La Repubblica: Εδαφικές παραχωρήσεις του Κιέβου πιθανόν να περιλαμβάνει το ειρηνευτικό σχέδιο του Όλαφ Σολτς για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία

FILE PHOTO German Chancellor Olaf Scholz (R) meets Ukraine’s President Volodymyr Zelensky for a bilateral talk at Frankfurt Airport, in Frankfurt am Main, Germany, 06 September 2024. EPA/JENS KRICK / POOL




Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας La Repubblica, ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς μπορεί να συμπεριλάβει εδαφικές παραχωρήσεις, από μέρους του Κιέβου, στο ειρηνευτικό σχέδιο που ετοιμάζει, με στόχο να καταστεί δυνατό να τερματισθεί ο πόλεμος στην Ουκρανία.

  • Το ειρηνευτικό αυτό σχέδιο, προσθέτει η εφημερίδα, θα προβλέπει την απευθείας συμμετοχή της Ρωσίας στις διαπραγματεύσεις.

“Ο Σολτς, με τον τρόπο αυτό επιθυμεί να μείνει στην ιστορία ως ο καγκελάριος της ειρήνης και να εξασφαλίσει, παράλληλα, την παραμονή του στην εξουσία”, υπογραμμίζει η εφημερίδα της Ρώμης.

Πρόκειται για μια ουσιαστική αλλαγή γραμμής, καθώς μέχρι τώρα ο Όλαφ Σολτς είχε ταχθεί πάντα υπέρ της ουσιαστικής και αδιάκοπης στήριξης του Κιέβου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ του ανταποκριτή Θ. Ανδρεάδη – Συγγελάκη
Ρώμη, Italy

Έκτακτοι έλεγχοι σε όλα τα σύνορα της Γερμανίας λόγω ισλαμιστικής τρομοκρατικής απειλής

ε

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: