Η στρεβλή πορεία του μεταναστευτικού: Ο Ερντογάν δεν τηρεί τη συμφωνία με την Ε.Ε., οι διακινητές αλωνίζουν στο Αιγαίο και την Μεσόγειο, η Ευρώπη γέμισε μετανάστες

From left to right: Recep Tayyip ERDOĞAN (Türkiye), Charles MICHEL (President of the European Council, EUROPEAN COUNCIL) Copyright: European Union




Του ΤΑΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ – Αθήνα

Το μέχρι χθες χωνευτήρι του μεταναστευτικού, η Γερμανία ξαφνικά έκλεισε τις στρόφιγγες, με αποτέλεσμα οι αθρόως εισερχόμενοι από Ασία και Αφρική, να βρεθούν μετέωροι.

Η μεταστροφή αυτή, της πολιτικής του Βερολίνου, μολονότι ξεπέρασε κάθε προηγούμενη εκτίμηση, εν τούτοις δεν υπήρξε κεραυνός εν αιθρία.

Τα σημάδια είχαν φανεί από καιρό και μολονότι δεν εκδηλώθηκαν την επομένη των Ευρωεκλογών, ήταν φανερό ότι πύκνωσαν τα σύννεφα στο ήδη βεβαρημένο αρνητικό κλίμα, από την επομένη των εκλογών στα κρατίδια, Θουριγγίας και Σαξονίας, όπου το ακροδεξιό AfD ήρθε πρώτο στη Θουριγγία, και δεύτερο στη Σαξονία, μια ανάσα πίσω από το κεντροδεξιό CDU.

Και έπεται συνέχεια στις ομοσπονδιακές εκλογές του 2025. Ο σοσιαλιστής καγκελάριος Όλαφ Σολτς βλέποντας το κόμμα του (SPD) και αυτά των εταίρων του, Πρασίνων και Φιλελευθέρων (FDP) στην κυβέρνηση να καταποντίζονται, αντέδρασε με τρόπο εξαιρετικά επιθετικό, αγνοώντας νόμους και προφήτες της Ε.Ε. Αποφάσισε να καταργήσει στην ουσία την Σένγκεν, και να επιβάλλει ελέγχους στα σύνορα της χώρας του.

  • Ήδη βλέπουμε η μεγαλύτερη χώρα της Ευρώπης να αντιδρά εκτός ευρωπαϊκών κανόνων, και να ταυτίζεται με την Ουγγαρία του Όρμπαν, γεγονός που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο, μιας και η Γερμανία μέχρι χθες υπήρξε ο θεσμικός κλειδοκράτορας, των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.).

Προ των ευρωπαϊκών εκλογών, πολλοί μιλούσαν για την πανευρωπαϊκή άνοδο της ακροδεξιάς με αφορμή το μεταναστευτικό. Ήρθαν και οι επιθέσεις μεταναστών, σε πολίτες εν μέση οδό, να γιγαντώσουν το πρόβλημα, που εξελίχθηκε και σε θέμα ασφάλειας.

Αν προστεθεί και η ευρωπαϊκή οικονομική κρίση, που έχει αφετηρία τον πόλεμο της Ουκρανίας, ήρθε ως βούτυρο στο ψωμί των κάθε λογής ακροδεξιών σχηματισμών. Έτσι φτάσαμε κάποιοι να βλέπουν τα χθεσινά φαντάσματα, ως σημερινούς σωτήρες.

Η γενεσιουργός αιτία δεν είναι άλλη από την επιπολαιότητα με την οποία αντιμετώπισε η Ευρώπη το μεταναστευτικό, εδώ και μια δεκαετία, υπό την επιρροή των λεγόμενων δικαιωματιστών, που πέρασαν την άποψη ότι η βίαιη εκτός επισήμων εισόδων σε μια χώρα, είναι κάτι που δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως παράνομη ενέργεια, αλλά να γίνεται με προδιαγραφές … επίσημης επίσκεψης.

Στην Ελλάδα επέβαλαν να μην χρησιμοποιείται ο όρος λαθρομετανάστης, αλλά ο sic παράτυπος μετανάστης. Το μόνο που δεν είπαν οι έμποροι και γυρολόγοι των ιδεολογιών ήταν, να κάψουμε τον Μπαμπινιώτη, που στα λεξικά του προσδιορίζει επακριβώς την έννοια της λέξης λαθρομετανάστης.

Μέχρι χθες οι ελληνικές αρχές δεν ανησυχούσαν, μιας και η Ελλάδα ήταν η γέφυρα, που συνέδεε και μάλιστα αεροπορικώς τους λαθραίως εισερχόμενους με το Βερολίνο. Έτσι ως τώρα κοιμόμαστε … ήσυχοι.

  • Γύρω από το θέμα της λαθραίας εισόδου σε χώρες της Ευρώπης παίχτηκαν και παίζονται πολλά παιχνίδια.
  • Πολιτικά με πρωταγωνιστή τον ισλαμιστή Ταγίπ Ερντογάν, που επιδιώκει να γεμίσει την Ευρώπη με ομοθρησκους του, με ότι αυτό συνεπάγεται για των τρόπο ζωής των κατοίκων της Γηραιάς Ηπείρου, μέχρι αμιγώς οικονομικά με τους διακινητές να αλωνίζουν στο Αιγαίο και την Μεσόγειο.

Και για του λόγου το αληθές, η συμφωνία Ε.Ε. και Ερντογάν το 2016 για το μεταναστευτικό, δεν τηρήθηκε από την Άγκυρα, μιας και μπορεί να πληρώθηκε αδρά ως αντάλλαγμα, εν τούτοις δεν την τήρησε στο σκέλος της επιστροφής στην Τουρκία, όσων δεν πληρούσαν τους όρους παροχής ασύλου.

Αλλά και η Ευρώπη έγινε καλός αγωγός εισόδου, για κάθε καρυδιάς καρύδι, μιας και τους έδωσε τροφή, στέγη, περίθαλψη και ένα καλό μηνιαίο επίδομα σε όλους τους παράνομα εισερχόμενους, για να ζουν χωρίς να δουλεύουν. Οι διακινητές αποθρασύνθηκαν και έχουν φτιάξει μέχρι και σποτάκια στο διαδίκτυο, για να διαφημίζουν τις θαλάσσιες μεταφορές τους, με σύγχρονα και ταχύτατα φουσκωτά.

Η Αθήνα βαυκαλίζεται ότι η Άγκυρα είναι πλέον συνεργάσιμη και γίνονται εσχάτως και συσκέψεις των δύο πλευρών σε Έβρο και νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, με σκοπό να αποτραπούν οι ροές προς την Ελλάδα. Κούνια που τους κούναγε. Ο Ερντογάν θέλει διακαώς να σπρώξει αφρικανούς και ασιάτες, μέσω των φίλων του διακινητών, προς της Ελλάδα.

Ήδη το δέκα και πλέον τοις εκατό του πληθυσμού της Ευρώπης είναι μουσουλμάνοι. Αυτοί γεννοβολούν καθημερινά και στην Ευρώπη ασχολούμεθα με το τελετουργικό του γάμου των … ομοφυλόφιλων.

Κι επειδή το κενό το απεχθάνεται η φύση, έρχονται με το πρόσχημα των διωκόμενων οι ορδές να καταλάβουν το κενό. Γιατί στην προκειμένη περίπτωση δεν έχουμε να κάνουμε με πρόσφυγες από εμπόλεμες ζώνες Συρία, Αφγανιστάν, Παλαιστίνη, αλλά νεαρούς από Αφρική και Ασία, που κατά σύμπτωση έχασαν το διαβατήριό τους αλλά όχι το κινητό τους.

  • Ειδικά οι εξ Αφρικής με διαβατήριο έφτασαν αεροπορικώς στην Τουρκία, που όλως περιέργως, χάθηκε στο πέρασμά τους στα νερά του Έβρου και του Αιγαίου. Γιατί πολύ απλά δεν θέλουν να γνωρίζουν οι αρχές, το πραγματικό τους όνομα και από που κρατάει η σκούφια τους.

Το παιχνίδι είναι πολλαπλώς ύποπτο και αφορά ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο. Αν δεν το καταλάβουν έγκαιρα οι της Ε.Ε. και του Ηνωμένου Βασιλείου, θα ζήσουμε σε λίγα χρόνια μιαν ιδιότυπη κατάληψη. Χωρίς εκστρατείες και όπλα. Με τον όγκο των παρανόμως εισερχομένων.

Ότι έσωσαν οι Αρχαίοι Έλληνες στους περσικούς πολέμους και ότι οι Ευρωπαίοι στα τείχη της Βιέννης, θα χαθεί εντός του πολιτισμένου 21ου αιώνα. Και δεν χρειαζόταν η λαϊκίστικη ακροδεξιά να το χρησιμοποιήσει ως όπλο, θα έπρεπε ήδη να το έχουν σκεφθεί και να έχουν αντιδράσει, οι κοντόφθαλμοι κουτόφραγκοι…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Όταν η Κύπρος εάλω με μαρτυρίες από πρώτο χέρι: Το βιβλίο του Τάσου Παπαδόπουλου για το χρονικό της βάρβαρης τουρκικής εισβολής…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Το απαράδεκτο ελληνικό φοβικό σύνδρομο προς την Τουρκία: Το “περιστατικό” ανοιχτά της Κάσου και ο κίνδυνος για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: