Η ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας- Κύπρου- Αιγύπτου για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο στο επίκεντρο της τριμερούς στα Ηνωμένα Εθνη

Οι υπουργοί Εξωτερικών Κύπρου, Αιγύπτου και Ελλάδας στην τριμερή συνάντηση στη Νέα Υόρκη. Photo MFA/ D.Panagos




Αμέσως μετά τη διμερή συνάντηση ανάμεσα στον Υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη και τον Υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου Badr Abdelatty πραγματοποιήθηκε, στη μόνιμη αντιπροσωπεία της Αιγύπτου στα Ηνωμένα Εθνη τριμερής συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών.

Κατά τη διάρκεια της τριμερούς, η οποία έλαβε χώρα στο περιθώριο των εργασιών της 79ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, τονίστηκε η ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας των τριών χωρών με απώτερο στόχο την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Οι συνομιλίες επικεντρώθηκαν σε θέματα όπως η οικονομία, η ενέργεια, το εμπόριο, ο τουρισμός, ο πολιτισμός και η συνεργασία μεταξύ αποδήμων και κοινοβουλευτικών.

Συζητήθηκε, στο πλαίσιο αυτό, η οργάνωση της επόμενης τριμερούς Συνάντησης Κορυφής στην Αίγυπτο πριν από το τέλος του έτους.

“Δούλεψε” και τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ: Ο πολιτικός απατεώνας Ταγίπ Ερντογάν ζητά μεν …τριμερή, αλλά για να αναγνωριστούν οι δήθεν “πραγματικότητες” στην Κύπρο

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: