«Η Πελενδρίτου συνεχίζει να μας κάνει περήφανους»: Συγχαρητήρια για τα μετάλλια στο Παρίσι από την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας και τον ΚΟΑ

Η Καρολίνα Πελενδρίτου με το μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι 2024. Photo via glomex, ert




Την Καρολίνα Πελενδρίτου για το χάλκινο μετάλλιο στα 100 μ. πρόσθιο, κατηγορία SB11, στους Παραολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024», συγχαίρει η Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού.

Σε ανάρτηση της στα ΜΚΔ, η Προεδρία της Δημοκρατίας εκφράζει τα θερμά συγχαρητήρια στην Καρολίνα Πελενδρίτου που συνεχίζει, όπως σημειώνει, «να μας κάνει περήφανους, καταγράφοντας άλλη μια σπουδαία επιτυχία για την Κύπρο μας».

«Η πρωταθλήτριά μας με αστείρευτη δύναμη και μεγαλείο ψυχής κατέκτησε την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο στα 100μ. πρόσθιο με χρόνο 1:21.64 και πανηγύρισε το δεύτερο συνολικά μετάλλιό της στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι. Καρολίνα, σε ευχαριστούμε και πάλι! Η αποφασιστικότητα, η ατσαλένια δύναμη και οι αντοχές που έχεις επιδείξει όλα αυτά τα χρόνια αποτελούν έμπνευση για όλους μας», καταλήγει η Προεδρία στην ανάρτηση της στο Χ (πρώην Twitter).

Από την πλευρά του ο ΚΟΑ αναφέρει σε ανακοίνωση του πως «δεν υπάρχουν πια λόγια για να περιγράψουν το μεγαλείο αυτής της τεράστιας αθλήτριας. Η πρωταθλήτριά μας», σημειώνει ο ΚΟΑ, «πήρε την 3η θέση στον τελικό με χρόνο 1:21.64 και πανηγύρισε το δεύτερο μετάλλιό της στο Παρίσι, καθώς είχε προηγηθεί η κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στα 50μ. ελεύθερο (κατηγορία S11)».

Συνολικά, όπως επισημαίνει ο ΚΟΑ, έχει κατακτήσει 8 παραολυμπιακά μετάλλια (3 χρυσά, 2 αργυρά και 3 χάλκινα), ενώ συγκεκριμένα στα 100μ. πρόσθιο έχει πάρει 3 χρυσά (2004, 2008, 2021), 1 αργυρό (2012) κι 1 χάλκινο μετάλλιο (2024).

Την προσπάθεια της Καρολίνας Πελενδρίτου παρακολούθησαν η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας Μαριλένα Ευαγγέλου και ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Γιάννης Ιωάννου, μαζί με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Εθνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Ανδρέα Καμαρλίγγο.

«Πολλά συγχαρητήρια στην Καρολίνα Πελενδρίτου και τους προπονητές της Στέλιο Κακαβογιάννη και Γιάννη Αλεξάκη, καθώς και στην ΚΕΠΕ που την στηρίζει», καταλήγει ο ΚΟΑ.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

«Ο πλανήτης υποκλίνεται στο ταλέντο της Καρολίνας Πελενδρίτου»: Αποθέωση για την θρυλική Κύπρια αθλήτρια που έφτασε τα οχτώ μετάλλια σε Παραολυμπιακούς [βίντεο]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: