Κεραυνός, άγριας καταιγίδας, έπεσε στην Αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου στη Ρώμη: Η μεγαλύτερη που σώζεται, είχε ανεγερθεί το 315 μ.Χ [videos]

FILE PHOTO A handout photo made available by the ACEA (Azienda Comunale Elettricità e Acque, lit. Electricity and Water Municipal Utility) press office shows of the Arch of Constantine triumphal arch with its renewed lighting system in Rome, Italy, 18 July 2020. HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES




Η Αψίδα του Κωνσταντίνου, που βρίσκεται κοντά στο Κολοσσαίο στη Ρώμη, υπέστη ζημιές από κεραυνό την Τρίτη κατά τη διάρκεια μιας βίαιης καταιγίδας στην ιταλική πρωτεύουσα.

«Όλα τα θραύσματα του τόξου που χτυπήθηκε από κεραυνό και έπεσαν στο έδαφος,  ανακτήθηκαν και τοποθετήθηκαν με ασφάλεια», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος του αρχαιολογικού πάρκου του Κολοσσαίο. «Η εκτίμηση των ζημιών έχει ήδη ξεκινήσει και οι αναλύσεις συνεχίζονται », πρόσθεσε.

Αυτή η αψίδα του θριάμβου ανεγέρθηκε προς δόξα του Κωνσταντίνου το 315 μ.Χ. για να γιορτάσει τη νίκη του αυτοκράτορα στη μάχη της Μιλβίας εναντίον του αντιπάλου του Μαξέντιου.

Με ύψος 25 μέτρα, αποτελεί αντικείμενο εργασιών συντήρησης που ξεκίνησαν τη Δευτέρα. Είναι η μεγαλύτερη από τις τρεις αψίδες του θριάμβου που σώζονται ακόμη στη Ρώμη και βρίσκεται στη διαδρομή των θριαμβευτικών πομπών, κοντά στο Κολοσσαίο.

Μνημεία που αντιμετωπίζουν την κλιματική αλλαγή

Μετά από ένα ζεστό και ξηρό καλοκαίρι, η Ρώμη επλήγη από ξαφνική καταιγίδα το απόγευμα της Τρίτης, με καταρρακτώδεις βροχές, ισχυρούς ανέμους, βροντές και κεραυνούς. Περισσότερα από 80 χιλιοστά βροχής ανά τετραγωνικό μέτρο έπεσαν στο ιστορικό κέντρο, περίπου η ποσότητα βροχής που καταγράφηκε κατά μέσο όρο κατά τη διάρκεια ενός μήνα του φθινοπώρου, σύμφωνα με τον δήμο της Ρώμης.

Οι άνεμοι που έπνεαν με ταχύτητα 90 km/h γκρέμισαν δέντρα. Οι ειδικοί λένε ότι η κλιματική αλλαγή μεταβάλλει τις καιρικές ισορροπίες και αυξάνει τον αριθμό των ακραίων καιρικών φαινομένων. «Είναι ολοένα και πιο ξεκάθαρο ότι το θέμα της κλιματικής αλλαγής και η επίδρασή της στη ζωή μας είναι πλέον αναπόφευκτη», σχολίασε ο δήμαρχος της Ρώμης Ρομπέρτο ​​Γκουαλτιέρι.

Με πληροφορίες από lefigaro.fr

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: