Η πιο «τολμηρή επιχείρηση» στην ιστορία και η ρητορική μίσους που σαρώνει την Αμερική: Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου στην εκπομπή των Οικονόμου και Παυλόπουλου, στον ΣΚΑΪ

Ο αναλυτής του Σκάι στην Ουάσιγκτον και αρθρογράφος και ανταποκριτής της Hellas Journal στο Λευκό Οίκο, Μιχάλης Ιγνατίου με τους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο Φωτογραφία από το κανάλι Σκάι




Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου με τον Δημήτρη Οικονόμου και τον Άκη Παυλόπουλο, στην εκπομπή ΣΗΜΕΡΑ του Σκάι, αφορούσε ακόμα ένα σοβαρό θέμα, εκτός των αμερικανικών προεδρικών εκλογών: Πρόκειται για τη φοβερή επιχείρηση του Ισραήλ εναντίον της Χεζμπολάχ, στον Λίβανο.

Το Εβραϊκό Κράτος δεν είχε ενημερώσει τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οπότε, όπως τόνισε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ η Ουάσιγκτον δεν εμπλέκεται στο φοβερό αυτό περιστατικό.

Επίσης, ο κ. Μάθιου Μίλερ υποστήριξε ότι οι Αμερικανοί δεν γνωρίζουν ποιος ευθύνεται για την επιχείρηση, η οποία άφησε άφωνες τις παγκόσμιες μυστικές υπηρεσίες, και εδώ φυσικά. Είπε ότι συγκεντρώνουν πληροφορίες για τις ταυτόχρονες εκρήξεις βομβητών σε όλον τον Λίβανο.

Κατά τον κ. Μίλερ οι πολίτες δεν είναι «νόμιμοι στόχοι» για οποιαδήποτε επιχείρηση.

Και προειδοποίησε το Ιράν να μην εκμεταλλευτεί το επεισόδιο για να πυροδοτήσει την αστάθεια και να επιδεινώσει ακόμη περισσότερο την ένταση στην περιοχή.

Όμως, λίγο μετά, σύμφωνα με πληροφορίες, το Ισραήλ ενημέρωσε την Ουάσιγκτον για την επιχείρηση. Πλέον οι Αμερικανοί γνωρίζουν με ακρίβεια τι συνέβη χθες στο Λίβανο, και μιλούν για μία τολμηρή ενέργεια που παρόμοια της δεν έχει συμβεί στην ιστορία.

Η ενημέρωση εμφανίστηκε πρώτα στην εφημερίδα New York Times (Η ΕΙΔΗΣΗ ΕΔΩ). Στη συνέχεια έγραψε το βρετανικό πρακτορείο Reuters (ΕΔΩ) και άλλα διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις και ο Ντόναλντ Τραμπ αντάλλαξαν βαριές κατηγορίες που αφορούσαν και τους ψευδείς ισχυρισμούς του πρώην Προέδρου για τους πρόσφυγες της Αϊτής, ένα θέμα που προβλέπεται ότι θα συνεχίσει να κυριαρχεί και να επηρεάζει τους ψηφοφόρους.

Η ρητορική μίσους είναι κυρίαρχη, κυρίως από την πλευρά των Ρεπουμπλικάνων, όχι βέβαια ότι οι Δημοκρατικοί είναι «άγιοι». Η Αντιπρόεδρος, π.χ. κατηγόρησε τον κ. Τραμπ ότι ευθύνεται για τον θάνατο μιας νεαρής γυναίκας στην Τζόρτζια, που θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί -όπως είπε- αν η Πολιτεία αυτή δεν απαγόρευε τις αμβλώσεις.

Πολύ βαριά κατηγορία που ήρθε ως απάντηση στον ισχυρισμό του υποψήφιου αντιπροέδρου των Ρεπουμπλικάνων ότι οι δολοφόνοι στοχεύουν να δολοφονήσουν τον κ. Τραμπ, ενώ δεν συνέβη το ίδιο στην κ. Χάρις και στον Πρόεδρο Μπάιντεν.

Από την πλευρά του θεούς και δαίμονες απειλεί πάλι ο πρώην πρόεδρος. Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι πολύ θυμωμένος και τα παίζει όλα για όλα.

Ξανά απείλησε τους εκλογικούς και πολιτικούς αξιωματούχους των Πολιτειών με δίωξη και «μακροχρόνιες ποινές φυλάκισης» εάν επαναληφθεί -όπως ισχυρίζεται- νοθεία στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου. Υποστηρίζει ότι έχασε τις εκλογές του 2020 επειδή ακριβώς οι Δημοκρατικοί του έκλεψαν τη νίκη.

Για να είμαστε ορθοί δημοσιογραφικά, η καταγγελία του δεν είναι αληθινή. Δεν έχει αποδειχθεί ποτέ.

Το ερώτημα είναι γιατί επανέρχεται και μάλιστα τρεις μέρες μετά την φερόμενη απόπειρα δολοφονίας εναντίον του, σε μία καταγγελία που πιστεύουν μόνο οι φανατικοί και κανένας λογικός άνθρωπος.

Επανέρχεται, λοιπόν, διότι -όπως τονίσαμε και χθες και συμφωνούν όλοι οι αναλυτές- εάν χάσει τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, θα αμφισβητήσει το αποτέλεσμα, αποκλείεται να το αποδεχθεί.

Και εκβιάζει τους εκλογικούς αντιπροσώπους ότι θα ξεκινήσει εισαγγελική και δικαστική διαδικασία εναντίον τους. Εκβιάζει επίσης και τους πολιτικούς του αντιπάλους, ότι θα τους σύρει στη διαδικασία των μηνύσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Να πάρει θέση ο κ. Γιαννακόπουλος και η Θύρα 13 σε αυτό το κρίσιμο ερώτημα: Είναι με την Κύπρο ή υπέρ της κατοχής του Αττίλα, την οποία υποστηρίζει ο απαράδεκτος Αταμάν; (video)

* Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

  • Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.
  • E-mail: [email protected]

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Είναι η Αμερική μία «άναρχη χώρα»; Οι δύο απόπειρες δολοφονίες, αυτό δείχνουν… Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου στην εκπομπή των Οικονόμου και Παυλόπουλου, στον ΣΚΑΪ

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: