Η ΕΣΗΕΑ διαφωνεί με την απόφαση του ΕΣΡ, που ψήφισαν οι πέντε …δημοσιογράφοι μέλη του: Αφορά τις εφημερίδες Εστία και Δημοκρατία, το Mega και τον Σκάι

File Photo: Το κτήριο της ΕΣΗΕΑ. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ, αποδοκίμασε μία πρωτοφανή -όπως την χαρακτηρίζει- ενέργεια πέντε δημοσιογράφων μελών του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ).

Οι πέντε δημοσιογράφοι ψήφισαν να τεθούν στο αρχείο οι καταγγελίες των εφημερίδων «Εστία» και «Δημοκρατία», σύμφωνα με τις οποίες, τα εν λόγω Μέσα, αποκλείονται από τις ενημερωτικές πρωινές εκπομπές των τηλεοπτικών σταθμών «Mega» και «Σκάι», με το επιχείρημα ότι τα πρωτοσέλιδά τους δεν υπάγονται στο ειδησεογραφικό μέρος της παρουσίασης.

Αντιθέτως τα τρία μέλη του ΕΣΡ, λειτουργοί της Δικαιοσύνης, υποστήριξαν ότι η ενέργεια αυτή είναι αντισυνταγματική και αντιδημοκρατική. Αποτελεί καταπάτηση του δικαιώματος της πληροφόρησης των πολιτών.

Δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό και είναι εντελώς αντίθετο, με τη δημοσιογραφική δεοντολογία και ηθική, αναφέρει η ανακοίνωση του Εποπτικού Οργάνου Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ.

Οι δημοσιογράφοι είναι:

Ο Σωκράτης Τσιχλιάς, ο Δημήτρης Σταυρόπουλος, ο Ευτύχης Παλλήκαρης, ο Γιώργος Βλαβιανός και ο Γιάννης Μιχελάκης (απουσίαζε ο Γιάννης Πολίτης).

Οι δικαστικοί είναι οι εξής:

Η πρόεδρος Ευτέρπη Κουτζαμάνη (επίτιμη εισαγγελέας του Αρείου Πάγου), ο Πέτρος Τριανταφυλλίδης (επίτιμος αντιπρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους) και ο Σπυρίδων Χρυσοφώτης (δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω).

Να πάρει θέση ο κ. Γιαννακόπουλος και η Θύρα 13 σε αυτό το κρίσιμο ερώτημα: Είναι με την Κύπρο ή υπέρ της κατοχής του Αττίλα, την οποία υποστηρίζει ο απαράδεκτος Αταμάν; (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: