Είναι η Αμερική μία «άναρχη χώρα»; Οι δύο απόπειρες δολοφονίες, αυτό δείχνουν… Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου στην εκπομπή των Οικονόμου και Παυλόπουλου, στον ΣΚΑΪ [video]

Ο αναλυτής του ΣΚΑΪ στην Ουάσιγκτον και αρθρογράφος και ανταποκριτής της Hellas Journal στο Λευκό Οίκο, Μιχάλης Ιγνατίου με τους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο Φωτογραφία από το κανάλι Σκάι




Όταν το ομολογεί ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν, οι υπόλοιποι τι μπορούμε να πούμε; Η αποτυχία των αρχών ασφαλείας είναι δεδομένη, καθώς δύο μήνες μετά την πρώτη απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ, η Μυστική Υπηρεσία, δεν κατάφερε να εξαλείψει τους κινδύνους για ένα υποψήφιο Πρόεδρο.

Ο ύποπτος για την προφανή, όπως ακόμα την χαρακτηρίζουν οι αρχές, απόπειρα δολοφονίας κατά του κ. Τραμπ, πέρασε σχεδόν 12 ώρες στους θάμνους γύρω από το γήπεδο γκολφ του πρώην προέδρου, πριν ένας πράκτορας εντοπίσει τη κάνη του καλασνίκοφ.

Ο πράκτορας άνοιξε πυρ εναντίον του ύποπτου και κυριολεκτικά έσωσε τον κ. Τραμπ. Είχε φτάσει στο γήπεδο στις 1 περίπου το πρωί της Κυριακής χωρίς να τον πάρει είδηση κανένας και έμεινε εκεί μέχρι τη 1 το μεσημέρι. Δώδεκα ώρες…

Ο Ράιαν Γουέσλι Ρούθ παρουσιάστηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο και κατηγορήθηκε για παράνομη κατοχή όπλου. Δεν κατηγορήθηκε ακόμα για την απόπειρα δολοφονίας, αλλά αυτό μπορεί να γίνει αργότερα.




  • Αστυνομικές πηγές που μίλησαν για την περίεργη συμπεριφορά του υπόπτου για την απόπειρα δολοφονίας είπαν ότι αυτή υποδηλώνει «παραλήρημα μεγαλείου». Ότι και να σημαίνει η φράση αν και ομιλεί από μόνη της.

Δήλωνε ανοικτά την προθυμία του να πεθάνει για τους σκοπούς στους οποίους πίστευε. Με την Ουκρανία, π.χ., ήταν παθιασμένος. Εσχάτως ήταν και με τον κ. Τραμπ, τον οποίο προφανώς θεωρεί φίλο του Βλαντιμίρ Πούτιν, τον οποίο επίσης μισεί.

Ο κ. Μπάιντεν παραδέχθηκε την αποτυχία και ζήτησε να δοθεί περισσότερη βοήθεια στην Μυστική Υπηρεσία, καθώς χρειάζεται περισσότερους καλά εκπαιδευμένους πράκτορες. Η αλήθεια είναι ότι δεν είχαμε πολιτικές δολοφονίες ή απόπειρες από την εποχή του Ρόναλντ Ρίγκαν, αλλά δύο αποτυχίες σε δύο μήνες είναι πρωτόγνωρο γεγονός.

Ο πρόεδρος της Βουλής, ο οποίος ήταν ο αποδέκτης της έκκλησης του κ. Μπάιντεν για να ψηφιστεί νόμος που θα αφορά την ενίσχυση της Μυστικής Υπηρεσίας δήλωσε ότι «η μεγαλύτερη προτεραιότητα είναι να έχουμε τις απαντήσεις για να καταλάβουμε πώς ο πρόεδρος Τραμπ έγινε στόχος πολλών αποπειρών δολοφονίας».

Θα πάρει χρόνο για να απαντηθεί το ερώτημα καθώς το FBI ψαρεύει σε θολά νερά. Εκ πρώτης όψεως και οι δύο απόπειρες οφείλονται σε μοναχικούς λύκους, αλλά τα ερωτηματικά είναι πολλά και μέχρι σήμερα αναπάντητα. Οι συνωμοσιολόγοι έπιασαν δουλειά.

  • Λέγαμε και χθες ότι οι Αμερικανοί διαθέτουν τις καλύτερες μυστικές υπηρεσίες, μαζί με το Ισραήλ, αλλά αυτό δεν ήταν ικανό για να προστατεύσει τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος πλέον απειλεί θεούς και δαίμονες. Έχει και δικαιολογία πια -μιλούμε για δύο απόπειρες δολοφονίας.

Επανέλαβε τη Δευτέρα ότι ο ύποπτος «πίστεψε τη ρητορική του κ. Μπάιντεν και της κ. Χάρις και ενήργησε σύμφωνα με αυτήν». Υπερβάλλει και το γνωρίζει αλλά πιστεύει ότι το αφήγημα του θα τον βοηθήσει στις εκλογές.

Η ρητορική του συνεχίζει να είναι εμπρηστική και η πλειοψηφία των αναλυτών εκφράζει πραγματικούς φόβους για την περίπτωση κατά την οποία το αποτέλεσμα των εκλογών δεν είναι επιθυμητό για τον πρώην Πρόεδρο. Αν χάσει, δεν θα δεχθεί το αποτέλεσμα, περί αυτού καμία αμφιβολία.

Οπότε όλοι εύχονται, όποιος και να κερδίσει, να έχει πετύχει διαφορά που δεν θα μπορεί να αμφισβητηθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Μα που βλέπουν την «ιστορική ευκαιρία» στις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία; Ο ισλαμιστής Ερντογάν είναι τόσο ειλικρινής όσο ο Έλληνας Πρωθυπουργός; Φυσικά όχι…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Παραβιάζει αδιάντροπα τη συμφωνία των Αθηνών: Ο …”φίλος” και “σύμμαχος” Ερντογάν θέτει ξανά θέμα «τουρκικής» μειονότητας στη Θράκη στην Ισλαμική Διάσκεψη:

* Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

  • Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.
  • E-mail: [email protected]

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Η Αμερική, δια των μυστικών της υπηρεσιών “βλέπει” όλο τον κόσμο αλλά δεν γνωρίζει τι συμβαίνει στο “σπίτι” της: Ο Μιχάλης Ιγνατίου στo δελτίο του Σκάι με την Σία Κοσιώνη (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: