Και επίσημα εκτός ΝΔ ο Σαλμάς, συνεχίζει ως ανεξάρτητος: «Εάν με διαγράφει ο Μητσοτάκης για να στείλει μήνυμα στους υπόλοιπους, αυτό είναι απαράδεκτο»

Ο ανεξάρτητος, μετά τη διαγραφή του από την ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Μάριος Σαλμάς κάνει δηλώσεις στο προαύλιο της Βουλής, Αθήνα, Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Διεγράφη επίσημα από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Μάριος Σαλμάς, αφού συνεδρίασε η Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος.

Ο κ. Σαλμάς συνεχίζει ως ανεξάρτητος βουλευτής, τονίζοντας ότι δεν θα εγκαταλείψει αυτή τη μάχη.

«Αν με διαγράφει ο κ. Μητσοτάκης επειδή αντέδρασα για τις περιουσίες που χάνονται για τα κόκκινα δάνεια, αν με διαγράφει επειδή αντιτάχθηκα στη woke ατζέντα για τα ομόφυλα ζευγάρια, αν με διαγράφει επειδή του ζήτησα να ελέγξει τα καρτέλ στην ακρίβεια, τότε είναι τιμή μου. Αν όμως το κάνει για να στείλει μήνυμα σε άλλους, είναι απαράδεκτο» είπε επισημαίνοντας:

« Αν χρησιμοποιείται ως πρόφαση το ότι ανέδειξα φωτογραφικό διαγωνισμό του υπουργείου Πολιτισμού, που σκανδαλωδώς ανατέθηκε σε εταιρεία, τότε να δηλώσω και να θυμίσω ότι ο έλεγχος των βουλευτών και η απεριόριστη ελευθερία λόγου είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη και σε καμία περίπτωση δεν συνιστά λόγο διαγραφής».

Η παραπομπή του στην Επιτροπή αφορούσε αντικοινοβουλευτική, αντικομματική και αντισυναδελφική συμπεριφορά που προκαλεί σοβαρή ζημιά στο κόμμα ή σε άλλο βουλευτή.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον βουλευτή Μάριο Σαλμά ήταν οι τελευταίες τηλεοπτικές του εμφανίσεις όπου επανέλαβε τα περί φωτογραφικών διαγωνισμών αντιπολιτευόμενος σε επίπεδο ηθικής την κυβέρνηση, κάτι που δεν μπορούσε να γίνει ανεκτό. Το μήνυμα αυτό έστειλε ο πρωθυπουργός από τη Νέα Υόρκη παραπέμποντάς τον στην επιτροπή Δεοντολογίας για διαγραφή.

 Συρεγγέλα: Εάν έχει στοιχεία θα έπρεπε να τα καταθέσει στον εισαγγελέα

«Γιατί πρέπει να βγαίνει στα κανάλια ο κ. Σαλμάς και να λέει κάτι το οποίο έχει ήδη απαντηθεί από την αρμόδια υπουργό; Το πιο φυσικό είναι, αν έχει κάποια στοιχεία, να πάει στον εισαγγελέα. Όταν δεν δέχεται να πάει στον εισαγγελέα και συνεχίζεται αυτή η κριτική, είναι λογικό ότι πρέπει να παραπεμφθεί».

Αυτό δήλωσε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN η η γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και βουλευτής Δυτικής Αθήνας, Μαρία Συρεγγέλα, σχολιάζοντας την παραπομπή του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ με το ερώτημα της διαγραφής του από μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Επιπλέον, η κ. Συρεγγέλα τόνισε πως «ο κ. Σαλμάς παραπέμπεται διότι, χωρίς στοιχεία ή τουλάχιστον δεν έχει παρουσιάσει κάποια στοιχεία, μπαίνει σε μια λογική να καταγγέλλει όχι μόνο το υπουργείο Πολιτισμού αλλά και γενικότερα. Εάν, λοιπόν, έχει στοιχεία, θα έπρεπε κατ’ εμάς να πάει στον εισαγγελέα να τα καταθέσει».

Πηγή: ΑΠΕ_ΜΠΕ,ertnews

Ολγα Γεροβασίλη: «Δεν θα είμαι υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, συστρατεύομαι στον αγώνα να μην επανεκλεγεί ο Κασσελάκης» [βίντεο]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: