euroleague στο παρκέ του ΟΑΚΑ, στη γιορτή του Παναθηναϊκού για την κατάκτηση του 7ου ευρωπαϊκού τίτλου του, στο ΟΑΚΑ, την Παρασκευή 31 Μαΐου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ*, Hellas Journal

Ο Πρόεδρος και ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΑΟ, κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος, υιός του μεγάλου Παύλου Γιαννακόπουλου -όπως με ενημέρωσαν φίλοι αθλητικοί συντάκτες- και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία, πρέπει να πάρει θέση για την απρέπεια, που στην πραγματικότητα είναι εθνική προσβολή προς τους Έλληνες της Κύπρου, του Τούρκου προπονητή της ομάδας του, του Εργκίν Αταμάν.

Επειδή δεν ασχολούμαι καθόλου με τα αθλητικά -έχω να πάω σε γήπεδο 2-3 δεκαετίες- δεν γνώριζα τίποτα για τον κ. Γιαννακόπουλο. Πληροφορήθηκα, όμως, ότι εκτός από επιτυχημένος επιχειρηματίας είναι και Πατριώτης.

Όπως είναι γνωστό, ο ανεκδιήγητος Εργκίν Αταμάν, μόλις είδε το πανό των Ελληνοκυπρίων οπαδών του Παναθηναϊκού στο “Γήπεδο Ελευθερίας” της Λευκωσίας, έγινε …Τούρκος. Εκβίασε τεχνικές ποινές από τον διαιτητή για να αποβληθεί και έφυγε από τη θέση του στον πάγκο των “Πρασίνων”.

Δεν είναι μόνο απαράδεκτος για την πράξη του αλλά και βιαστής της Ελληνικής Ιστορίας. Με ενημέρωσαν ότι ο κ. Γιαννακόπουλος γνωρίζει πολύ καλά την Ιστορία του Ελληνισμού. Η Τουρκία, εκμεταλλευόμενη το προδοτικό πραξικόπημα της Χούντας των Αθηνών, εισέβαλε στην Κύπρο και από τότε, για πενήντα χρόνια, κατέχει παράνομα το 40% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Οι φίλοι του Παναθηναϊκού στο νησί, ορθά πράττοντας -όπως γίνεται πάντα στην Κύπρο- ανέβασαν το πανο τους με το μήνυμα τους για τη συνεχιζόμενη τραγωδία της Μεγαλονήσου: «50 χρόνια παράνομης κατοχής, κανείς δεν ξεχνά». Καταχειροκροτήθηκαν απ’ όλους στο γήπεδο. Οι πάντες ένοιωθαν το ίδιο για την κατοχή.

Ο Αταμάν έπιασε σβάρνα τα τουρκικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, που ως γνωστό καθοδηγούνται από τον ισλαμιστή Αλτούν της Τουρκικής Προεδρίας και μίλησε εκ μέρους του κ. Γιαννακόπουλου και της Θύρας 13, που αντιπροσωπεύει τους οπαδούς του Παναθηναϊκού.

Ισχυρίστηκε τα εξής:

Η διοίκηση του πρωταθλητή Ευρώπη είναι έξαλλη με το πανό, ειπε και πρόσθεσε ότι επικοινώνησε μαζί του και η «Θύρα 13». Τι του είπαν; Ας διαβάσουμε τα λόγια του:

«Αυτό το πανό ανέβηκε εν αγνοία της διοίκησης του Παναθηναϊκού. Είναι απλώς ένα πανό που ανέβασε μια μικρή ομάδα ανθρώπων. Η διοίκηση του συλλόγου είναι επίσης πολύ θυμωμένη με αυτήν την κατάσταση.

Ο Παναθηναϊκός είναι ένας από τους μεγαλύτερους συλλόγους μπάσκετ στην Ευρώπη και ήταν ενάντια σε κάθε είδους πολιτικά πανό να αναμειγνύονται στον αθλητισμό. Επιπλέον, εμπιστεύτηκαν την ομάδα στον προπονητή της Εθνικής Ομάδας της Τουρκίας ενώ συμπεριέλαβαν δύο από τους διεθνείς μας παίκτες τη φετινή σεζόν. Έχει καλές σχέσεις με τον τουρκικό λαό».

Τι άλλο υποστήριξε:

«Ο μεγαλύτερος σύνδεσμος φιλάθλων του Παναθηναϊκού στην Αθήνα, η “Θύρα 13”, τηλεφώνησε και εξέφρασε τη συγγνώμη της αυτοπροσώπως. Δήλωσαν ότι αυτό το πανό ανέβηκε χωρίς καμία προειδοποίηση, παρά μόνο από αυτή τη μικρή ομάδα των Ελληνοκυπρίων.

Επιπλέον, το ενδιαφέρον και η αγάπη που μου έδειξαν αυτές τις μέρες στο γήπεδο αλλά και στην πόλη ήταν απίστευτα. Γνωρίζουμε ότι τέτοιες ομάδες ανθρώπων μπορούν να εμφανιστούν οπουδήποτε στον κόσμο».




Ερωτούμε λοιπόν: Συμφωνεί ο κ. Γιαννακόπουλος με τους ισχυρισμούς του θρασύτατου Αταμάν; Συμφωνούν τα μέλη της Θύρας 13; Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού και οι οπαδοί του έχουν δώσει το δικαίωμα στον Τούρκο προπονητή να ομιλεί εκ μέρους τους.

Αλλά το μείζον ερώτημα είναι αυτό: Είναι με την Κύπρο ο κ. Γιαννακόπουλος και η Θύρα 13; Ή υπέρ της κατοχής του Αττίλα, την οποία υποστηρίζει ο απαράδεκτος Αταμάν;

Περιμένουμε…

* Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

  • Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.
  • E-mail: [email protected]

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Η πορεία βελτίωσης των σχέσεων με την Τουρκία έχει ήδη οδηγηθεί σε αδιέξοδο: Η Αθήνα (και η Κύπρος για άλλους λόγους) σε κατάσταση επικίνδυνης άρνησης; (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: