Κινηματογραφική ληστεία σε χρηματαποστολή στο Λαύριο με λεία ένα εκατομμύριο ευρώ: Τέσσερις οι δράστες με καλάσνικοφ και καλά οργανωμένο λεπτομερές σχέδιο [video]

File photo: Αστυνομικός κάνει προσαγωγή. ΑΠΕ-ΜΠΕ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ




Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι σε χρηματαποστολή στο Λαύριο και σύμφωνα με την Αστυνομία, έγινε από τέσσερις δράστες που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και οπλοφορούσαν.

Ειδικότερα,  περίπου στις 15:30 τέσσερεις άγνωστοι δράστες, που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν τους υπάλληλους της χρηματαποστολής έξω από μεγάλο κατάστημα Jumbo στο Λαύριο και αφαίρεσαν, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η ertnews.gr, ποσό ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Σε εξέλιξη είναι έρευνα της ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.




Όπως δήλωσε στο MEGA ο κ. Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής, το αυτοκίνητο της χρηματαποστολής σταμάτησε έξω από γνωστό κατάστημα παιχνιδιών προκειμένου οι υπάλληλοι να παραλάβουν τα χρήματα. Ένας από τους υπαλλήλους μπήκε στο κατάστημα, ενώ ένας άλλος παρέμεινε μέσα στο αυτοκίνητο αναμένοντάς τον.

Οι τέσσερις ληστές, φορώντας λευκές φόρμες και χειρουργικές μάσκες, αρχικά προσέγγισαν με το όχημα τους το πίσω μέρος του αυτοκινήτου της χρηματαποστολής και του έσκασαν τα λάστιχα με αιχμηρό αντικείμενο.

Στη συνέχεια απείλησαν τον οδηγό με καλάσνικοφ. Ένας από τους δράστες τοποθέτησε στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου κάτι που προσομοίαζε με εκρηκτικό μηχανισμό, που ωστόσο, στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για κροτίδα, ενώ έριξε χρώμα στο όχημα, στη θέση του οδηγού.

Όπως σημείωσε ο κ. Καλλιακμάνης είναι μια κινηματογραφική ληστεία πολύ καλά σχεδιασμένη από επαγγελματίες του είδους που λειτούργησαν με σχεδιασμό αφού έσκασαν τα λάστιχα και έβαλαν και υλικό που προσομοίαζε με εκρηκτική ύλη, ενώ με απειλή καλάσνικοφ ανάγκασαν τον οδηγό να ανοίξει την πόρτα. «Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό και θα εξετάσει όλα τα ευρήματα και στοιχεία από κάμερες που σίγουρα υπάρχουν στο σημείο προκειμένου να εξιχνιάσει την υπόθεση και να συλλάβει τους δράστες» πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις Σάββατο και Κυριακή, στο κέντρο της Αθήνας: Ποιοι δρόμοι κλείνουν λόγω διεξαγωγής αγώνα δρόμου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: