Υπάρχει ένα θέμα οικονομικής βιωσιμότητας, ένα τεχνικό θέμα, λέει ο Γεραπετρίτης για την ηλεκτρική διασύνδεση: Είναι πάρα πολύ μεγάλης σημασίας έργο…

FILE PHOTO: Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλάει σε πάνελ κατά τη διάρκεια του 28th Annual Economist Government Roundtable, στο Λαγονήσι. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ECONOMIST IMPACT, ΒΑΪΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ




H διασύνδεση είναι πάρα πολύ μεγάλης σημασίας, ιδιαίτερα για την Κύπρο που έχει μία πολύ ακριβή τιμή ηλεκτρικής ενέργειας, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ο Έλληνας υπουργός προέβη σε δηλώσεις για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας και Κύπρου απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της «Νίκης» Δημήτριου Nατσιού σήμερα στην Ελληνική βουλή.

Δήλωσε σχετικά:

«Σε ό,τι αφορά το μέλλον της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου. Κύριε Πρόεδρε, πρόκειται για ένα έργο κοινού ενδιαφέροντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Άρα, κατά τούτο αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση την έχει παράσχει ήδη την προστασία της στο πρόγραμμα αυτό και βεβαίως έχει εν μέρει χρηματοδοτήσει και το συγκεκριμένο έργο.

Το έργο αυτό είναι πάρα πολύ μεγάλης σημασίας και είναι ιδιαίτερα μεγάλης σημασίας για την Κύπρο, διότι η Κύπρος έχει μία πολύ ακριβή τιμή ηλεκτρικής ενέργειας.

Υπήρξε ένα δελτίο τύπου εκ μέρους του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που καταγράφει με αναλυτικό τρόπο τα τεχνικά ζητήματα που άπτονται της συγκεκριμένης ηλεκτρικής διασύνδεσης. Άρα το ζήτημα της σκοπιμότητας του έργου δεν αμφισβητείται. Υπάρχει ένα θέμα οικονομικής βιωσιμότητας, ένα τεχνικό θέμα.

Δηλαδή εάν είναι δυνατόν το έργο αυτό να παραγάγει και μία οικονομική αξία. Έχει να κάνει με το ρυθμιστικό περιβάλλον. Αυτό είναι, το οποίο ακόμη βρίσκεται σε συζητήσεις μεταξύ των μερών και εξαρτάται, πρωτίστως, από το ρυθμιστικό πλαίσιο της Κύπρου.

Γι’ αυτό το λόγο θα υπάρξουν συναντήσεις στο αμέσως προσεχές διάστημα. Πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης είναι να συνεχίσει και να ολοκληρωθεί το έργο αυτό. Το όποιο δε γεωπολιτικό ρίσκο δεν θεωρούμε ότι σε καμία περίπτωση μπορεί να εμποδίσει τη συνέχιση του έργου αυτού».

Σκυλακάκης για Great Sea Interconnector: Σε όλα τα πιθανώς ρεαλιστικά σενάρια έχει σημαντικά κέρδη για τους Κυπρίους καταναλωτές* Ερώτημα οικονομική βιωσιμότητα-ρυθμιστικό πλαίσιο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: