Η Κυπριακή Δημοκρατία απέρριψε το αίτημα του Τούρκου προπονητή του Παναθηναϊκού: Τζάμπα παλικάρι ο τύπος, σφραγίστηκε το διαβατήριο του Αταμάν, γι’ αυτό και η οργή του…

FILE PHOTO: epa11070317 Panathinaikos coach Ergin Ataman reacts during the Euroleague basketball match between Panathinaikos Athens and AS Monaco at the OAKA Indoor Hall in Athens, Greece. EPA, GEORGIA PANAGOPOULOU




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL

Το τουρκικό διαβατήριο του Τούρκου προπονητή του Παναθηναϊκού, Εργκίν Αταμάν σφραγίστηκε κανονικά από τις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, δήλωσε στην ιστοσελίδα μας Hellas Journal, ανώτερη κυβερνητική πηγή στη Λευκωσία, που έχει γνώση του θέματος.

Μετά τα δημοσιεύματα που άφηναν υποψίες ότι η Κύπρος δήθεν δέχθηκε να μην σφραγίσει το διαβατήριο του Τούρκου προπονητή, ως όρο για να μεταβεί ο Αταμάν στη Λευκωσία με την πρωταθλήτρια ομάδα του Παναθηναϊκού, η Hellas Journal επικοινώνησε με κυβερνητικούς αξιωματούχους στη Λευκωσία και με πηγή, που γνωρίζουμε από παλιά, από το παναθηναϊκό στρατόπεδο.

Πληροφορηθήκαμε τα εξής:

Όντως ζητήθηκε να μην σφραγιστεί το διαβατήριο του Τούρκου προπονητή.

Η ανώτερη κυπριακή κυβερνητική πηγή πρόσθεσε ότι προς τιμή του ο επίσημος Παναθηναϊκός δεν έκανε την παραμικρή παρέμβαση προς τη Λευκωσία. Ο επίσημος Παναθηναϊκός δεν αναμείχθηκε στο θέμα.

Το αίτημα κατατέθηκε στην κυπριακή πρεσβεία, στην Αθήνα. Μάλιστα το διαβατήριο του Αταμάν, παρέμεινε στην πρεσβεία για έξι μέρες μέχρι να ληφθεί τελική απόφαση, αν και το κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών, στο ανώτατο επίπεδο, είχε στείλει αμέσως την απάντηση του.

Αποφάσισε, λοιπόν, από την πρώτη στιγμή, που τέθηκε το θέμα, οτι το διαβατήριο θα σφραγιστεί, όπως και έγινε, μας ενημέρωσε η ανώτερη κυβερνητική πηγή της Λευκωσίας.

Πληροφορηθήκαμε επίσης ότι ο Τούρκος προπονητής ήταν ήδη εκνευρισμένος με την υπόθεση του διαβατηρίου του, διότι αναγκάστηκε να αναγνωρίσει τη νόμιμη Κυπριακή Δημοκρατία.

Και έτσι έδραξε την ευκαιρία της πολύ ορθής απόφασης των πράσινων οπαδών, για ανάρτηση του πανό που βροντοφώναζε κατά της τουρκικής κατοχής, για να επιδιώξει τεχνικές ποινές και να φύγει από τον πάγκο του Παναθηναϊκού.

Ο Τούρκος προπονητής του Παναθηναϊκού θα πρέπει τώρα να εξηγήσει στο καθεστώς του Ταγίπ Ερντογάν και στα καθοθηγούμενα τουρκικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, πως έκανε τζάμπα το παλικάρι!!! Και ότι αναγνώρισε την νόμιμη Κυπριακή Δημοκρατία, αποδεχόμενος να τοποθετηθεί η σφραγίδα στο διαβατήριο του.

  • Θυμίζουμε ότι δημοσίευμα της ιστοσελίδας Goal, που ανήκει στο συγκρότημα του Φιλελεύθερου και το οποίο υπέγραψε ο δημοσιογράφος Ιάκωβος Κακουρής αποκάλυπτε τις προσπάθειες που έγιναν για να μην σφραγιστεί το διαβατήριο του Αταμάν.

Συγκεκριμένα άγνωστος φέρεται να μετέφερε το εξής μήνυμα:

«Θα θέλαμε να μην μπουν σφραγίδες της Κυπριακής Δημοκρατίας στα ταξιδιωτικά έγγραφα του Τούρκου προπονητή του Παναθηναϊκού, Εργκίν Αταμάν. Ξέρεις, είναι πολύ φανατικός και γνωστός φίλος του Ερντογάν! Προσπαθούμε να τον εξυπηρετήσουμε, διότι μπορεί να ενοχληθεί και να μην έρθει…»».

Ο κ. Κακουρής αποκάλυψε -όπως δείχνει το βίντεο που δημοσιεύουμε- το παρασκήνιο της υπόθεσης στην εκπομπή Capital Sports:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Να πάρει θέση ο κ. Γιαννακόπουλος και η Θύρα 13 σε αυτό το κρίσιμο ερώτημα: Είναι με την Κύπρο ή υπέρ της κατοχής του Αττίλα, την οποία υποστηρίζει ο απαράδεκτος Αταμάν; (video)

Το ισχυρό μήνυμα των Ελληνοκυπρίων φίλων του Παναθηναϊκού που δεν ήθελε να δει ο Τούρκος προπονητής: «50 χρόνια παράνομης κατοχής, κανείς δεν ξεχνά»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: