Οι Εβραίοι των ΗΠΑ κατά συντριπτική πλειοψηφία στηρίζουν την Κάμαλα Χάρις έναντι του Ντόναλντ Τραμπ: Νέα δημοσκόπηση δίνει 68% έναντι 25%

FILE PHOTO: epa11535061 Democratic presidential candidate US Vice President Kamala Harris speaks to supporters during a campaign event in Eau Claire, Wisconsin, Michigan, USA, 07 August 2024. EPA, CRAIG LASSIG




Οι Αμερικανοεβραίοι προσανατολίζονται να ψηφίσουν την νυν Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ και υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος για την αμερικανική προεδρία, Καμάλα Χάρις με μεγάλη διαφορά, σύμφωνα με νέα έρευνα Εβραϊκής Δημοκρατικής Ομάδας.

Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι το 87% των Αμερικανοεβραίων ψηφοφόρων υποστηρίζει τις προσπάθειες της κυβέρνησης Μπάιντεν να επιτύχει κατάπαυση του πυρός στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς που θα απελευθερώσει τους Ισραηλινούς ομήρους που κρατούνταν στη Γάζα .

Η έρευνα, που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα από το Εβραϊκό Δημοκρατικό Συμβούλιο της Αμερικής, δείχνει ότι το 68% των Εβραίων ψηφοφόρων σχεδιάζει να ψηφίσει τον Χάρις, την υποψήφια των Δημοκρατικών, και το 25% σχεδιάζει να ψηφίσει τον Ντόναλντ Τραμπ, τον πρώην πρόεδρο και υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων.

Η έρευνα δείχνει  ότι οι εκτεταμένες προσπάθειες των Ρεπουμπλικανών να προσελκύσουν μεγαλύτερο αριθμό Εβραίων ψηφοφόρων μετά τις 7 Οκτωβρίου δεν έχουν ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Η έρευνα δείχνει ότι οι Εβραίοι ψηφοφόροι ευνοούν την υποψήφια των Δημοκρατικών σε ελαφρώς μεγαλύτερους αριθμούς από ό,τι τον Απρίλιο, όταν ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ήταν ο πιθανός υποψήφιος. Αυτή η δημοσκόπηση, που διεξήχθη από το Εβραϊκό Εκλογικό Ινστιτούτο που συνδέεται με το JDCA, σε συνεργασία με την ίδια εταιρεία, την GBAO, έδειξε ότι ο Μπάιντεν υπερτερούσε του Τραμπ με ποσοστό 64%-24% μεταξύ των Εβραίων ψηφοφόρων. Το πλεονέκτημα του 4% του Χάρις έναντι του Μπάιντεν είναι ελάχιστα έξω από το περιθώριο σφάλματος των 3,5 ποσοστιαίων μονάδων και για τις δύο δημοσκοπήσεις.

Οι Δημοκρατικοί έχουν για δεκαετίες την πλειοψηφία μεταξύ των Εβραίων ψηφοφόρων τουλάχιστον από τα μέσα της δεκαετίας του ’60, σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνώντας το 70%.

Το 2020,  δημοσκόπηση του Ρεπουμπλικανικού Εβραϊκού Συνασπισμού έδειξε ότι οι Εβραίοι ψήφισαν υπέρ του Μπάιντεν έναντι του Τραμπ κατά περίπου 60% έως 30%. Μια άλλη δημοσκόπηση την ίδια χρονιά  βρήκε μια σημαντικά διαφορετική ανάλυση: 77% έως 21%.

 

Με πληροφορίες από The Jerusalem Post

 

Μία μονάδα μπροστά ο Τράμπ από την Κάμαλα σε νέα πανεθνική δημοσκόπηση: Όμως η νυν αντιπρόεδρος αντέχει στις πολιτείες-κλειδιά που θα κρίνουν τη νίκη το Νοέμβριο (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: