Οι Τούρκοι φοβούνται την αλήθεια, επιμένουν να φωνάζουν για τη σειρά Famagusta: Για «μαύρη προπαγάνδα» συνεχίζει να ισχυρίζεται εκπρόσωπος του ψευδοκράτους

Ο Κούλλης Νικολάου και ο Ανδρέας Γεωργίου στην προβολή του πρώτου επεισοδίου της τηλεοπτικής σειράς “FAMAGUSTA” στο Δημοτικό Θέατρο της Λευκωσίας. Φωτογραφία ΓΤΠ, PIO




Η τηλεοπτική σειρά «Famagusta», που θα προβληθεί από το Netflix, δήθεν αποτελεί …«μαύρη προπαγάνδα που παρουσιάζει μία φανταστική εκδοχή των γεγονότων», ισχυρίζεται ο παράνομος ψευτο-«υπεξ» του κατοχικού καθεστώτος, Ταχσίν Ερτουγρούλογλου.

Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο «Ανατολού», ο κ. Ερτουγρούλογλου υποστήριξε ότι η τηλεοπτική σειρά …αγνοεί την ιστορική πραγματικότητα, ενώ αυτό δεν συμβαίνει βεβαίως.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, είπε ότι δεν ξεκίνησε το 1974, προσθέτοντας ότι «η σειρά συμβαδίζει με την πολιτική ατζέντα της ελληνοκυπριακής πλευράς». Επίσης, κατηγόρησε τις δυτικές χώρες ότι «υποστηρίζουν τους Ελληνοκύπριους και τιμωρούν» τους Τουρκοκύπριους.

Σύμφωνα με τον κ. Ερτουγρούλογλου, πλατφόρμες όπως το Netflix προσπαθούν «να διαμορφώσουν την κοινή γνώμη, ειδικά στους νέους, με περιεχόμενο μακριά από την ιστορική αλήθεια».

Ισχυρίστηκε ακόμη ότι «Ελληνοκύπριοι νέοι μεγαλώνουν με μίσος προς τους Τούρκους, αγνοώντας τα γεγονότα πριν το 1974» και παραβλέποντας τα δήθεν δεινά που υπέστησαν οι Τουρκοκύπριοι, κατά την έκφρασή του.

Επίσης, είπε ότι η τουρκική πλευρά θα πρέπει να απαντήσει στη σειρά «Famagusta» με δικές της τηλεοπτικές παραγωγές.

ΚΥΠΕ-Αναντολού, ΟΑ/ΝΣΤ/ΑΓΚ
Λευκωσία, Κύπρος

«Η γη μου εσύ, ανάσα μου και αέρας…»: Συγκίνηση στην εκδήλωση των προσφύγων, “προτεραιότητα μας είναι η διασφάλιση των δικαιωμάτων σας”, δήλωσε ο Χριστοδουλίδης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: