Μικρασιατική Καταστροφή 1922, Από τον Εθνικό Διχασμο στην Εθνική Ενότητα: Εκδήλωση στο υπαίθριο αμφιθέατρο της Σχολής Τυφλών, στη νέα παραλία της Θεσσαλονίκης

Εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη για τη Μικρασιατικὴ Καταστροφή του 1922, Από τον Εθνικό Διχασμο στην Εθνική Ενότητα




Ο ελληνικός λαός σήμερα αγνοεί ότι του ετοιμάζεται μια νέας μορφής Γενοκτονία του, μέσα στην ίδια την πατρίδα του, αναφέρει σε ανακοίνωση του το Δίκτυο Ελληνισμού για τη μεγάλη εκδήλωση που διοργανώνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Σημειώνει:

Η νέα τάξη πραγμάτων επιδιώκει να μας πείσει πως είναι προς όφελός μας να αποδεχθούμε την εξαφάνισή μας, ως Ελληνισμός, από την ιστορία.

Η Σμυρνιά Αγγέλα Παπάζογλου έκραζε: «Να μην ξεχνάς. Είναι αμαρτία να ξεχνάς!»

Καλούμε όλους τους Θεσσαλονικείς, τους Μακεδόνες και τις Μακεδόνισσες, να στηρίξουν με τη ζωντανή παρουσία και συμμετοχή τους την αγωνιώδη προσπάθεια του Δικτύου Ελληνισμού για τη συμφιλίωση, την ενότητα και τη συνεργασία όλων των Ελλήνων, στον αγώνα αντίστασης στον διωγμό τους από την Ελλάδα και την Ιστορία.

Διαδώστε, και ελάτε σήμερα, Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024, στις 5μμ, σε μια ιστορική εκδήλωση συμφιλίωσης, μνήμης και αντίστασης, στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Το παρελθόν μας διδάσκει για το μέλλον. Αν ένας λαός σταματήσει να θυμάται, να σκέπτεται και να ενεργεί, τότε αποβάλλεται από την ιστορία.

  • Εισηγήσεις

Ελπιδοφόρος Σωτηριάδης, αναπληρωτής Καθηγητής Επιδημιολόγος, Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Κύπρος: ένας ακόμα κρίκος στην προσφυγικὴ αλυσίδα του Ελληνισμού

Εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη για τη Μικρασιατικὴ Καταστροφή του 1922, Από τον Εθνικό Διχασμο στην Εθνική Ενότητα

Αντώνης Οραήλογλου, Δημοσιογράφος, πρόεδρος Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος
Οι Μικρασιάτες πρόσφυγες

Γιώργος Παύλος, καθηγητής Φυσικής και Φιλοσοφίας Δ.Π.Θ.
Κομματοκρατία, Υποτέλεια, Μισελληνισμός: Απὸ τον εθνικὸ διχασμὸ, στην εθνικὴ ενότητα

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει και θα απευθύνει χαιρετισμό ο Μητροπολίτης Κολομβίας κ. Τιμόθεος, οικουμενικός Έλληνας με τεράστιο πνευματικό, πολιτιστικό και ποιμαντορικό έργο στην Κολομβία και τη Λατινική Αμερική.

Μουσική συνοδεία παραδοσιακῶν Μικρασιατικών ασμάτων και χαιρετισμοὶ απὸ εκπροσώπους Μικρασιατικών συλλόγων.

Εξαιρετικά αισιόδοξος για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης ο Οικουμενικός Πατριάρχης: Εγκαινίασε τη νέα έδρα της «Βυζαντινής Θεσσαλονίκης»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: