Με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη: Η κυβέρνηση ανακοίνωσε “αυξήσεις ντροπής” σε μισθούς και συντάξεις, οι πολίτες δεν θα είναι νομοταγείς ποτέ…

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλεί με δημοσιογράφους προσερχόμενος στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου, στο πλαίσιο της 88ης ΔΕΘ με τιμώμενη χώρα τη Γερμανία, στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Του ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ (Ντίνου) ΑΥΓΟΥΣΤΗ*, Λάρισα

Άκουσα με μεγάλη προσοχή τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη Θεσσαλονίκη. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί οι κυβερνητικές εξαγγελίες πρέπει να γίνονται από το χώρο της Διεθνούς Εκθέσεως, αλλά ας το παρακάμψουμε για να δούμε τα σοβαρότερα.

Οι Έλληνες, είμαστε πολύ τυχεροί γιατί ζούμε σε ένα ευλογημένο από τον Θεό τόπο.  Και άτυχοι συγχρόνως γιατί σπάνια είχαμε πολιτικούς με όραμα για την πατρίδα. Στη χώρα μας οι ανισότητες μεταξύ των πολιτών ήταν πάντα, και είναι και σήμερα, τεράστιες. Κι αυτό ισχύει όποια κυβέρνηση και να βρίσκεται στην εξουσία, είτε Δεξιών είτε αριστερών αντιλήψεων.

Καμιά κυβέρνηση δεν ακούμπησε ποτέ τις αμοιβές των υπουργών, των βουλευτών, των σύμβουλων και παρασύμβουλων και όλων των αργόσχολων τριγύρω τους, οι οποίοι απολαμβάνουν μυθικούς μισθούς και άλλα πολλά αδικαιολόγητα προνόμια: Όπως δωρεάν τηλέφωνα, δωρεάν σπίτι στην Αθήνα και στη γενέτειρα τους και γραφείο (στελεχωμένο δωρεάν), αδασμολόγητα είδη, δωρεάν ταξίδια παντού, ελεύθερη διέλευση από σταθμούς διοδίων, κ.τλ, κ.λπ, κ.λπ).

  • Άμα μάθετε με πόσα χρήματα αμείβονται και τι προνόμια απολαμβάνουν οι ευρωβουλευτές θα πέσετε κάτω ξεροί. Όλα αυτά την ίδια ώρα που ο καθημερινός πολίτης προσπαθεί μετά δυσκολίας να εξασφαλίσει τα απαραίτητα. Με τους μισθούς να είναι από τους χαμηλότερους της Ευρώπης και την ακρίβεια να σπάει κόκαλα.

Οι έμμεσοι φόροι ασήκωτοι! Ο ΕΝΦΙΑ που επέβαλε προσωρινά ο Ευάγγελος Βενιζέλος απέδειξε για πολλοστή φορά στην πράξη πως ουδέν μονιμότερο του προσωρινού στην πατρίδα μας. Και οι τιμές των καυσίμων, ειδικά της βενζίνης, αστρονομικές! Πως γίνεται αλήθεια η Κύπρος να αγοράζει από την Ελλάδα τα καύσιμα και να πωλεί πολύ φθηνότερα!

Και τα διόδια; Πενήντα ευρώ για επτακόσια χιλιόμετρα! Εικοσιπέντε ευρώ διόδια πληρώνεις για να ταξιδέψεις με το αυτοκίνητο σου από τη Λάρισα στην Αθήνα και άλλα τόσα για την επιστροφή! Φτιάχτηκαν τόσο ωραίοι δρόμοι και οι περισσότεροι οδηγοί προτιμούν τους κατσικόδρομους! Και διόδια και τέλη κυκλοφορίας γίνεται; Παγκόσμιο  φαινόμενο!

Υπάρχει ακόμα συγκεκαλυμμένη οικονομική ενίσχυση, με τρόπους απαράδεκτους, συγκεκριμένων επαγγελματικών τάξεων. Στη χώρα μας υποθηκεύεις το σπίτι σου στην τράπεζα για ένα δάνειο, και όταν μετά από πολλά χρόνια έρχεται η ώρα της τελευταίας δόσης, κατά συνέπεια και της απαλοιφής της δέσμευσης της περιουσίας σου, η τράπεζα σε υποχρεώνει να πληρώσεις εξακόσια ευρώ σε δικηγόρους και χαρτόσημα για διαγραφή της υποθήκης!

Αδιανόητα πράγματα! Και τα πιστοποιητικά ενεργειακής επάρκειας και η ηλεκτρονική ταυτότητα των σπιτιών που στοιχίζουν πολλά χρήματα, συνήθως εκδίδονται από το γραφείο των μηχανικών, με το αζημίωτο πάντοτε, που μπορεί να μην ξέρουν κατά που πέφτει το ακίνητο!

  • Υπάρχουν ωστόσο κι άλλα πολλά απαράδεκτα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέβαλε, με την σύμφωνη γνώμη όλων των συστημικών κομμάτων, τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του COVID-19, έδωσε προνόμια στους εμβολιασμένους, απέλυσε τους υγειονομικούς που δεν εμβολιάστηκαν, έβαλε πρόστιμο στους άνω των 65 ετών που αρνήθηκαν να εμβολιαστούν.

Πρωτόγνωρα πράγματα που μόνο σε δικτατορικά καθεστώτα εφαρμόζονται. Η συνομωσία των εμβολίων κατέπεσε αλλά κανένας από εκείνους που τους έγινε εμμονή το εμβόλιο δεν απολογήθηκε. Για τιμωρία φυσικά ούτε λόγος να γίνεται.

Όλα αυτά συμβαίνουν σε μια χώρα που μέρα με τη μέρα φθίνει όλο και περισσότερο. Με την υπογεννητικότητα να έχει μετατραπεί σε ένα πραγματικό εφιάλτη για το μέλλον της. Κάτι που αν δεν αντιμετωπισθεί γρήγορα και αποτελεσματικά, πολύ σύντομα οι Έλληνες θα αποτελούμε μειοψηφία στον ίδιο τον τόπο μας.

Όπως και στην Κύπρο που τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα. Αντί λοιπόν να δοθούν κίνητρα για αύξηση των γεννήσεων, η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέτει οικονομικά κριτήρια προκειμένου να δοθεί το επίδομα στις οικογένειες που αποκτούν τρίτο παιδί!! Τραγικό! Από την άλλη ψήφισε νόμο για υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια! Έγκλημα!

Αυτά είναι μόνο μερικά παραδείγματα που δείχνουν πως το κράτος βλέπει τους πολίτες του. Ένα δυσκίνητο κράτος με υπηρεσίες ως επί το πλείστον δυσλειτουργικές με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία και την οικονομική επιβάρυνση των πολιτών.

  • Ας μην έχει λοιπόν η κυβέρνηση (η κάθε κυβέρνηση) την απαίτηση, όταν η ίδια είναι χωμένη στη σπατάλη και στη αδιαφάνεια, να είναι νομοταγείς οι πολίτες. Αυτό δεν θα γίνει ποτέ!

Τώρα θα διερωτηθείτε αν για όλα αυτά και άλλα πολλά που είναι αδύνατο να καταγραφούν σε ένα μόνο σημείωμα, φταίει μόνο το πολιτικό προσωπικό της χώρας. Όχι είναι η απάντηση! Οι περισσότεροι πολίτες κοιτούν μόνο τη βόλεψη τους αδιαφορώντας για όλα τα υπόλοιπα. Ο θυμός του λαού κρατά όσο και η μνήμη ενός χρυσόψαρου…

Ύστερα αρχίζουν ξανά τα χειροκροτήματα. Για ένα πολιτικό προσωπικό (όχι μόνο το κυβερνητικό) το οποίο, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν εμπιστεύεται!

Υστερόγραφο: Πάλιν ξέχασε την Κύπρο ο πρωθυπουργός! Τυχαίο άραγε; Δεν νομίζω…

* Δρ. Αυγουστίνος (Ντίνος) Αυγουστή
Καθηγητής Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Από το Μονάγρι Λεμεσού
av.avgoustinο[email protected]

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Το παρατηρητήριο στο οδόφραγμα της Δερύνειας που μας γεμίζει τύψεις ξεκλειδώνοντας τις μνήμες μας: Εκεί που δολοφονήθηκαν ο Τάσος και ο Σολωμός

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: