Η Κάμαλα νίκησε τον αδιόρθωτο Τραμπ, αλλά στις εκλογές ψηφίζουν οι πολίτες Η ανάλυση των Μιχάλη Ιγνατίου και Αλέξη Παπαχελά στo δελτίο ειδήσεων του Σκάι με την Σία Κοσιώνη (video)

Ο αναλυτής του Σκάι στην Ουάσιγκτον και αρθρογράφος και ανταποκριτής της Hellas Journal στο Λευκό Οίκο, Μιχάλης Ιγνατίου με την παρουσιάστρια ειδήσεων, Σία Κοσιώνη. Φωτογραφία από το κανάλι Σκάι




Τα είδαμε όλα την Τρίτη το βράδυ στην περίφημη τηλεοπτική μονομαχία των υποψήφιων για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Τον πρώην Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ τον ξέραμε, άλλωστε είναι ανοικτό βιβλίο ο άνθρωπος. Αλλά οι Αμερικανοί πολίτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν ξανά την Αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Εθνών, Κάμαλα Χάρις.

Στα χρόνια της αντιπροεδρίας της έχει να επιδείξει ελάχιστα – η αλήθεια να λέγεται, αλλά υπάρχει και δικαιολογία: Δεν της είχαν αφήσει πολλά περιθώρια οι συνεργάτες του σημερινού Προέδρου Τζο Μπάιντεν. Την Τρίτη, λοιπόν, μας θύμισε την γερουσιαστή Κάμαλα Χάρις, την εισαγγελέα Κάμαλα Χάρις. Ήταν ο εαυτός της.

  • Είναι καθολική η απόφαση ότι κέρδισε την τηλεμαχία η σημερινή Αντιπρόεδρος, όσο και να φωνάζει ο Ντόναλντ Τραμπ ότι αδικήθηκε.

Ακόμα και η συντηρητική εφημερίδα Wall Street Journal, που τον υποστηρίζει, στο κύριο άρθρο που υπογράφεται από την διευθυντική ομάδα αναφέρει ότι σαφώς και τον νίκησε και τον κατηγορεί ότι της επέτρεψε να τον ισοπεδώσει.

Βασικά, ο αδιόρθωτος Τραμπ την υποτίμησε και φαινόταν, αλλά η κ. Χάρις έκτισε πάνω σε αυτή την υποτίμηση. Αυτοί που την «προπόνησαν» τον είχαν διαβάσει καλά. Ακόμα και με την πρωτοβουλία της να του δώσει το χέρι κέρδισε πόντους από την αρχή. Στις εκλογές του 2016 (Χίλαρι Κλίντον εναντίον Τραμπ) και του 2020 (Τζο Μπάιντεν εναντίον του πρώην Προέδρου) οι υποψήφιοι δεν αντάλλαξαν χειραψία.

Σήμερα, στην τελετή μνήμης για τους νεκρούς της 11ης Σεπτεμβρίου ήταν ο κ. Τραμπ που έσπευσε να κάνει χειραψία. Πάντως, η κ. Χάρις εμφανίστηκε με άλλο αέρα στη Νέα Υόρκη, μαζί με τον Πρόεδρο Μπάιντεν, ο οποίος θα συνεχίσει να ταξιδεύει στη χώρα και να μιλά σε προεκλογικές συγκεντρώσεις υποστήριξης της Αντιπροέδρου του.




Παρά τις κατηγορίες που εκτόξευσε ο κ. Τραμπ, οι παρουσιαστές του ABC News λειτούργησαν αυστηρά δημοσιογραφικά και σε μερικές περιπτώσεις έσπευσαν να προστατεύσουν την αλήθεια. Αλλά ήταν δίκαιοι και με τους δύο υποψήφιους.

Φυσικά, όπως πάντα, ο κ. Τραμπ διαμαρτύρεται. Μίλησε για στημένο ντιμπέιτ, αλλά είναι έωλη η κατηγορία του. Ο πρώην Πρόεδρος μίλησε και για συμφωνία της κ. Χάρις με το τηλεοπτικό δίκτυο -επίσης ΔΕΝ ισχύει-, παραπονέθηκε ότι οι δημοσιογράφοι διόρθωναν μόνο αυτόν. Τον διόρθωναν διότι αυτός έλεγε τα ψέματα. Είναι τόσο απλό.

Οι παρουσιαστές του τηλεοπτικού δικτύου παρέδωσαν μαθήματα δημοσιογραφίας και δεοντολογίας, το λέω ειλικρινά.





Απομένουν πενήντα πέντε μέρες μετά τις εκλογές και παρά την εξαιρετική εμφάνιση της κ. Χάρις όλα είναι ανοικτά.

Βγήκε αλώβητη μετά την τηλεμαχία και σε μερικές ώρες έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο, διότι αν και Αντιπρόεδρος ήταν μία «άγνωστη» όπως υποστήριξαν πολλοί Αμερικανοί στις δημοσκοπήσεις, ιδιαίτερα σε αυτήν της εφημερίδας New York Times.

Οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να την δουν, να την ακούσουν στην παρουσίαση των θέσεων της και επίσης να αντιληφθούν ότι είναι μία έξυπνη και ικανή γυναίκα.

Αλλά οι Δημοκρατικοί δεν πρέπει να κάνουν το ίδιο λάθος. Ο πρώην Πρόεδρος δεν είναι εύκολος αντίπαλος. Εκεί που είναι στα κάτω του, ο Ντόναλντ Τραμπ σηκώνεται και πολεμά, μπορεί να δλινει πολλές μάχες ταυτόχρονα. Θα είναι πολύ βρώμικη απ’ εδώ και πέρα η πορεία προς τις εκλογές του Νοεμβρίου. Το αποτέλεσμα θα επηρεαστεί από πολλούς παράγοντες.

Μπορεί να κάνει εντύπωση αυτό που θα προσθέσω, επειδή δεν ασχολούμαι με το …καλλιτεχνικό ρεπορτάζ!!! Αλλά η υποστήριξη της νεαρής τραγουδίστριας Τέιλορ Σουίφτ μπορεί να κάνει τη διαφορά. Ήταν εντυπωσιακή η ανταπόκριση των θαυμαστών της, σε σημείο που προκλήθηκρ πανικός στο σύστημα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Ο Εντι Ζεμενίδης για το debate: «Ο Τραμπ έχασε, για κάποιο λόγο δεν ετοιμάστηκε* Ο Τραμπ συμπαθούσε τον Ερντογάν, αλλά ο Πομπέο “του έριχνε ξύλο”»

* Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

  • Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.
  • E-mail: [email protected]

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Το ψέμα που έκαψε τον Ντόναλντ Τραμπ, ομιλούν «για τη νύχτα που έχασε τα πάντα»: Κέρδισε την τηλεοπτική μονομαχία η Κάμαλα Χάρις παρουσιάζοντας ένα άλλο πρόσωπο (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: