Η Ελλάδα άλωσε την Αδριανούπολη της Τουρκίας σαρώνοντας τα μετάλλια στο Βαλκανικό πρωτάθλημα Κωπηλασίας: Συνολικά 2 χρυσά, 3 ασημένια και 7 χάλκινα

Photo via screenshot Facebook Ελληνικη Κωπηλατικη Ομοσπονδια (Επίσημη σελίδα)




Με την κατάκτηση ακόμη επτά μεταλλίων (ένα χρυσό, τρία ασημένια και τρία χάλκινα) και τελική συγκομιδή 12 μεταλλίων (2-3-7) ολοκληρώθηκε για τα γαλανόλευκα κουπιά το Βαλκανικό πρωτάθλημα Κωπηλασίας, στην Αδριανούπολη της Τουρκίας.

Στις τελικές βαθμολογίες, η Ελλάδα ήταν τρίτη στη γενική με 73 βαθμούς (1η η Ρουμανία με 102, 2η η Τουρκία με 93). Στις Γυναίκες η Ελλάδα ήταν δεύτερη με 35 βαθμούς (1η η Ρουμανία με 46β. και 3η η Τουρκία με 25β.) και στους Άνδρες η Ελλάδα τρίτη με 38β. (1η η Τουρκία με 68β., 2η η Ρουμανία με 56β.).

Το μοναδικό χρυσό της ημέρας κατάκτησε στο σκιφ Νεανίδων η Ελένη Διαβάτη, πραγματοποιώντας εξαιρετική κούρσα κι έχοντας το προβάδισμα από το ξεκίνημα του αγώνα ως τον τερματισμό.

Τα τρία ασημένια κατάκτησαν η τετράκωπος άνευ των Παίδων, το τετραπλό σκιφ των Κορασίδων και η δίκωπος των Νεανίδων, ενώ την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο πήραν η δίκωπος των Παίδων, το διπλό σκιφ των Νεανίδων και στον τελευταίο αγώνα η οκτάκωπος των Εφήβων.

Τη σημαία των Βαλκανικών παρέλαβε το μέλος του ΔΣ Αντώνης Αργυρίου, αφού του χρόνου είναι η σειρά της Ελλάδας να τους διοργανώσει.

Οι ελληνικές θέσεις την Κυριακή (16/9):

1η ΘΕΣΗ-ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ

Σκιφ Νεανίδων: Ελένη Διαβάτη
2η ΘΕΣΗ -ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ

Τετράκωπος άνευ Παίδων: Σταύρος Λιγγερίδης-Χρήστος Τριανταφύλλου-Λεωνίδας Σκούρας-Φίλιππος Κατσαδωράκης
Τετραπλό σκιφ Κορασίδων: Ελένη Παπαρρίζου-Στέλλα Καρυώτη-Πασχαλίνα Μουρατίδου-Αμαλία Ντάνη
Δίκωπος άνευ Νεανίδων: Ευα Ζυμπέρη-Μελίνα Νυζάμη
3η ΘΕΣΗ-ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ

Δίκωπος άνευ Παίδων: Γιώργος Χιώτης- Απόστολος Αλεξίου
Διπλό σκιφ Νεανίδων: Παναγιώτα Καλαϊτζή-Ελπίδα Φουρκιώτη
Οκτάκωπος Εφήβων: Ανδρέας Μπούρκας-Αλέξανδρος Χατζηαυγουστίδης-Θανάσης Μπάρδας-Δημήτρης Δεφερέρας-Μηνάς Φίλιος- Παναγιώτης Φωτιάδης-Ορέστης Γεωργόπουλος-Παύλος Κουσίδης-Δήμητρα Ντέμου (πηδαλιούχος)
4η ΘΕΣΗ

Τετραπλό σκιφ Εφήβων: Κυριάκος Κουρκουρίκης-Ηλίας Πεταλίδης-Τάσος Μαρουσος-Γιάννης Μαλιούφας
5η ΘΕΣΗ

Τετραπλό σκιφ Παίδων: Ιάσων Μουσελίμης-Πάρης Κότσιας-Θανάσης Τουλούπας-Στέφανος Βλάχος

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: