Ακόμα μία επική “κωλοτούμπα” του Ερντογάν, υποδέχθηκε με ροδόσταγμα τον αλ Σίσι! (video) Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου στo δελτίο ειδήσεων του Omega, με τον Μιχάλη Παυλίδη

Ο Μιχάλης Ιγνατίου, ανταποκριτής της Hellas Journal και του Omega Κύπρου στο Λευκό Οίκο και τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, με τον διευθυντή ειδήσεων και παρουσιαστή του κεντρικού δελτίου, Μιχάλη Παυλίδη. Φωτογραφία από το κανάλι Omega




Δεν σταματά να μας εκπλήσσει ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν. Πέρυσι τον Σεπτέμβριο υποδεχόταν θριαμβευτικά τον Μπενιαμίν Νετανιάχου στο Τουρκικό Σπίτι, στη Νέα Υόρκη με σχεδόν θριαμβευτικές δηλώσεις για τη δήθεν φιλία της Τουρκίας με το Ισραήλ.

Έτσι ξεκίνησε την ανταπόκριση του, ο Μιχάλης Ιγνατίου, ανταποκριτής της Hellas Journal και του καναλιού Omega της Κύπρου στο δελτίο ειδήσεων με τον Μιχάλη Παυλίδη, διευθυντή και παρουσιαστή του τηελοπτικού σταθμού.  Είπε και τα εξής:

Σήμερα οι σχέσεις των δύο χωρών είναι πολεμικές στο διπλωματικό πεδίο. Ανταλλάσσουν υβριστικές ανακοινώσεις, κυρίως ο Ερντογάν και άλλοι Τούρκοι αξιωματούχοι.

  • Σήμερα, ο Ερντογάν πήγε ο ίδιος στο αεροδρόμιο και υποδέχθηκε τον αλ Σίσι, τον πρόεδρο της Αιγύπτου, για τον οποίο έχει δηλώσει τα χείριστα. Τον είχε χαρακτηρίσει και δολοφόνο.

Τι άλλο; Παρακαλεί τον Άσαντ της Συρίας να συναντηθούν. Τι έλεγε για τον πρόεδρο της Συρίας. Επίσης τα χειρότερα.

Αυτός ήταν πάντα ο Ερντογάν, άσχετα αν έχει δημιουργηθεί ένας αστείος -κατά τη γνώμη μου- μύθος γύρω από το όνομα του.

Ξεχνά κανείς ότι παρουσιάστηκε ως ηγέτης της λύσης του Κυπριακού; Βρίσκεται 22 χρόνια στην εξουσία, και σήμερα απαιτεί τη διχοτομική διευθέτηση των δύο κρατών.

Να αναφερθούμε στις σχέσεις με την Ελλάδα; Δεν έλεγε ότι δεν θα συναντούσε ποτέ τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη; Δεν τον καθύβριζε μέχρι τον Φεβρουάριο του 2023;

Που είμαστε σήμερα; Έχουν συναντήσεις σε κάθε ευκαιρία. Βρέθηκαν τον Ιούλιο εδώ στην Ουάσιγκτον, θα ξαναβρεθούν σε λίγες μέρες στη Νέα Υόρκη και μέχρι το τέλος του χρόνου πιθανότατα θα ξανασυναντηθούν.

Τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται σε πορεία νέας πιο σοβαρής κρίσης με τους Αμερικανούς. Η πρόθεση του να ενταχθεί στον οργανισμό των Bricks, του οποίου ηγούνται η Ρωσία και η Κίνα χαρακτηρίζεται ως ύψιστη πρόκληση.

Προς το παρόν οι Αμερικανοί αντιδρούν ψύχραιμα διότι πρόκειται για πρόθεση, δεν έχει ενταχθεί ακόμα η Τουρκία.

  • Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ αρνήθηκε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα, όπως είπε για την ένταξη της Τουρκίας στους Brics, στους οποίους -όπως του υπενθυμίσαμε -ήταν δική μας η ερώτηση Μιχάλη- συμμετέχουν η Ρωσία και η Κίνα.

Ο κ. Μίλερ είπε ότι δεν πρόκειται να σχολιάσει και πρόσθεσε: Εκτός από το να πω ότι η Τουρκία συνεχίζει να είναι ένας σημαντικός σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών με τον οποίο εργαζόμαστε, με τον οποίο συνεργαζόμαστε σε μια σειρά ζητημάτων.

Στη συνέχεια, σε άλλη ενημέρωση πληροφορηθήκαμε ότι ο λόγος που οι Αμερικανοί δεν θέλουν να σχολιάσουν είναι επειδή πρόκειται για πληροφορίες και ότι θα περιμένουν την επίσημη ανακοίνωση της Τουρκίας, πριν τοποθετηθούν.

* Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

  • Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.
  • E-mail: [email protected]

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου στην εκπομπή του Οικονόμου και του Παυλόπουλου, στον Σκάι: Οι Αμερικανοί κρύβουν προς το παρόν την οργή τους για την Τουρκία και τους Brics

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: