Η Μπάγερν θυμήθηκε τον Φραντς Μπεκενμπάουερ: Το ποδόσφαιρο έγινε διαφορετικό χάρη στον «Κάιζερ» – Σήμερα θα γινόταν 79 ετών

Ο εμβληματικός αρχηγός της Μπάγερν Μονάχου, Φραντς Μπεκενμπάουερ. screenshot via X (https://x.com/FCBayern)




H Μπάγερν δεν θα μπορούσε να ξεχάσει τον «αυτοκράτορά» της: «Ο Φραντς Μπεκενμπάουερ θα γινόταν σήμερα 79 ετών», ανέφεραν οι Βαυαροί στα social media, με αφορμή σήμερα, 79 χρόνια από τη γέννηση του «Κάιζερ».

«Το ποδόσφαιρο έγινε διαφορετικό χάρη στον «Κάιζερ». Διαμόρφωσε γεγονότα όπως κανένας πριν. Αλλά τι τον ξεχώρισε; Το ελεύθερο πνεύμα του.

Αυτή την Τετάρτη θα γιόρταζε τα 79α γενέθλιά του. Ο Μπεκενμπάουερ ανάγκασε τους συμπαίκτες του να παίξουν ενεργά και έλεγχε τη δυναμική όλου του παιχνιδιού», αναφέρει μεταξύ άλλων το επίσημο περιοδικό του συλλόγου.

Γεννημένος στις 11 Σεπτεμβρίου 1945, στο Μόναχο, τη χρονιά που τελείωσε ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος (1945), o Φραντς Μπεκενμπάουερ πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του φορώντας τη φανέλα της Μπάγερν.

Ξεκίνησε την καριέρα το 1959 και έπαιξε στους Βαυαρούς μέχρι το 1977, όταν αποφάσισε να…μετακομίσει στις ΗΠΑ για να υπογράψει με τον Κόσμο της Νέας Υόρκης. Στις ΗΠΑ παρέμεινε τρία χρόνια πριν επιστρέψει στη Γερμανία για μερικές σεζόν (1980-1982) με το Αμβούργο. Στην συνέχεια, για να τελειώσει την καριέρα του, γύρισε στις ΗΠΑ μία τελευταία χρονιά, για τον Κόσμο.

Αρχισε να αγωνίζεται ως μέσος, αλλά ήταν εκείνος που καθιέρωσε κι ανέδειξε τη θέση του λίμπερο. Μάλιστα σε πρωτοποριακό για την εποχή ρόλο, με ελευθερία κινήσεων, δημιουργώντας παιχνίδι απ’ τα μετόπισθεν, κατέβαζε την μπάλα και γινόταν ο οργανωτής της ομάδας. Χάρη στην κίνηση, τους ελιγμούς, το στυλ και την προσωπικότητά του «κέρδισε» το προσωνύμιο «Κάιζερ».

Με τη Μπάγερν προφανώς κέρδισε τα πάντα, ενώ κατάφερε να πάρει δύο «χρυσές μπάλες». Στην καριέρα του ως παίκτης, έχει κατακτήσει πέντε πρωταθλήματα και τέσσερα ύπελλα Γερμανίας, τρία πρωταθλήματα NASL (ΗΠΑ), τρία Κύπελλα Πρωταθλητριών, ένα Κύπελλο Κυπελλούχων, ένα διηπειρωτικό, ένα Ευρωπαϊκό και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ως προπονητής κατέκτησε ένα γερμανικό πρωτάθλημα, ένα Κύπελλο UEFA και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο Φραντς Μπεκενμπάουερ, ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της Γερμανίας, πέθανε την Κυριακή 7 Ιανουαρίου σε ηλικία 78 ετών.

Με πληροφορίες μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μόναχο, Γερμανία

Η ΑΕΚ παίρνει δανεικό για έναν χρόνο τον Νταβίντ Ντατρό Φοφανά από την Τσέλσι: Μη υποχρεωτική οψιόν αγοράς στα 24 εκατομμύρια ευρώ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: