Η “κουβέντα” της Φαίης Μαυραγάνη με τον Μιχάλη Ιγνατίου στην εκπομπή της στον Σκάι: Τι σημαίνει η νέα αμυντική σχέση της Κυπριακής Δημοκρατίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες; (video)

Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια της εκπομπής ΣΗΜΕΡΑ του Σκάι, Φαίη Μαυραγάνη, με τον Μιχάλη Ιγνατίου αναλυτή του καναλιού στην Ουάσιγκτον. Φωτογραφία από βίντεο, via SKAI TV




Ο Μιχάλης Ιγνατίου, αναλυτής του Σκάι στην Ουάσιγκτον μίλησε την Κυριακή το πρωί με τη δημοσιογράφο και παρουσιάστρια της εκπομπής ΣΗΜΕΡΑ του καναλιού, Φαίη Μαυραγάνη για την επιτυχία της Κυπριακής Δημοκρατίας να υπογράφει αμυντική συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η σημαντική αυτή συμφωνία εξόργισε τους Τούρκους οι οποίοι ζήτησαν από την Ουάσιγκτον την ακύρωση της.

Η Άγκυρα υποστήριξε στα διαβήματα της ότι η Αμερική έχει δημιουργήσει στρατιωτική βάση στην Κύπρο. Αυτό δεν ισχύει, δεν είναι αλήθεια. Οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις απλά συνεχίζουν να χρησιμοποιούν την Κύπρο για τις όποιες δραστηριότητες τους στη Μέση Ανατολή. Τώρα, λόγω αυτής της αμυντικής συμφωνίας, θα έχει οφέλη και η Κυπριακή Δημοκρατία.

Η Ουάσιγκτον πιστεύει ότι η ενισχυμένη αμυντική συνεργασία μεταξύ των υπουργείων Άμυνας αποτελεί μια ευπρόσδεκτη ευκαιρία για την καλύτερη προετοιμασία και των δύο εθνών για την υποστήριξη αμοιβαία επωφελών πολιτικών στόχων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, απαντώντας σε ερώτηση του Σκάι, για τις απειλές της Τουρκίας εναντίον της Κύπρου, με αφορμή την αμυντική συμφωνία των δύο χωρών, θεωρώ ότι έκλεισε το θέμα σε ότι αφορά τα τουρκικά διαβήματα και τις διαμαρτυρίες.

Ο εκπρόσωπος μας είπε ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν διμερείς συμφωνίες ασφαλείας με εταίρους σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο. Αυτές οι εταιρικές σχέσεις αλληλοενισχύονται και αποτελούν έναν τρόπο ενίσχυσης της σταθερότητας σε περιφερειακό επίπεδο προς όφελος όλων».

Η συνομιλία της Φαίης Μαυραγάνη και του Μιχάλη Ιγνατίου στο βίντεο που ακολουθεί:

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: