Υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ αναζητά τραγούδι: Μήνυση και από τους White Stripes στον Τραμπ για «κατάφωρη υπεξαίρεση» του Seven Nation Army [video]

FILE PHOTO A file picture dated 13 May 2005 shows Meg (L) and Jack White (R) from the US band The White Stripes performing on stage in Guadalajara, Mexico in one of their concerts of their tour in the Americas. Grammy-winning rock duo ‘The White Stripes’ announced they have split up after 13 years together on 02 February 2011. EPA/ARTURO PENA-ROMANO




Aγωγή κατά του Ντόναλντ Τραμπ για την, όπως ισχυρίζονται, «κατάφωρη υπεξαίρεση» μιας ηχογράφησης της επιτυχίας τους Seven Nation Army σε ένα προεκλογικό βίντεο κατέθεσαν οι Τζακ και Μεγκ Γουάιτ του διάσημου συγκροτήματος White Stripes.

Σε μια ανάρτηση στο Instagram τη Δευτέρα, ο Τζακ Γουάιτ μοιράστηκε την πρώτη σελίδα της αγωγής, που κατατέθηκε σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης, με τη λεζάντα: «Αυτή η μηχανή μηνύει φασίστες».

Το βίντεο που έδωσε την αφορμή για τη δικαστική προσφυγή είχε αναρτηθεί από την υπάλληλο του Τραμπ Μάργκο ΜακΑτί Μάρτιν στο X στις 29 Αυγούστου, αλλά έκτοτε έχει διαγραφεί. Δείχνει τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο πρόεδρο να επιβιβάζεται σε αεροπλάνο με το εναρκτήριο riff του Seven Nation Army να παίζει στο βάθος.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jack White (@officialjackwhite)

Απαντώντας τότε μέσω Instagram, ο Jack White έγραψε: «Μην διανοηθείτε καν να χρησιμοποιήσετε τη μουσική μου, φασίστες. Έρχεται μήνυση από τους δικηγόρους μου γι’ αυτό (για να προστεθεί στις 5 χιλιάδες άλλες)».

Ο τραγουδιστής έκανε πράξη την απειλή του, καταθέτοντας αγωγή για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, μαζί με τη Μεγκ Γουάιτ, ως White Stripes, ζητώντας «σημαντική χρηματική αποζημίωση». Η αγωγή υποστηρίζει ότι η προεκλογική εκστρατεία δεν ζήτησε ούτε έλαβε άδεια από το συγκρότημα για τη χρήση του τραγουδιού και δεν ανταποκρίθηκε στις προδικαστικές προσπάθειες επίλυσης του ζητήματος.

Οι White Stripes προστίθενται στον μακρύ κατάλογο καλλιτεχνών που έχουν αποκηρύξει τη χρήση της μουσικής τους από τον Τραμπ στο πλαίσιο των εκστρατειών του για τις προεδρίες του το 2016 και το 2024, συμπεριλαμβανομένων των Neil Young, Beyoncé, Foo Fighters και Celine Dion. Στα τέλη Αυγούστου, η Universal Music επέδωσε νομική ειδοποίηση στην εκστρατεία του Τραμπ σχετικά με τη μη εξουσιοδοτημένη χρήση τραγουδιών των Abba στο πλαίσιο της εκστρατείας του 2024.

Ο Τραμπ είναι επίσης αντιμέτωπος με δύο αγωγές για μη εξουσιοδοτημένη χρήση μουσικής στο πλαίσιο της εκστρατείας του, από τους κληρονόμους του Isaac Hayes και από τον Γκουανέζο Βρετανό μουσικό Eddy Grant. Την περασμένη εβδομάδα, ένας ομοσπονδιακός δικαστής στην Ατλάντα εξέδωσε ασφαλιστικά μέτρα για να εμποδίσει την εκστρατεία του Τραμπ να παίζει το κλασικό σόουλ Hold On, I’m Coming, που συνυπογράφει ο Χέιζ.

Στην αγωγή τους, οι White Stripes επισημαίνουν επίσης ότι προηγουμένως «κατήγγειλαν δημοσίως» τη χρήση του ίδιου τραγουδιού από τον Τραμπ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας το 2016, δηλώνοντας ότι «αντιτίθενται σθεναρά στις πολιτικές που υιοθέτησε και στις δράσεις που ανέλαβε ο κατηγορούμενος Τραμπ όταν ήταν πρόεδρος και σε αυτές που έχει προτείνει για τη δεύτερη θητεία που επιδιώκει».

Με πληροφορίες από Guardian

Απειλεί θεούς και δαίμονες ο Ντόναλντ Τραμπ: Εμμένει σε θεωρίες συνωμοσίας, θα φυλακίσει, λέει, εκλογικούς αντιπροσώπους εάν ο ίδιος θεωρήσει ότι έχουν διαπράξει “απάτη”

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: