Η πτώση του άλλοτε πανίσχυρου Χάρβεϊ Γουάινσταϊν: Ξανά στο νοσοκομείο για δεύτερη φορά σε δύο μήνες, για επείγουσα επέμβαση στην καρδιά [video]

File Photo Ο Γουάινστιν καταδικάστηκε για τον βιασμό δύο γυναικών και εκτίει ποινή 23 χρόνων ενώ κατηγορείται για τον βιασμό άλλων έντεκα EPA/JASON SZENES μέσω ΚΥΠΕ




Σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης νοσηλεύεται ο έκπτωτος παραγωγός ταινιών Χάρβεϊ Γουάινσταϊν μετά από επείγουσα εγχείρηση καρδιάς.

Οι δικηγόροι του Γουάινσταϊν δήλωσαν στο BBC ότι μεταφέρθηκε το βράδυ της Κυριακής από τη φυλακή του Rikers Island στο νοσοκομείο Bellevue, προσθέτοντας ότι πάσχει από πολλαπλές παθήσεις και ότι είχε πόνους στο στήθος.

Ο 72χρονος Γουάινσταϊν καταδικάστηκε για βιασμό και σεξουαλική επίθεση το 2020 στη Νέα Υόρκη και φυλακίστηκε για 23 χρόνια. Οι καταδίκες αυτές ανατράπηκαν τον περασμένο Απρίλιο, όταν ένας εφέτης δικαστής έκρινε ότι δεν έλαβε δίκαιη δίκη, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει πιθανή επανάληψη της δίκης αργότερα φέτος.

Ο Γουάινστιν καταδικάστηκε για σεξουαλική επίθεση κατά της πρώην βοηθού παραγωγής Μίμι Χαλέι το 2006 και για βιασμό της Τζέσικα Μαν, πρώην επίδοξης ηθοποιού, το 2013.

Στην έφεσή του, ωστόσο, το δικαστήριο δήλωσε ότι οι εισαγγελείς στην καίρια υπόθεση #MeToo κάλεσαν μάρτυρες των οποίων οι κατηγορίες δεν αποτελούσαν μέρος των κατηγοριών εναντίον του.

Ο Γουάινστιν έχει επίσης καταδικαστεί σε 16 χρόνια φυλάκισης σε μια ξεχωριστή δίκη για βιασμό στην Καλιφόρνια, κατά της οποίας έχει ασκήσει έφεση.

Ο Γουάινστιν πάλευε με σοβαρά προβλήματα υγείας και έχει εισαχθεί στο νοσοκομείο πολλές φορές τα τελευταία χρόνια.
Τον Ιούλιο, νοσηλεύτηκε για Covid-19 και διπλή πνευμονία, ενώ το 2020, εισήχθη στο νοσοκομείο δύο φορές, με πόνους στο στήθος, και μπλοκαρισμένη αρτηρία.

Έχει επίσης διαβήτη και υψηλή αρτηριακή πίεση.

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχουν κάνει καταγγελίες για βιασμούς και ανάρμοστη συμπεριφορά για τον Γουάινστιν, οι οποίες χρονολογούνται από τα τέλη της δεκαετίας του 1970.

Η απόφαση των κατηγόρων του να εμφανιστούν και η καταδίκη του στη Νέα Υόρκη που ακολούθησε, κινητοποίησαν το κίνημα #MeToo κατά της σεξουαλικής κακοποίησης από ισχυρούς άνδρες.

Ο Γουαϊνστάιν υποστήριζε πάντα την αθωότητά του και υποστήριζε ότι ήταν θύμα «παγίδας».

Ήταν συνιδρυτής του κινηματογραφικού στούντιο Miramax, το οποίο παρήγαγε επιτυχίες όπως το «Ερωτευμένος Σαίξπηρ» – που κέρδισε το βραβείο καλύτερης ταινίας στα Όσκαρ – και το «Pulp Fiction».

Οι ταινίες του έχουν λάβει περισσότερες από 300 υποψηφιότητες για Όσκαρ και 81 αγαλματίδια.

Με πληροφορίες από BBC

H φωνή του Νταρθ Βέιντερ έφυγε: Πέθανε ο ηθοποιός Τζέιμς Ερλ Τζόουνς σε ηλικία 93 ετών… “Αναπαύσου εν ειρήνη, μπαμπά”, έγραψε ο ηθοποιός Μαρκ Χάμιλ…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: