Η καλύτερη πίτσα του κόσμου δεν είναι στη Νάπολη: Ούτε καν στην Ιταλία * Η Νέα Υόρκη πήρε τα σκήπτρα για το 2024 [videos]

FILE PHOTO: epa10578518 Close-up view of a pizza prepared during a masterclass for the preparation of Roman Palace Pizza, during the second day of 36th Gourmets Fair in Madrid, Spain, 18 April 2023. Some 20,000 exhibitors are to present around 55,000 products, more than 1,500 new releases, until next 20 April. EPA/J.J.Guillen




Πολλοί Νεοϋορκέζοι με θέρμη υποστηρίζουν ότι η πόλη τους διαθέτει την καλύτερη πίτσα. Και τώρα σ’ αυτή τους την πεποίθηση έρχεται να δώσει ενίσχυση ένα γεγονός.

Αυτή την εβδομάδα, τα 50 Top Pizza Awards [50 Κορυφαία Βραβεία Πίτσας] με έδρα την Ιταλία κυκλοφόρησαν με την παγκόσμια λίστα τους για το 2024 και ένα εστιατόριο της Νέας Υόρκης βρέθηκε στην κορυφή.

Το Una Pizza Napoletana , που άνοιξε ο μαέστρος της πίτσας Anthony Mangieri τον Μάρτιο του 2022, κέρδισε όχι μόνο τους ανταγωνιστές των ΗΠΑ αλλά και όλου του κόσμου. Πρόκειται για σπουδαίο επίτευγμα αφού στους υποψηφίους περιλαμβάνονταν πιτσαρίες από την Νάπολη της Ιταλίας,  την ιερή γη για τους λάτρεις της πίτσας και γενικά τους καλοφαγάδες.

«Είναι ενθαρρυντικό να με αναγνωρίζουν για αυτά τα 30 χρόνια στην καριέρα μου, ειδικά στη Νάπολη όπου ξεκίνησε η πίτσα», είπε ο Mangieri στο CNN.

Επιπλέον, οι Νεοϋρκέζοι που λατρεύουν την πίτσα μπορούν να υπερηφανεύονται ακόμη περισσότερο καθώς άλλες τρεις πιτσαρίες της αμερικάνικης Μητρόπολης μπήκαν στην λίστα του 2024, η οποία περιλαμβάνει 101 εστιατόρια συνολικά (παρά το «50» στην ονομασία των βραβείων).

Η κατάταξη για τις άλλες πιτσαρίες της Νέας Υόρκης- πέραν της πρωτιάς-  ήταν η Ribalta στο Νο. 19, ο Don Antonio στο Νο. 30 και η L’industrie Pizzeria στο Νο. 80.

Η Ιταλία κατάφερε ακόμα να κυριαρχήσει στη γενική λίστα με 41 εστιατόρια, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες έλαβαν συνολικά 15 αναγνωρισμένες θέσεις.

Και η Νάπολη κατάφερε να κερδίσει πέντε συμμετοχές στη λίστα

Δείχνοντας πόσο πραγματικά παγκόσμια είναι τα βραβεία, κράτη που δεν είναι και τόσο γνωστά για τις πιτσαρίες και τις πίτσες τους  –η Νότια Κορέα, η Βολιβία και η Ινδία, για να αναφέρουμε τρία – εκπροσωπήθηκαν στη λίστα.

Γιατί Una Pizza Napoletana;

Τα 50 Top Pizza Awards εξήγησαν για ποιο λόγο  η Una κέρδισε την υψηλότερη διάκριση.

«Σε μια χώρα που πάντα συνηθίζει να βάζει τα πάντα στην πίτσα, ο Anthony προτείνει μόνο την πιο αγνή παράδοση στα toppings, με υλικά εξαιρετικής ποιότητας. Marinara, Margherita, Cosacca και μια πίτσα που αλλάζει κάθε μέρα, με βάση τα συστατικά της αγοράς», ανέφερε ο ιστότοπος των Awards.

Ο Mangieri, ο οποίος μεγάλωσε στο Νιου Τζέρσεϊ , ανέπτυξε «εμμονή με την πίτσα σε νεαρή ηλικία», δήλωσε εκπρόσωπος του εστιατορίου. Η μητέρα του τον πήγε  σε όλα τα γνωστά σημεία στο Νιου Τζέρσεϊ, τη Νέα Υόρκη και το Κονέκτικατ στην αναζήτησή του για την «τέλεια πίτσα».

Η Mangieri «εστιάζει σε πίτσες με φυσικό προζύμι, ψημένες στα ξύλα με συστατικά όπως οι καλύτερες ντομάτες San Marzano, άγρια ​​ρίγανη Amalfi, βουβαλίσια μοτσαρέλα DOP και θαλασσινό αλάτι Σικελίας», είπε ο εκπρόσωπος. Προσθέτει πως επίτηδες διατηρεί μόνο μια πιτσαρία για να επιτυγχάνει την απόλυτη τελειότητα…

Έμφαση στη ζύμη

Ο Mangieri εστιάζει στα βασικά για να πετύχει τα αποτελέσματά του.

«Αυτό που κάνει μια πραγματικά καλή πίτσα είναι πρώτα η ζύμη. Δεν είναι μια συγκεκριμένη συνταγή, αλλά έχει να κάνει με την ενυδάτωση και την κατανόηση του πώς να δουλεύεις τη ζύμη και να μπορείς να προσαρμοστείς σε όλες τις μεταβλητές που εμπλέκονται», είπε στο CNN .

«Στην Una, αυτό που μας κάνει διαφορετικούς είναι ότι η ζύμη μας είναι φυσικά ζυμωμένη και πολύ ενυδατωμένη, δεν βρίσκεται ποτέ στο ψυγείο, γίνεται με μείγμα πολλών διαφορετικών ιταλικών αλεύρων και φτιάχνω τη ζύμη κάθε μέρα που είμαστε ανοιχτά».

Το Una Pizza Napoletana θα πρέπει να απευθύνεται στο πλήθος του “slow food”. Ψήνει μόνο τρεις πίτσες ταυτόχρονα στους ξυλόφουρνους του.

  • Για τους ανθρώπους που ενδιαφέρονται περισσότερο για παγωμένα γλυκά παρά για τη ζεστή πίτσα, τα 50 Top Pizza Awards επαίνεσαν επίσης το σπιτικό παγωτό και τα εποχιακά σορμπέ στο Una.

Όσον αφορά την αναγνώριση, ο Mangieri είπε, «Η αναγνώριση εκτιμάται, αλλά τελικά δεν είναι ο λόγος που ξεκίνησα και όχι ο λόγος που συνεχίζω να φτιάχνω κάθε μπάλα ζύμης που σερβίρουμε στην Una μετά από τόσα χρόνια. Μας τροφοδοτεί να πηγαίνουμε στο εστιατόριο κάθε μέρα και να δίνουμε περισσότερη αγάπη και εστίαση και να μην θεωρούμε τίποτα δεδομένο».

  • Και τι απολαμβάνει να τρώει μόνος του αυτός ο μάστορας της πίτσας; «Ζυμαρικά, και τα τρώω σχεδόν για κάθε γεύμα. Ή η μεξικάνικη μαγειρική της αρραβωνιαστικιάς μου».

 

Η λίστα με τις 10 καλύτερες πιτσαρίες του κόσμου

Για το 2024, εδώ είναι οι κορυφαίες πιτσαρίες σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με τα 50 Top Pizza Awards:

1. Una Pizza Napoletana (Νέα Υόρκη, ΗΠΑ)
2. Diego Vitagliano Pizzeria (Νάπολη, Ιταλία)

2. [ισοβαθμία]I Masanielli – Francesco Martucci (Caserta, Ιταλία)

3. The Pizza Bar on 38 th (Τόκιο, Ιαπωνία)

4. Confine (Μιλάνο, Ιταλία)
5. Napoli on the Road (Λονδίνο, Αγγλία)
6. Tony’s Pizza Napoletana (Σαν Φρανσίσκο, ΗΠΑ)
7. I Tigli (San Bonifacio, Ιταλία)
8. Sartoria Panatieri (Βαρκελώνη, Ισπανία )
9. 50 Kalò (Νάπολη, Ιταλία)
10. Seu Pizza Illuminati (Ρώμη, Ιταλία)

Με πληροφορίες από CNN

 

Πέθανε ο Τσαντ ΜακΚουίν, ο «Ολλανδός» του «Karate Kid»: Γιος του αξεπέραστου Στιβ ΜακΚουίν, είχε ακολουθήσει τα χνάρια του

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: