Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός τιμά τον ιδρυτή της: Τουρνουά “Παύλος Γιαννακόπουλος” στο Παναθηναϊκό Στάδιο με την Μακάμπι, την Παρτιζάν και την Αναντολού Εφές (video)

Ο πρέοδρος του Παναθηναϊκού Δημήτρης Γιαννακόπουλος με τον Τούρκο προπονητή Αταμάν (Δ) και τον Ζελιμίρ Ομπράντοβιτς (Α). Φωτογραφία από την ιστοσελίδα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός.




Το πρωί της Παρασκευής (20/09) πραγματοποιήθηκε, στο ξενοδοχείο King George, η Συνέντευξη Τύπου του 6ου Τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος», που θα λάβει χώρα στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος καλωσόρισε τις ομάδες που αποδέχθηκαν την πρόσκληση και θα είναι μέρος της ιστορικής αυτής βραδιάς, οι Εργκίν Αταμάν και Κώστας Σλούκας τόνισαν τη σπουδαιότητα του εν λόγω event και οι εκπρόσωποι των Partizan Mozzart Bet Belgrade, Maccabi Playtika Tel Aviv και Anadolu Efes Istanbul μοιράστηκαν τις σκέψεις τους για την 21η Σεπτεμβρίου και τον εμβληματικότερο ηγέτη του Συλλόγου μας, Παύλο Γιαννακόπουλο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

«Σας καλωσορίζω στο 6ο τουρνουά “Παύλος Γιαννακόπουλος”. Το φετινό τουρνουά είναι κάπως διαφορετικό. Ναι, συνεχίζουμε ίσως τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης, που πάντα ανταποκρίνονται στο κάλεσμά μας και θα ήθελα να τους ευχαριστήσω όλους. Είναι όμως ένα τουρνουά που δεν είναι απλά ένα τουρνουά φέτος, είναι ένα πολιτιστικό, ένα κοινωνικό και ένα αθλητικό γεγονός. Θα μπορέσουμε να παίξουμε στο Καλλιμάρμαρο, ο πρώτος διεθνής αγώνας μετά από το 1968. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φορείς που έδωσαν την άδειά τους για να γίνει αυτό πραγματικότητα. Ελπίζω και Θεού θέλοντος, αύριο ο καιρός να είναι καλός και να μπορέσουν να απολαύσουν 40.000 άνθρωποι κάτι πραγματικά μεγάλο. Νιώθω ότι είμαι ανάμεσα σε φίλους.

Η Maccabi Playtika Tel Aviv με τον Παναθηναϊκό AKTOR, σχέση ζωής. Χρόνια μαζί, χρόνια πολεμάμε στους ίδιους αγώνες, έχουμε τους ίδιους στόχους, το καλό του μπάσκετ. Η Anadolu Efes Istanbul, οι φίλοι μας, έχουν αποδεχθεί πάρα πολλές φορές την πρόσκληση να είναι στο “Παύλος Γιαννακόπουλος”. Τους ευχαριστώ πάρα πολύ. Θυμάμαι να βλέπω τον Εργκίν Αταμάν ντυμένο στα μπλε και να λέω “μια μέρα θέλω να τον δω στα πράσινα”. Έγινε αυτό και νομίζω πως η επιλογή αυτή στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία. Κρατάω για το τέλος την Partizan Mozzart Bet Belgrade και τον μεγάλο μου αδελφό μου, Ζέλικο, ο οποίος όπου κι αν είναι, σε όποια ομάδα κι αν είναι, πάντα ανταποκρίνεται.

Θα πω κιόλας μια ιστορία: Ο πατέρας μου έχει ένα γραφείο στο σπίτι, το οποίο το έχω αφήσει ακριβώς όπως ήταν. Αν πάω και μετρήσω τις φωτογραφίες μέσα, μπορεί να είναι περισσότερες αυτές που έχει με τον Ζέλικο, παρά μαζί μου. Άρα το “μεγάλος αδελφός” και το “πατέρας” είναι κάτι που με μεγάλη χαρά και τιμή, τα ακούω. Συμφωνώ.

Θα ήθελα κι εγώ να ευχηθώ σε όλες τις ομάδες να έχουν μια υγιή σεζόν, σε όλους τους παίκτες να πετύχουν τους στόχους τους, αλλά πάνω απ’ όλα να μπορέσουμε όλοι μαζί να δείξουμε γι ακόμη μια χρονιά ότι ο αθλητισμός είναι για να ενώνει. Ούτε κοιτάμε χώρες, ούτε θρησκείες, ούτε τίποτα. Κοιτάμε πώς μπορούμε όλοι μαζί με τον αθλητισμό να κάνουμε τον κόσμο να έρχεται στο γήπεδο, να περνάει ωραία, να ενώνουμε και να φεύγουμε όλοι αγκαλιασμένοι. Καλή επιτυχία να έχουμε».

Για το αν είχε φανταστεί ότι θα φτάσει σε αυτό το επίπεδο τον Παναθηναϊκό AKTOR, τόσο αγωνιστικά όσο και εμπορικά κι αν τον έχουν πλησιάσει άλλες ομάδες για να του πουν να μετατρέψουν όλο αυτό σε μια κερδοφόρα διαδικασία:

«Κοιτώντας την EuroLeague και όσα γίνονται συνολικά στο μπάσκετ, βλέπω πως υπάρχει μεγάλη ανάπτυξη. Βλέπω νέους ανθρώπους στην EuroLeague που αγαπούν το μπάσκετ, που γνωρίζουν από επιχειρήσεις και μεγαλώνουν το άθλημα γενικότερα. Όταν λοιπόν αποφάσισα να επενδύσω εκ νέου χρήμα, χρόνο και ενέργεια στον Παναθηναϊκό AKTOR, μπορούσα να στοχεύσω μόνο στην κορυφή. Γι αυτό επιλέξαμε να έχουμε τον Εργκίν (Αταμάν) μαζί μας πέρσι, όλους τους παίκτες που έχουμε. Η κορυφή είναι πάντα ο στόχος. Ήρθε την πρώτη χρονιά. Είμαστε πολύ χαρούμενοι γι αυτό. Αν με ρωτάτε αν το πίστευα, θα σας πω ότι “ναι, το πίστευα”. Γιατί αν δεν έχεις πίστη, δεν θα μπορείς να πετύχεις τίποτα στη ζωή σου».

Για το αν υπάρχει σαν σκέψη να καθιερωθεί η διεξαγωγή του «Παύλος Γιαννακόπουλος” στο Καλλιμάρμαρο:

“Το Παναθηναϊκό Στάδιο είναι ιστορικό. Η ίδια η λέξη το χαρακτηρίζει. Φέτος θα είναι ένα ιστορικό τουρνουά, ελπίζω ότι του χρόνου το ΟΑΚΑ θα είναι πρωτοπόρο και θα μπορεί να φιλοξενήσει οποιουδήποτε είδους τουρνουά, ομάδες από το ΝΒΑ, ομάδες από παντού».

Για το αν θέλει να γίνει θεσμός της EuroLeague το “Παύλος Γιαννακόπουλος” και να μπει στο καλεντάρι κι αν η επένδυση στο ΟΑΚΑ αποσκοπεί σε κάποια απόσβεση ή αν όπως έλεγε ο Παύλος Γιαννακόπουλος, για τον κόσμο του Παναθηναϊκού αξίζει να γκρεμίσει το ΟΑΚΑ και να το ξαναχτίσει:

«Το “Παύλος Γιαννακόπουλος” είναι ήδη στο καλεντάρι της EuroLeague απ’ όσο ξέρω. Όσον αφορά στο δεύτερο ερώτημα για την επένδυση στο ΟΑΚΑ, δεν είναι “ή το ένα ή το άλλο”, μπορούν να γίνουν και τα δύο. Μπορείς να κάνεις τα καλύτερα για τον κόσμο του Παναθηναϊκού και να βλέπεις επίσης ως επένδυση. Πριν από λίγα χρόνια, είχα πει ότι δεν έχει νόημα να είναι κάποιος στο μπάσκετ και να πετάει λεφτά στο πουθενά. Το μπάσκετ σε όλο τον κόσμο είναι μια αθλητική επιχείρηση, έτσι πρέπει να το βλέπουμε παντού, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Η εμπειρία για τους φιλάθλους θα γίνεται διαρκώς καλύτερη».

  • ΚΩΣΤΑΣ ΣΛΟΥΚΑΣ

«Όλοι γνωρίζουμε τι εστί ο κύριος Παύλος Γιαννακόπουλος για το ελληνικό μπάσκετ, για το ευρωπαϊκό μπάσκετ και για τον Παναθηναϊκό AKTOR. Μιλάμε για τον πατριάρχη στην ουσία της παναθηναϊκής ιδέας και του οράματος. Είναι κάτι πολύ όμορφο αυτό το τουρνουά, είναι κάτι σπέσιαλ γιατί γίνεται φέτος σε αυτόν τον ιστορικό χώρο. Θέλω να ευχηθώ υγεία σε όλους τους παίκτες και όλες τις ομάδες και να απολαύσουν τόσο ο ο κόσμος όσο και οι συμπαίκτες μου αυτή την ιστορική ατμόσφαιρα και τη φοβερή ατμόσφαιρα που θα δημιουργηθεί».

Για το πόσα χρόνια έχει να παίξει σε ανοιχτό γήπεδο και για το αν αλλάζει η τακτική σε ανοιχτό γήπεδο:

«Με έκανες να σκεφτώ και να πάω πολύ πίσω. Τελευταία φορά μπορεί να είναι κι όταν ήμουν 13 ετών. Είμαστε από τους καλομαθημένους αθλητές, έτσι μεγαλώνουν και τα παιδιά μας. Οι συνθήκες τότε, απ’ ότι θυμάμαι, δεν ήταν ιδανικές. Θυμάμαι τότε ήταν πρόβλημα ο ήλιος, να μην παίζουμε γιατί έκανε πολλή ζέστη, ο αέρας. Αυτό που είπε κι ο πρόεδρος πριν, Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος να γίνει το τουρνουά που ονειρευόμαστε όλοι. Το σημαντικότερο και το βασικότερο είναι ο κόσμος να απολαύσει μια φανταστική ατμόσφαιρα, που αυτό το ιστορικό μέρος έχει να ζήσει πάρα πολλά χρόνια όσον αφορά στο μπάσκετ. Φυσικά, οι παίκτες κι οι προπονητές να το έχουν για πάντα στην μνήμη τους».

Για το αν μπορεί να γραφτεί πιο ωραία ιστορία από πέρσι:

«Η περσινή ήταν μαγική χρονιά, αλλά αυτό που μετράει είναι το τώρα και το μέλλον. Είμαστε στην αρχή μιας νέας σεζόν. Όταν είσαι στον Παναθηναϊκό γνωρίζεις πως ζεις από τους τίτλους. Ζεις με την πίεση. Όπως είχε πει κι ένας αγαπημένος μου προπονητής παλιότερα, ο Ζέλικο, το παρελθόν είναι παρελθόν. Όλοι θυμούνται το τώρα και το μέλλον. Είμαστε εδώ για το μέλλον».

Για το αν ήταν η κατάκτηση του “Παύλος Γιαννακόπουλος” με δικό του σουτ ήταν προπομπός για ό,τι ακολούθησε:

«Ήταν ένας καλός οιωνός. Παρόλο που προτιμώ να κερδίζει η ομάδα μου, πολύ πιο εύκολα και να μην χρειαστεί να παίξουμε την τελευταία κατοχή. Αναπολώντας πάλι την περσινή χρονιά και ενθυμούμενος πώς ξεκινήσαμε, υπήρχαν πολλές φιλοδοξίες, υπήρχε πολύ άγχος γιατί χτιζόταν κάτι πολύ όμορφο, αλλά από την αρχή. Αυτό που έχω μάθει κι εγώ στη ζωή μου είναι ότι πρέπει να μοχθήσεις για να κάνεις κάτι όμορφο. Ήταν δύσκολη και επίπονη χρονιά η περσινή, αλλά ανταμείφθηκε στο τέλος γιατί τελείωσε με το Πρωτάθλημα Ευρώπης και το Πρωτάθλημα Ελλάδας, που είναι κάτι ονειρικό που θα μείνει στις καρδιές μας».

  • ΖΕΛΙΜΙΡ ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ

«Ευχαριστώ τον Δημήτρη για την πρόσκληση. Ξέρετε την σχέση που είχα με τον Παύλο και όλη την οικογένεια του. Ήταν καθηγητής, και σαν πατέρας για μένα. Με βοήθησε όλα αυτά τα 13 χρόνια που ήμουν εδώ. Είναι από τους πιο σπουδαίους ανθρώπους στη ζωή μου. Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για την φανταστική περσινή σεζόν.

Εύχομαι τα καλύτερα στην Anadolu Efes Istanbul, τη Maccabi Playtika Tel Aviv και τον Παναθηναϊκό AKTOR. Γι ακόμη μια φορά να πω ότι η Αθήνα είναι η πόλη μου, δεν νιώθω φιλοξενούμενος εδώ. Ίσως κάποιοι παίκτες μου να έχουν αυτό το συναίσθημα. Είμαι πραγματικά χαρούμενος που βλέπω πολλούς φίλους μου εδώ».

  • ΜΠΡΑΝΤΟΝ ΝΤΕΪΒΙΣ

«Εκ μέρους της Partizan Mozzart Bet Belgrade, θα ήθελα να πω ότι είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ. Για μένα, σε προσωπικό επίπεδο, είναι η πρώτη φορά που βρίσκομαι εδώ. Η δυνατότητα να παίξω έναν αγώνα με τους συμπαίκτες μου υπό το φως των αστεριών είναι κάτι ιδιαίτερο για μένα και την ομάδα μου. Ανυπομονώ τόσο για μένα όσο και για την ομάδα μου, γι αυτή την πρόκληση».

  • ΌΝΤΕΝΤ ΚΑΤΑΣ

«Σας ευχαριστώ πολύ που μας έχετε πάλι εδώ. Αυτό το τουρνουά έχει γίνει κάτι σαν παράδοση για τη Maccabi Playtika Tel Aviv. Είναι πολύ σημαντικό για τον σύλλογο, η σύνδεση με τον Παναθηναϊκό. Είναι τιμή που βρισκόμαστε εδώ. Θέλω να ευχηθώ κάθε επιτυχία στους προπονητές και τους παίκτες. Ανυπομονούμε για μια σεζόν γεμάτη προκλήσεις για μας».

  • ΤΖΟΝ ΝΤΙΜΠΑΡΤΟΛΟΜΕΟ

«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για την πρόκληση. Είναι τιμή για όλους να βρισκόμαστε εδώ. Είναι πλέον μέρος της προετοιμασίας μας. Έχουμε έρθει αρκετές φορές και η ατμόσφαιρα είναι καταπληκτική και το τουρνουά υψηλού επιπέδου. Ανυπομονώ για το τουρνουά και τη σεζόν και εύχομαι σε όλες τις ομάδες καλή τύχη και υγεία»

  • ΤΟΜΙΣΛΑΒ ΜΙΓΙΑΤΟΒΙΤΣ

«Όπως έχουν πει όλοι, είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε όλοι εδώ. Ανάμεσα σε σπουδαίους παίκτες, προπονητές και ομάδες. Είναι μεγάλη τιμή που η Anadolu Efes Istanbul συμμετέχει σε αυτό το τουρνουά τα τελευταία χρόνια, σε ένα τουρνουά που πάντα έχει άψογη οργάνωση. Φέτος, το γεγονός πως θα παίξουμε σε ανοιχτό γήπεδο είναι κάτι ιδιαίτερο. Είμαστε πολύ χαρούμενοι. Εύχομαι σε όλους να είναι υγιείς και να έχουν μια επιτυχημένη σεζόν. Φυσικά, σε ό,τι αφορά στους φιλάθλους να απολαύσουν αυτό το σπουδαίο τουρνουά και όλη τη σεζόν που είναι μπροστά μας».

  • ΣΕΪΝ ΛΑΡΚΙΝ

«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την πρόσκληση, γι ακόμη μια χρονιά. Είναι ένα σπουδαίο τουρνουά. Είναι μια σπουδαία ευκαιρία για να δούμε που βρισκόμαστε ως ομάδα κόντρα σε σπουδαίες ομάδες, κόντρα σε σπουδαίους παίκτες και προπονητές. Ήμασταν εδώ και πέρσι, σε μια τρομερή ατμόσφαιρα. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα παίξουμε σε αυτό το γήπεδο, μπροστά σε αυτούς τους φιλάθλους. Θα είναι μια ωραία πρόκληση. Ξανά, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που μας έχετε εδώ».

Διαβάστε: Πριν από το τουρνουά προς τιμή του μεγάλου ηγέτη Παύλου Γιαννακόπουλου: Έχασε (και πάλι) από τη Μακάμπι ο Παναθηναϊκός σε φιλικό αγώνα, που ήταν προπόνηση…

Ερωτήματα της ΚΑΕ Ολυμπιακός για τον ρόλο του διωκόμενου Φέλιξ Μπίτζιου στο ΔΣ της ΚΑΕ Παναθηναϊκός – «Και αδιάβαστοι και δεύτεροι», η απάντηση των πρασίνων

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: