Οι ισραηλινές δυνάμεις ανέκτησαν έξι πτώματα ομήρων της Χαμάς σε τούνελ κάτω από τη Ράφα: Μεταξύ των οποίων και του Αμερικανού, Χερς Γκόλντμπεργκ-Πολίν

epa11576372 A demonstrator covered in fake blood and holding the national flag takes part in a protest calling for the immediate release of the Israeli hostages held by Hamas in Gaza, next to the Kirya in Tel Aviv, Israel, 31 August 2024. EPA, ATEF SAFADI




Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι, νωρίτερα σήμερα, σε μια σήραγγα κάτω από την πόλη Ράφα στη Λωρίδα της Γάζας, οι ισραηλινές δυνάμεις ανέκτησαν τα πτώματα έξι ομήρων που κρατούνταν από την ισλαμιστική παλαιστιανιακή οργάνωση Χαμάς.

Έχει τώρα επιβεβαιωθεί πως ένας από τους ομήρους που σκοτώθηκε από αυτούς τους άγριους τρομοκράτες της Χαμάς ήταν Αμερικανός πολίτης, ο Χερς Γκόλντμπεργκ-Πολίν.

Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε σχετικά:

Νωρίτερα σήμερα, σε μια σήραγγα κάτω από την πόλη Ράφα, οι ισραηλινές δυνάμεις ανέσυραν έξι πτώματα ομήρων που κρατούσε η Χαμάς. Επιβεβαιώσαμε τώρα ότι ένας από τους ομήρους που σκοτώθηκαν από αυτούς τους μοχθηρούς τρομοκράτες της Χαμάς ήταν ένας Αμερικανός πολίτης, ο Χερς Γκόλντμπεργκ-Πόλιν.

Είμαι συντετριμμένος και εξοργισμένος. Ο Χερς ήταν μεταξύ των αθώων που δέχθηκαν βάναυση επίθεση ενώ παρακολουθούσε ένα μουσικό φεστιβάλ για την ειρήνη στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου. Έχασε το χέρι του βοηθώντας φίλους και αγνώστους κατά τη διάρκεια της άγριας σφαγής της Χαμάς. Είχε μόλις κλείσει τα 23.

Σχεδίαζε να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο. Έχω γνωρίσει τους γονείς του, τον Jon και τη Rachel. Υπήρξαν θαρραλέοι, σοφοί και σταθεροί, παρόλο που άντεξαν το αδιανόητο. Υπήρξαν αδυσώπητοι και ακαταμάχητοι πρωταθλητές του γιου τους και όλων των ομήρων που κρατήθηκαν σε ασυνείδητες συνθήκες.

Τους θαυμάζω και στεναχωριέμαι μαζί τους πιο βαθιά από όσο μπορούν να εκφράσουν οι λέξεις. Ξέρω ότι όλοι οι Αμερικανοί απόψε θα τους έχουν στις προσευχές τους, όπως και η Τζιλ κι εγώ. Εργάστηκα ακούραστα για να τους φέρω τον αγαπημένο τους Χερς με ασφάλεια και είμαι συντετριμμένος από την είδηση ​​του θανάτου του.

Είναι τόσο τραγικό όσο και κατακριτέο. Μην κάνετε λάθος, οι ηγέτες της Χαμάς θα πληρώσουν για αυτά τα εγκλήματα. Και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε όλο το εικοσιτετράωρο για μια συμφωνία για να εξασφαλίσουμε την απελευθέρωση των υπόλοιπων ομήρων.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Η οικογένεια του 23χρονου Ισραηλοαμερικανού ομήρου της Χαμάς, Χερς Γκόλντμπεργκ-Πόλιν επιβεβαίωσε ότι βρέθηκε νεκρός στη Λωρίδα της Γάζας.

Η οικογένεια εξέδωσε μία δήλωση, λίγες ώρες αφότου ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι εντόπισε πτώματα στη Γάζα, που ίσως ανήκουν σε ομήρους.

«Με ραγισμένες καρδιές, η οικογένεια Γκόλντμπεργκ-Πόλιν είναι συντετριμμένη που ανακοινώνει τον θάνατο του αγαπημένου τους γιου και αδελφού, Χερς», ανέφερε η δήλωση και προσθέτει: «Η οικογένεια σας ευχαριστεί όλους για την αγάπη και την υποστήριξή σας και ζητά ιδιωτικότητα αυτή τη στιγμή».

Ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν ήταν ένας από τους πιο γνωστούς ομήρους, καθώς οι γονείς του είχαν συναντηθεί με παγκόσμιους ηγέτες και πίεζαν αμείλικτα για τη βοήθειά τους.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα πως το Ισραήλ δεν θα σταματήσει μέχρι να πιάσει όσους ευθύνονται για τον θάνατο των έξι ομήρων. Στη δήλωσή του ο Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ έχει δεσμευθεί στην επίτευξη συμφωνίας για την απελευθέρωση των υπόλοιπων ομήρων και στη διασφάλιση της ασφάλειας του Ισραήλ. «Όποιος δολοφονεί ομήρους — δεν θέλει συμφωνία», είπε ο Νετανιάχου.

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Χαμάς επιρρίπτει την ευθύνη στο Ισραήλ για τον θάνατο των ομήρων Ο Ιτσάτ ελ Ρεσίκ, δήλωσε σήμερα πως το Ισραήλ, με την άρνησή του να υπογράψει μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, ευθύνεται για τους θανάτους Ισραηλινών ομήρων.

Ισραήλ: Η οικογένεια επιβεβαιώνει τον θάνατο του Ισραηλοαμερικανού ομήρου της Χαμάς, Χερς Γκόλντμπεργκ-Πόλιν
Οι γονείς του Χερς Γκόλντμπεργκ-Πόλιν
Τον περασμένο μήνα, μίλησαν στο συνέδριο των Δημοκρατικών, όπου το πλήθος φώναζε «φέρτε τους σπίτι».

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP
Ουάσινγκτον, United States

Τηλεμαχία με τα μικρόφωνα ανοιχτά σε όλη τη διάρκειά της ζητά η Κάμαλα Χάρις από τον Ντόναλντ Τραμπ: Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ καλεί για το αυτονόητο…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: