Η …”Μητέρα των Ντιμπέιτ” στη Φιλαδέλφεια, ο Τράμπ τα παίζει όλα για όλα απέναντι στην Κάμαλα: Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου στo δελτίο ειδήσεων με την Σία Κοσιώνη, στον Σκάι (video)

Ο αναλυτής του Σκάι στην Ουάσιγκτον και αρθρογράφος και ανταποκριτής της Hellas Journal στο Λευκό Οίκο, Μιχάλης Ιγνατίου με την παρουσιάστρια ειδήσεων, Σία Κοσιώνη. Φωτογραφία από το κανάλι Σκάι




Σε αυτές τις περιπτώσεις συνηθίζουμε να λέμε μία φράση, που για την τηλεμαχία μεταξύ του τέως Προέδρου Ντόναλντ Τράμπ και της σημερινής Αντιπροέδρου, Κάμαλα Χάρις, είναι απόλυτα σωστή: είναι η “Μητέρα των Μαχών”, ή αν θέλετε η “Μητέρα των Ντιμπέιτ”…

Έτσι ξεκίνησε την ανάλυση του στο δελτίο ειδήσεων του Σκάι, με την Σία Κοσιώνη, ο Μιχάλης Ιγνατίου, αναλυτής του ελληνικού καναλιού και αρθρογράφος της ιστοσελίδας μας Hellas Journal.

Είναι η πιο κρίσιμη αναμέτρηση, όχι μόνο για την Κάμαλα Χάρις, αλλά και για τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος είναι κυριαρχημένος από θυμό, και αυτή η ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεται, αν δεν αλλάξει μέχρι το βράδυ, δεν θα τον βοηθήσει απόψε.

Προβληματίζει επίσης η επιμονή του στις λέξεις αίμα, αιματοκύλισμα, ιδιαίτερα όταν μιλά για τους μετανάστες, επαναφέρει μέχρι και τον κομμουνισμό. Χρησιμοποιεί βίαια γλώσσα.

  • Και γίνεται πολύ μεγάλη προσπάθεια να τον συνετίσουν. Συμφωνεί, αλλά στο τέλος κάνει ότι του κατέβει.

Όμως, τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στη σημερινή αντιπρόεδρο, η οποία αν και βρίσκεται τρισήμισυ χρόνια στο Λευκό Οίκο, για πολλούς ανθρώπους είναι μία άγνωστη, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις.

Σχεδόν όλοι μιλούν για την τελευταία της ευκαιρία για να αποδείξει ότι αν εκλεγεί τον Νοέμβριο θα είναι μία ικανή και αποτελεσματική Πρόεδρος. Έτσι της ασκείται μία πίεση που μπορεί και να την εκτροχιάσει.




Προσωπικά πιστεύω ότι δεν θα είναι η τελευταία ευκαιρία για κανένα εκ των δύο, καθώς ένα απρόβλεπτο γεγονός στην πορεία προς το Νοέμβριο -ένα θέμα εξωτερικής πολιτικής, ας πούμε- θα μπορούσε να αλλάξει και το αποτέλεσμα.

Μία έξυπνη προβοκάτσια στην Ουκρανία, π.χ., ή στη Γάζα. Ή ένας πόλεμος του Ισραήλ με το Ιράν.

Ο Τραμπ θεωρείται ο πιο έμπειρος εκ των δύο στις τηλεμαχίες, αλλά μέχρι και το βράδυ θα συνεχίζεται η προσπάθεια να τον πείσουν να είναι ευγενικός, να μην κάνει χειρονομίες και γκριμάτσες και το κυριότερο να αποφύγει εμπρηστικές δηλώσεις προς την κ. Χάρις, που θα ενοχλήσουν τις γυναίκες ψηφοφόρους του.

Αν και θα σου έλεγα ότι οι γυναίκες που τον υποστηρίζουν, ότι και να πει, θα τον ψηφίσουν. Αυτό ισχύει και για τους δυό. Το ντιμπέιτ δεν θα επηρεάσει τον όχλο που ακολουθεί τον κ. Τραμπ και την κ. Χάρις. Οι υποψήφιοι στοχεύουν το εκλογικό σώμα που μετακινείται σε κάτι εκλογική αναμέτρηση.




Η σημερινή αντιπρόεδρος δέχεται συμβουλές για τον τρόπο που θα αντιμετωπίσει τον Τραμπ, αλλά πρέπει η ίδια να αποφασίσει, είναι το δικό της παιγνίδι και πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να ανταπεξέλθει.

Μία από τις συμβουλές που δέχεται είναι να αντιμετωπίσει τον αντίπαλο της ως εισαγγελέας. Να αποδείξει δηλαδή τα ψέματα του, που όπως η ίδια είπε, απόψε αναμένει να είναι πολλά.

Είναι δεδομένο ότι ο κ. Τραμπ θα την ταυτίσει με τις πολιτικές του προέδρου Μπάιντεν και αυτό δεν είναι αναγκαστικά κακό, διότι η σημερινή κυβέρνηση ικανοποίησε τους πολίτες και δυσαρέστησε τους πλούσιους όπως ο αντίπαλος της.

Τα υπόλοιπα επί της οθόνης…

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας και ο Πρόεδρος της Κύπρου να αντισταθούν στις δυνάμεις της διαφθοράς και του Αττίλα: Σήμερα η μεγάλη μέρα για την ηλεκτρική διασύνδεση (video)

* Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

  • Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.
  • E-mail: [email protected]

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

“Φοβάται ο Γιάννης (Τραμπ) το θεριό και το θεριό (Κάμαλα Χάρις) τον Γιάννη”: Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου στην εκπομπή των Οικονόμου και Παυλόπουλου, στον Σκάι (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: