Η Κατερίνα Νοτοπούλου “κρατάει” τον Κασσελάκη με τα μηνύματά του: Ο έκπτωτος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τη βουλευτή να απευθυνθεί στη Δικαιοσύνη (video)

Το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Κατερίνα Νοτοπούλου, προσέρχεται για τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, στην Αθήνα, Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ




Άνω κάτω έκανε τον έκπτωτο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη η βουλευτής του κόμματος, Κατερίνα Νοτοπούλου. Αναγκάστηκε να της απαντήσει για τις καταγγελίες της αλλά δεν μίλησε ο ίδιος…

Μέσω… πηγών ήρθε η πρώτη αντίδραση του κ. Κασσελάκη στις κατηγορίες της κ. Νοτοπούλου περί μπούλινγκ μέσω μηνυμάτων από τον μέχρι πρότινος πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη καλούν την κυρία Νοτοπούλου να απευθυνθεί στη δικαιοσύνη, τονίζοντας ότι και ο ίδιος έχει πέσει θύμα και δεν θα επέτρεπε καμία σκιά στο συγκεκριμένο θέμα.

Πιο αναλυτικές οι «πηγές Κασσελάκη«» ανέφεραν:

«Το bullying δεν είναι μια κενή λέξη. Πάρα πολλοί άνθρωποι έχουν υποφέρει από αυτό και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης.

Η κ. Νοτοπούλου οφείλει πάραυτα να απευθυνθεί στη δικαιοσύνη. Είναι ένα σοβαρό αδίκημα και ο Στέφανος Κασσελάκης που το έχει υποστεί ο ίδιος σε μεγάλο βαθμό και γνωρίζοντας πολύ καλά τη σκληρότητα αυτού του πράγματος, δε θα ανεχθεί καμία σκιά στο θέμα αυτό».

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Στο bullying που έχει δεχτεί από τον Στέφανο Κασσελάκη αναφέρθηκε για ακόμα μία φορά η Κατερίνα Νοτοπούλου, λέγοντας ότι υπάρχουν και μηνύματα αυτής της συμπεριφοράς.

«Το καινούριο είναι ότι υπάρχουν και μηνύματα αυτής της συμπεριφοράς. Ο κύριος Κασσελάκης γνωρίζει ότι, το ότι είπα είναι απολύτως αληθές, διαφορετικά μπορεί να το διαψεύσει. Τον καλώ να δώσει και συναίνεση προς δημοσιοποίηση όλων όσων έχουν ειπωθεί» είπε η Κατερίνα Νοτοπούλου μιλώντας το πρωί της Τρίτης.

Αν υπάρχει συναίνεση, προφανώς μπορεί και να δοθεί» είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου στο Action24.

«Εδώ είμαι. Ας βγει ο κύριος Κασσελάκης, είτε να διαψεύσει, είτε να δώσει τη συναίνεσή του προς δημοσιοποίηση. Αυτό δεν είναι μία μεμονωμένη συμπεριφορά, είναι πράγματα που έχουν ειπωθεί και στα όργανα του κόμματος. Οι εξουσιαστικές συμπεριφορές, δεν πρέπει να έχουν κανένα χώρο.

Ούτε οι επιθετικές συμπεριφορές. Προσωπικά δεν τις έχω ανεχτεί. Δεν είναι η πρώτη φορά. Έχει καταγγελθεί στα όργανα του κόμματος, στην Πολιτική Γραμματεία στην Κεντρική Επιτροπή. Σειρά τέτοιων συμπεριφορών, η στοχοποίηση στελεχών. Δεν έχω φοβηθεί χρυσαυγίτες και φασίστες από όταν ήμασταν στο δρόμο.

Δεν έχω φοβηθεί ακροδεξιές συμπεριφορές ή συστημικές επιθέσεις. Το ότι έρχονται τώρα να αναπαράξουν είτε ρατσιστικό, είτε επιθετικό λόγο, ανώνυμα τρολ του διαδικτύου, ποσώς με αφορά ή με φοβίζει» ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Νοτοπούλου.

«Αυτά που λέω, είναι απολύτως αληθή, και τα γνωρίζει ο κύριος Κασσελάκης, διαφορετικά θα τα διέψευδε, δεν θα κρυβόταν πίσω από στρατό τρολ».

«Στοχοποιούμαι από υποστηρικτές του Κασσελάκη στο διαδίκτυο» υποστήριξε η κυρία Νοτοπούλου

Σημειώνεται ότι μετά τις προχθεσινές δηλώσεις της κυρίας Νοτοπούλου, ένα νέο μέτωπο έχει δημιουργηθεί μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ καθώς στελέχη που πρόσκεινται στον έκπτωτο πρόεδρο επιτίθενται στη βουλευτή, ενώ οι Χρήστος Γιαννούλης και Χρήστος Σπίρτζης την υπερασπίζονται εκτοξεύοντας πυρά προς τους επικριτές της, κάνοντας λόγο για στοχοποίηση.

  • Το χρονοδιάγραμμα και τα επόμενα βήματα εκλογής αρχηγού συζητήθηκαν στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Διαδικαστικά ζητήματα σε σχέση με την εκλογή αρχηγού, συζητήθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Σύμφωνα με τις επίσημες πηγές του κόμματος: “Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας έγινε σε άκρως εποικοδομητικό κλίμα. Συζητήθηκε το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών και τα επόμενα βήματα για την εκλογή προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Θα υπάρξει και νέα συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας την προσεχή Πέμπτη από την οποία θα προκύψει και η οριστική, γραπτή εισήγηση στην Κεντρική Επιτροπή που θα συνεδριάσει το Σάββατο”.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, χθες συζητήθηκε η διαδικασία κύρωσης των υποψηφιοτήτων. Εφόσον η διαδικασία οριστικοποιηθεί από την Κεντρική Επιτροπή θα υπάρξει πρόταση προς το έκτακτο Συνέδριο από το οποίο θα ληφθεί και η τελική απόφαση. Αντικείμενο της τελικής εισήγησης είναι και η συλλογή των υπογραφών και η ημερομηνία κατάθεσής τους από τους υποψηφίους.

Σημειώνεται ότι στην προηγούμενη εκλογή απαιτούνταν 30 υπογραφές μελών της Κεντρικής Επιτροπής για να θέσει κανείς υποψηφιότητα για την προεδρία του κόμματος.

Οι υπογραφές στελεχών της Κεντρικής Επιτροπής συμψηφίζονται με των βουλευτών. Μπορεί όμως να υπάρξει και διεύρυνση των κριτηρίων για την κατάθεση υποψηφιότητας με υπογραφές από στελέχη των νομαρχιακών ή των κομματικών μελών.

Κατά τα λοιπά επιβεβαιώθηκε η απόφαση της προηγούμενης Πολιτικής Γραμματείας. Η εισήγηση του οργάνου -εάν δεν υπάρξει αλλαγή στην συνεδρίαση της Πέμπτης-, προς την Κεντρική Επιτροπή θα προβλέπει το Συνέδριο να είναι έκτακτο και να γίνει στις 1-3 Νοεμβρίου.

Επίσης να μην έχει τον χαρακτήρα του καταστατικού Συνεδρίου και να γίνει με εκλογή νέων αντιπροσώπων. Η εκλογή αρχηγού θα πραγματοποιηθεί όπως είχε αποφασιστεί στις 24/11 – 1/12.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης, συζητήθηκε ξανά το χρονοδιάγραμμα, αλλά δεν υπήρξε αλλαγή από την απόφαση που ελήφθη την περασμένη Πέμπτη.

  • Ο Τεμπονέρας δεν θα είναι υποψήφιος για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ο Διονύσης Τεμπονέρας όπως διευκρινίζει σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ειδικότερα, αναφέρει:

«Σε σχέση με δημοσιεύματα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και με αφορούν: Δεν θα είμαι υποψήφιος pρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όπως δεν υπήρξα ποτέ υποψήφιος βουλευτής, δήμαρχος, ευρωβουλευτής, περιφερειάρχης κλπ.

Στην δική μας Αριστερά ο αγώνας για ιδέες και αξίες, δεν πάει “πακέτο” με θέσεις και αξιώματα. Μας έμαθαν βλέπεις να δίνουμε, χωρίς να ζητάμε τίποτα. Είμαι και εγώ εργαζόμενος, άνθρωπος της δουλειάς και του μόχθου που πασχίζει για ένα καλύτερο κόσμο και έτσι σκοπεύω να παραμείνω».

Διαφωνίες ή έντονος διαξιφισμός: Δεν τα βρήκαν ακόμα στο ΠΑΣΟΚ για τον τρόπο με τον οποίο θα διεξαχθεί ο απευθείας διάλογος στο debate

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: