Η απάντηση του Πρωθυπουργού στον Ερντογάν και η συνάντηση με τον Νετανιάχου: Ο Μιχάλης Ιγνατίου στην εκπομπή των Οικονόμου και Παυλόπουλου, στον Σκάι (video)

Ο Μιχάλης Ιγνατίου, αναλυτής του Σκάι στην Ουάσιγκτον και αρθρογράφος και ανταποκριτής της Hellas Journal στον Λευκό Οίκο, με τον Δημήτρη Οικονόμου και τον Ακη Παυλόπουλο. Φωτογραφία από βίντεο, SKAI News




Θα ήθελα να ξεκινήσουμε με μία εξέλιξη, που μας αφορά έμμεσα, καθώς πρόκειται πιθανότατα για μία τουρκική παρανομία, που αποκάλυψε μία μεγάλη υπόθεση διαφθοράς.

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς της Νέας Υόρκης στόχευσαν τον φιλότουρκο δήμαρχο της αμερικανικής μεγαλούπολης, όταν πληροφορήθηκαν ανάρμοστες πράξεις του που αφορούσαν το περίφημο Τουρκικό Κέντρο στην Πρώτη Λεωφόρο του Μανχάταν, απέναντι ακριβώς από την έδρα των Ηνωμένων Εθνών.

Μετά από έρευνα ενός και πλέον έτους, ο Έρικ Άνταμς κατηγορήθηκε από ομοσπονδιακούς εισαγγελείς χωρίς όμως να δοθεί στη δημοσιότητα το κατηγορητήριο. Παραμένει απόρρητο, αλλά όχι για πολύ.

Ο δήμαρχος Έρικ Άνταμς έχει κατηγορηθεί για πράξεις του που συνδέονται με μια ομοσπονδιακή έρευνα, που αφορά τη διαφθορά.

Η έρευνα δεν αφορούσε μόνο την Τουρκία, αλλά ακόμα πέντε κυβερνήσεις χωρών: της Κίνας, του Ισραήλ, του Κατάρ, της Νοτιας Κορέας και του Ουζμπεκιστάν.

Η έρευνα επικεντρώθηκε τουλάχιστον εν μέρει στο εάν, σε αντάλλαγμα για παράνομες δωρεές, ο κ. Adams πίεσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία να εγκρίνει ένα νέο, πολυώροφο Τουρκικό Προξενείο στο Μανχάταν, απέναντι από τον ΟΗΕ, παρά τις ανησυχίες για την ασφάλεια του κτιρίου.

Οι ερευνητές εξέτασαν επίσης δωρεάν πτήσεις και αναβαθμίσεις πτήσεων που έλαβε ο δήμαρχος από την Turkish Airlines.

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας θα απαντήσει σήμερα στην απαράδεκτη ομιλία του προέδρου της Τουρκίας, ο οποίος απέρριψε τη λύση της Ομοσπονδίας για την Κύπρο και πρόβαλε την απαράδεκτη διευθέτηση των δύο κρατών.

Απάντηση του έδωσε με σοβαρά επιχειρήματα και ο Πρόεδρος της Κύπρου, ο Νίκος Χριστοδουλίδης, η ομιλία του οποίου είχε και συναίσθημα, ο Κύπριος Πρόεδρος δεν είχε γεννηθεί όταν οι Τούρκοι εισέβαλαν στο νησί.

Η απάντηση του κ. Μητσοτάκη αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς μετά την εμπρηστική ομιλία του Ερντογάν τον συνάντησε και μίλησαν ακόμα και για τις θαλάσσιες ζώνες.

Βασικά κατέληξαν για μία ακόμα φορά ότι συμφωνούν πως διαφωνούν και άφησαν ξανά το θέμα στους υπουργούς Εξωτερικών, στον κ. Γεραπετρίτη και στον περίεργο Φιντάν.

Διπλωματική πηγή ανέφερε ότι ο κ. Μητσοτάκης θα καταθέσει με ισχυρό τρόπο την ελληνική θέση για την Κύπρο και σίγουρα θα είναι απορριπτική των τουρκικών σχεδιασμών. Το Κυπριακό επηρεάζει καταλυτικά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και όσες προσπάθειες έγιναν για διαχωρισμό τους, απέτυχαν.

Σε ότι αφορά το Μεσανατολικό, αναμένεται τις πρωινές ώρες στη Νέα Υόρκη ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου. Η αστυνομία έχει ήδη κλείσει ένα οικοδομικό τετράγωνο μπροστά και πίσω από το ξενοδοχείο που θα μείνει για τις 24 ώρες που θα μείνει στη Νέα Υόρκη.

Να σημειώσουμε ότι συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο της Κύπρου, ενώ μία από τις λίγες συναντήσεις που θα έχει θα είναι με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η ομιλία του κ. Νετανιάχου αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον. Οι πάντες ελπίζουν ότι θα ανακοινώσει μία παύση τουλάχιστον σε αυτούς τους μαζικούς βομβαρδισμούς που σκοτώνουν και αμάχους, όχι μόνο μέλη της Χεζμπολάχ και της Χαμάς. Πρόκειται για ελπίδα φυσικά.

Ο Λευκός Οίκος, η Γαλλία και άλλες χώρες προχώρησαν σε μία πρόταση και ζητούν να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός για 21 ημέρες ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χεζμπολάχ. Θα απαντήσει θετικά ο κ. Νετανιάχου; Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι αποφασισμένος να φτάσει μέχρι το τέλος ότι και να σημαίνει αυτό…

Επίσης, αναμένεται να απαντήσει στον ισλαμιστή πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, που τον χαρακτήρισε “νέο Χίτλερ”…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Κυνηγούν …”ουράνια τόξα” αυτοί που πιστεύουν ότι ο Ερντογάν είπε άλλα στον Γκουτέρες και άλλα στη Γ.Σ. του ΟΗΕ: Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου στο Omega της Κύπρου (video)

* Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

  • Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.
  • E-mail: [email protected]

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Είδαμε δια γυμνού οφθαλμού την τεράστια πρόκληση του Ερντογάν προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας: Ο Μιχάλης Ιγνατίου στην εκπομπή των Οικονόμου και Παυλόπουλου, στον Σκάι (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: