Κρίση στην Κύπρο, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης απέλυσε τον Αρχηγό και τον Υπαρχηγό της κυπριακής αστυνομίας: Μετά το φιάσκο της απόδρασης ισοβίτη Δώρου Θεοφάνους

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης ομιλεί σε δείπνο της «Κυπριακής Ένωσης Πλοιοκτητών», στο Cyprus Tower, στην Κηφισιά, στην Αθήνα. Φωτογραφία Σταύρος Ιωαννίδης, ΓΤΠ, PIO




Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, αφίχθηκε στην Κύπρο το βράδυ της Κυπριακής από τη Νέα Υόρκη όπου βρισκόταν ενόψει της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ).

Ο κ. Χριστοδουλίδης ασκώντας τις εξουσίες που του παρέχει το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας αποφάσισε όπως παύσει τον Αρχηγό και τον Υπαρχηγό της Αστυνομικής Δύναμης Κύπρου, λόγω της απόδρασης του ισοβίτη, Δώρου Θεοφάνους, ο οποίος τελικά συνελήφθη την Κυριακή στη Λεμεσό.

Επίσης έδωσε οδηγίες στον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως όπως προβεί στις δέουσες ενέργειες για τερματισμό του διορισμού του Αναπληρωτή Διευθυντή των Κεντρικών Φυλακών.

Επιπρόσθετα ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αποφάσισε τον διορισμό του κυρίου Θεμιστού Αρναούτη στη θέση του Αρχηγού της Αστυνομίας και του κυρίου Πανίκου Σταύρου στη θέση του Υπαρχηγού Αστυνομίας.

Την ίδια ώρα σε συνεννόηση με τον αρμόδιο Υπουργό, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως θα προχωρήσει με σύσταση στην Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας για διορισμό του κυρίου Κωνσταντίνου Κωνσταντινίδη στην θέση του Αναπληρωτή Διευθυντή Κεντρικών Φυλακών.

  • Ανακοίνωση της Αστυνομίας μετά τη σύλληψη του δραπέτη ισοβίτη, τη Δευτέρα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση με τη συμμετοχή διαφόρων τμημάτων της Αστυνομίας εντοπίστηκε σήμερα (Κυριακή), γύρω στις 17:25 το απόγευμα στο παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού ο 42χρονος ο οποίος καταζητείτο μετά την απόδρασή του από νόμιμη κράτηση την περασμένη Πέμπτη.

Ο 42χρονος συνελήφθη στη βάση Δικαστικού Εντάλματος.

Σε έρευνα στην οποία υποβλήθηκε μετά τη σύλληψή του, δεν εντοπίστηκε στην κατοχή του οτιδήποτε επιλήψιμο. Από την πρώτη στιγμή λειτούργησαν κέντρα χειρισμού καταστάσεων κρίσεως, τόσο στο Αρχηγείο της Αστυνομίας, όσο και στις Επαρχίες Πάφου και Λεμεσού υπό το συντονισμό του Αρχηγείο Αστυνομίας.

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα από την απόδρασή του μέχρι και σήμερα η Αστυνομία προχώρησε σε διάφορες ενέργειες και οι εξετάσεις συνεχίζονταν αδιάληπτα. Αξιολογήθηκαν δεκάδες πληροφορίες στην βάση των οποίων διενεργήθηκαν επιχειρήσεις και πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε διάφορους χώρους και υποστατικά προς εντοπισμού του 42χρονου.

Αυτή τη στιγμή γίνονται εξετάσεις ώστε να εξακριβωθούν οι συνθήκες απόδρασής του, καθώς επίσης οι κινήσεις και οι χώροι ενδεχομένως διαμονής του και κατά πόσο εμπλέκονται κι άλλα πρόσωπα στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Ο 42χρονος αναμένεται να οδηγηθεί τη Δευτέρα ενώπιον Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου για την εξασφάλιση διατάγματος προσωποκράτησης του για συνέχιση των εξετάσεων.

Για την υπόθεση τελεί υπό κράτηση ακόμα ένα πρόσωπο.

Συνελήφθη στη Λεμεσό ο 42χρονος δραπέτης Δώρος Θεοφάνους -Προηγήθηκε ανθρωποκυνηγητό από τις αστυνομικές δυνάμεις

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: