«Ήταν έντονη, είχε διάρκεια»: Ισχυρή σεισμική δόνηση 4,9 Ρίχτερ στην Κύπρο, ιδιαίτερα αισθητή στην Πάφο και στην επαρχία Λεμεσού, βγήκαν οι άνθρωποι στους δρόμους [βίντεο]

FILE PHOTO: Συσκευή σεισμογράφου. Πηγή: amna.gramna.gr




Σεισμική δόνηση ταρακούνησε την Κύπρο το βράδυ, λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα. Οι πρώτες αναφορές του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου κάνουν λόγο για σεισμική δόνηση ισχύος 4.9 της κλίμακας Ρίχτερ, γύρω στις 12:30.

Το επίκεντρο εντοπίζεται 18 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Πάφου, με εστιακό βάθος 10,1 χιλιόμετρα, και 72 χιλιόμετρα δυτικά της Λεμεσού

Σύμφωνα με την ίδια σελίδα φαίνεται πως η περιοχή όπου έγινε αισθητή πιο έντονα ήταν η Πάφος, ενώ έγινε και αισθητή σε περιοχές της επαρχίας Λεμεσού.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του OMEGAlive στην Πάφο, μέχρι στιγμής δεν υπήρξαν αναφορές για ζημιές ή τραυματισμούς.

«’Ηταν ισχυρή, έντονη και είχε διάρκεια», αναφέρουν πηγές στην Πάφο, ενώ προστίθεται ότι οικογένειες που διαμένουν σε διαμερίσματα βγήκαν έξω σε ανοιχτούς χώρους.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για μια από τις ισχυρότερες σεισμικές δονήσεις των τελευταίων χρόνων και ταρακούνησε για τα καλά την παράλια περιοχή, την πόλη της Πάφου και τα βόρεια προάστια της πόλης, δημιουργώντας έντονη ανησυχία.

Η σεισμική δραστηριότητα ήταν αισθητή για αρκετά δευτερόλεπτα και είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός σε περιοχές κοντά στην παράκτια ζώνη.

Αν και το προχωρημένο της ώρας συνέτεινε στο να είναι περιορισμένη η κίνηση και η ανθρώπινη δραστηριότητα, εντούτοις η ένταση του φαινομένου συνέτεινε στο να βγουν πολλοί από τα σπίτια τους μέχρι να εκτονωθεί το φαινόμενο.

Κάποιοι δικαστές στην Κύπρο πρέπει να ντρέπονται: Γερμανικό δικαστήριο καταδίκασε τον αγωνιστή σε ποινή φυλάκισης 4 ετών και 3 μηνών

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: