Μόσχα καλεί Τεχεράνη μετά τις δηλώσεις του Ιρανού προέδρου για ρωσική επιθετικότητα: «Θα συνεχίσουμε να εξηγούμε στους Ιρανούς φίλους μας τη θέση μας για την Ουκρανία»

FILE PHOTO Kremlin spokesman Dmitry Peskov i EPA/SERGEY GUNEEV / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT




Το Κρεμλίνο προτίθεται να εξηγήσει στην κυβέρνηση του Ιράν την στάση του σχετικά με τον ρώσο-ουκρανικό πόλεμο, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, Ντιμίτρι Πεσκόφ, με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις του Ιρανού προέδρου Μασούντ Πεζεσκιάν στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ότι το Ιράν «δεν ενέκρινε ποτέ την ρωσική επιθετικότητα κατά της ουκρανικής επικράτειας».

«Θα συνεχίσουμε να εξηγούμε τη θέση μας και όλα όσα σχετίζονται με αυτή τη σύγκρουση για την Ουκρανία στους Ιρανούς φίλους μας», δήλωσε ο Πεσκόφ σύμφωνα με το Interfax.

Στην Νέα Υόρκη ο Ιρανός ηγέτης δήλωσε επίσης ότι η Τεχεράνη είναι έτοιμη να διεξάγει συνομιλίες με τις χώρες της Ευρώπης και τις ΗΠΑ για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου μίλησε για «κυρίαρχη θέση του Ιράν», επισημαίνοντας ότι η συνεργασία Μόσχας και Τεχεράνης αναπτύσσεται «αρκετά θετικά» στους πιο διαφορετικούς τομείς. «Προσβλέπουμε στο ότι η συνεργασία αυτή θα συνεχίσει να διευρύνεται περαιτέρω» πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από Interfax μέσω ΑΠΕ –ΜΠΕ

Έκθεση του ΟΗΕ για τους πολιτικούς κρατούμενους στη Ρωσία: «Η χώρα κυβερνάται από ένα σύστημα φόβου που περιλαμβάνει την χρήση βασανιστηρίων»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: