Η κυπριακή κυβέρνηση ευθύνεται για την καταδίκη του Κενάν Αγιάς: Η ανυπόφορη ντροπή της έκδοσης ενός αγωνιστή της Ελευθερίας…

Ο Κούρδος αγωνιστής Κενάν Αγιάς: «Ελευθερία στην Κύπρο, ελευθερία στο Κουρδιστάν». Φωτογραφία Φιλελεύθερος




Ποινή φυλάκισης 4 ετών και 3 μηνών επέβαλε τη Δευτέρα στον Κενάν Αγιάς το Ανώτατο Περιφερειακό Δικαστήριο της Χανσεάτης στο Αμβούργο.

Σύμφωνα με τον γερμανικό νόμο, η ίδια η απόφαση και το σκεπτικό της αναμένεται να εκδοθούν στους επόμενους 2-3 μήνες, αλλά εναντίον του Κούρδου αγωνιστή δεν υπήρχε οποιοδήποτε τεκμήριο πέραν της αόριστης κατηγορίας για συμμετοχή σε «τρομοκρατική οργάνωση» (δηλαδή τοPKK) και άσχετα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα.

Πλέον, η ευθύνη πέφτει στην κυπριακή κυβέρνηση, η οποία οφείλει να ζητήσει την υλοποίηση των όρων που είχε συμπεριλάβει το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας στην απόφαση της έκδοσής του στη Γερμανία τον Απρίλιο του 2023. Δηλαδή, να εκτίσει την ποινή του στις κυπριακές φυλακές και να μην εκδοθεί στην Τουρκία.

Η Κατηγορούσα Αρχή δεν εξέφρασε οποιαδήποτε αντίρρηση με αυτό, αλλά το τριμελές δικαστήριο παρουσιάστηκε ιδιαίτερα εχθρικό απέναντι στον Κούρδο αγωνιστή.

Ο Κενάν έχει αναγνωριστεί ως πολιτικός πρόσφυγας από την Κυπριακή Δημοκρατία το 2013 και η ζωή του απειλείται τόσο στην Τουρκία όσο και σε κράτη συμμάχους της όπως η Γερμανία. Υπουργείο Εξωτερικών και Δικαιοσύνης πρέπει να συζητήσουν με τους Γερμανούς εταίρους τους την άμεση επιστροφή του Κενάν στην Κύπρο για να εκτίσει την ποινή του εδώ.

Οποιαδήποτε ολιγωρία, θα μεγαλώσει την ήδη ανυπόφορη ντροπή της έκδοσης ενός αγωνιστή της ελευθερίας.

ΑΛ. ΜΙΧ., Φιλελεύθερος

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Κάποιοι δικαστές στην Κύπρο πρέπει να ντρέπονται: Γερμανικό δικαστήριο καταδίκασε τον αγωνιστή σε ποινή φυλάκισης 4 ετών και 3 μηνών

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: