Η Αννίτα επιτέθηκε στον πολιτικό της “πατέρα” και τον ξεγύμνωσε: “Να μην κάνουμε μεγαλόπνοους σχεδιασμούς, λόγω Κυπριακού;” ερωτά τον Αβέρωφ η πρόεδρος του ΔΗΣΥ

FILE PHOTO: Η πρόεδρος του ΔΗΣΥ, κ. Αννίτα Δημητρίου. Φωτογραφία ΔΗΣΥ via Facebook




Γεωστρατηγικής σημασίας έργο είναι η ηλεκτρική διασύνδεση της Κύπρου με την Ελλάδα, καθώς αίρει την ενεργειακή απομόνωση της Κύπρου.

Τα παραπάνω δήλωσε στην εκπομπή “Πρώτη Ενημέρωση” του ΡΙΚ, η Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) Αννίτα Δημητρίου. Υπενθύμισε ότι και επί διακυβέρνησης του πρώην Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και τώρα, η θέση του ΔΗΣΥ παραμένει ίδια.

Κληθείσα να σχολιάσει τις δηλώσεις του Αβέρωφ Νεοφύτου ότι, χωρίς λύση του Κυπριακού δεν θα προχωρήσει κανένα ενεργειακό έργο, η κυρία Δημητρίου διερωτήθηκε αν δεν θα πρέπει να γίνονται μακρόπνοοι σχεδιασμοί εξαιτίας του Κυπριακού.

“Αν ήταν έτσι δεν θα μπαίναμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.). Δικαίωμα του καθενός να λέει ότι θέλει, ο ΔΗΣΥ και τότε που ξεκίνησε το έργο είχε την ίδια θέση” ανέφερε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

“Ο καθένας”, είπε, “πρέπει να αναλαμβάνει το ρόλο του και έχει σημασία να μην βγαίνουμε ετεροχρονισμένα και να λέμε αυτά που πιστεύουμε”. Κάλεσε την εκτελεστική εξουσία να διαβεβαιώσει με απόλυτη διαφάνεια, για εκείνες τις ασφαλιστικές δικλείδες για τα οφέλη που θα προκύπτουν μακροπρόθεσμα.

Την ίδια στιγμή χαρακτήρισε μεμπτό, δύο υπουργοί της κυβέρνησης να προσέρχονται ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας και να διαφωνούν μεταξύ τους.

Ερωτηθείσα για το γεωστρατηγικό ρίσκο, η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ υπέδειξε ότι, η Ελλάδα αποτελεί το σθεναρότερο σύμμαχο της Κύπρου και ότι τα διάφορα ερωτήματα πρέπει να ενταχθούν στη συζήτηση του διαπραγματευτικού πλαισίου.

Την Τρίτη η κρίσιμη συνάντηση και η τελική απόφαση: Αρχίζει έρευνα για τυχόν ευθύνη υπουργών προηγούμενης κυβέρνησης για την ηλεκτρική διασύνδεση

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: