Μήνυμα Χριστοδουλίδη σε Νετανιάχου και Μικάτι: Δώστε τέλος στις ενέργειες που θα οδηγήσουν σε περαιτέρω αποσταθεροποίηση και ευρύτερες περιφερειακές επιπτώσεις

epa11616874 Emergency workers use an excavator to clear the rubble at the site which was targeted by an Israeli strike the previous day, in the southern suburb of Beirut, Lebanon, 21 September 2024. At least thirty-one people, including Hezbollah commander Ibrahim Akil, were killed and dozens injured in an attack which targeted the southern suburb of Beirut, according to the Lebanese Ministry of Health. The Israeli military stated on 20 September that it conducted a ‘targeted strike’ in Beirut, claiming that the ‘Hezbollah Commanders we eliminated today’ had been planning attacks on northern areas of Israel. EPA, WAEL HAMZEH




Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης τόνισε στους Πρωθυπουργούς του Λιβάνου και του Ισραήλ την ανάγκη για άμεσο τερματισμό των ενεργειών που δύναται να οδηγήσουν σε περαιτέρω αποσταθεροποίηση, αλλά και να έχουν ευρύτερες περιφερειακές επιπτώσεις.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη, ο Πρόεδρος είχε το πρωί του Σαββάτου διαδοχικές τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου Νατζίμπ Μικάτι και με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου.

Τόνισε τη σημασία επίλυσης των διαφορών μέσω του διαλόγου και της αξιοποίησης της διπλωματίας, πάντοτε στο πλαίσιο του σεβασμού των σχετικών ψηφισμάτων των ΗΕ και του διεθνούς δικαίου, αναφέρει ο Εκπρόσωπος.

«Κατά την διάρκεια της επικοινωνίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την κλιμάκωση της έντασης που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες στην περιοχή», προσθέτει ο κ. Λετυμπιώτης.

Αναφέρθηκε εξάλλου στην ετοιμότητα της Κύπρου να συνεχίσει να είναι αρωγός στις προσπάθειες καθώς και στις επαφές μεταξύ των μερών, στη βάση των άριστων σχέσεων που διατηρεί με όλες τις χώρες της περιοχής, αλλά και της πάγιας επιδίωξής της για επικράτηση συνθηκών ασφάλειας και σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Με πληροφορίες ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Θετική απάντηση Χριστοδουλίδη στον ΓΓ ΟΗΕ μια κοινή συνάντηση με Τατάρ: Στόχος η επανέναρξη διαπραγματεύσεων στην βάση του συμφωνημένου πλαισίου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: