Η πιο έγκυρη πρόβλεψη για τις εκλογές των ΗΠΑ, ενώ σήμερα θα διεξαχθεί η «μητέρα των μαχών»: Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου στην εκπομπή των Οικονόμου και Παυλόπουλου, στον ΣΚΑΪ [video]

Ο αναλυτής του Σκάι στην Ουάσιγκτον και αρθρογράφος και ανταποκριτής της Hellas Journal στον Λευκό Οίκο, Μιχάλης Ιγνατίου με τον Δημήτρη Οικονόμου και τον Ακη Παυλόπουλο. Φωτογραφία από βίντεο, SKAI News




Ο ιστορικός Άλαν Λίχτμαν (Allan Lichtman) έχει προβλέψει σωστά 9 από τις 10 πιο πρόσφατες προεδρικές κούρσες. Και σήμερα πιστεύει ότι ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα χάσει τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου και έτσι δεν θα επιστρέψει στον Λευκό Οίκο.

Ο κ. Λίχτμαν πρόβλεψε με ακρίβεια τη νίκη του κ. Τραμπ το 2016 όταν είχε απέναντι του την πρώην Πρώτη Κυρία Χίλαρι Κλίντον. Και το 2020 επιβεβαιώθηκε ξανά όταν δήλωσε πως νικητής θα ήταν ο Τζο Μπάιντεν, όπως και έγινε, έχοντας αντίπαλο τον πρώην πρόεδρο και σημερινό υποψήφιο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Για τις εκλογές του 2024, αυτός ο ιστορικός πρβλέπει ότι η Κάμαλα Χάρις (Kamala Harris) θα είναι η επόμενη πρόεδρος της αμερικανικής υπερδύναμης.

  • Σήμερα, λοιπόν, θα παρακολουθήσουμε τη “μητέρα των μαχών”. Η τηλεοπτική μονομαχία θα διεξαχθεί στη Φιλαδέλφεια και θα ξεκινήσει στις 9 το βράδυ ώρα ανατολικής ακτής -άρα στις 4 το πρωί ώρα Ελλάδος.

Η αντιπρόεδρος Χάρις θα αναμετρηθεί με τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για πρώτη φορά από τότε που έγινε υποψήφια των Δημοκρατικών. Θα είναι το μοναδικό debate μεταξύ των δύο υποψηφίων και θεωρείται η πιο κρίσιμη διαδικασία αυτής της εκλογικής αναμέτρησης.

Για να τονίσουμε αυτή την κρισιμότητα, αρκεί να θυμίσουμε ότι η τηλεμαχία του περασμένου Ιουνίου κατέστρεψε όσα έκτισε ο Πρόεδρος Μπάιντεν, ο οποίος αναγκάστηκε να αποχωρήσει. Σχεδόν όλοι πιστεύουν ότι όποιος χάσει το βράδυ θα ηττηθεί την 5η Νοεμβρίου.

Προσωπικά πιστεύω ότι αυτή η τηλεμαχία είναι ολίγο διαφορετική. Όποιος χάσει θα τραυματιστεί μεν αλλά μέχρι τις εκλογές μπορούν να συμβούν γεγονότα -και σε διεθνές επίπεδο- που να αλλάξουν το αποτέλεσμα.

Και δεν αναφέρομαι μόνο στη Γάζα, αλλά και στην Ουκρανία. Δικαιολογημένα οι μυστικές υπηρεσίες φοβούνται ρωσική προβοκάτσια για να εξυπηρετηθεί το αφήγημα του Ντόναλντ Τραμπ.

  • Τα θέματα εξωτερικής πολιτικής μπορούν να αποδειχθούν καταλυτικά.




Το ντιμπέιτ του Ιουνίου, όπως θυμάστε, είχε προκαλέσει κύμα ανησυχίας για την κατάσταση του προέδρου Μπάιντεν, ανάμεσα στους Δημοκρατικούς. Μπόρεσαν και ξεπέρασαν το σοκ και το βαθύ κράτος του κόμματος επέβαλε, σχεδόν “πραξικοπηματικά”, την Κάμαλα Χάρις.

Τώρα, ακόμα και αν είναι θλιβερή η απόδοση της δεν μπορούν να την αλλάξουν. Αυτό τελείωσε. Θα βαδίσουν μαζί της μέχρι το τέλος, άρα ο κομματικός όχλος θα παραμείνει μαζί της.

Το παιγνίδι δεν θα παιχθεί σε εθνικό επίπεδο, όπως ας πούμε τις εκλογές στην Ελλάδα, τη Γαλλία και άλλες χώρες.

Εδώ μετρούν και αποφασίζουν οι εκλέκτορες. Οπότε η μάχη γίνεται για μία χούφτα πολιτειών που θα κάνουν τη διαφορά. Σε αυτές τις πολιτείες η κ. Χάρις έχει καλύψει τη διαφορά, σε μερικές είναι μπροστά.

Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η κ. Χάρις κάλυψε και το έδαφος που έχασε ο κ. Μπάιντεν στις δημοσκοπήσεις στις πολιτείες-κλειδιά και ουσιαστικά αυτή τη στιγμή ομιλούμε για ισοπαλία με τον κ. Τραμπ.

Όμως, παρά την απόλυτη υποστήριξη που απολαμβάνει η κ. Χάρις και τα τεράστια ποσά που συγκέντρωσε ο μήνας του μέλιτος τελείωσε.

Πρέπει να αποδείξει ότι έχει τη δύναμη να αποκρούσει τις επιθέσεις του Τραμπ, ο οποίος ξεσάλωσε κυριολεκτικά. Απειλεί θεούς και δαίμονες και τις τελευταίες ημέρες προειδοποιεί τους εκλογικούς αντιπροσώπους για να τους φοβίσει. Αυτό είναι και εξελίσσεται σε ένα σοβαρότατο θέμα.

* Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας και ο Πρόεδρος της Κύπρου κρατούν το “κλειδί”: Ας κλείσουν αμέσως το θέμα της ηλεκτρικής διασύνδεσης που πλήγωσε αφάνταστα τον Ελληνισμό (video)

  • Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.
  • E-mail: [email protected]

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

“Φοβάται ο Γιάννης (Τραμπ) το θεριό και το θεριό (Κάμαλα Χάρις) τον Γιάννη”: Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου στην εκπομπή των Οικονόμου και Παυλόπουλου, στον Σκάι (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: