Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου στo δελτίο ειδήσεων με την Σία Κοσιώνη, στον Σκάι: Ο Λευκός Οίκος πήρε “φωτιά”, ο Μπάιντεν “βράζει” εναντίον του Νετανιάχου (video)

Ο αναλυτής του Σκάι στην Ουάσιγκτον και αρθρογράφος και ανταποκριτής της Hellas Journal στο Λευκό Οίκο και τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, Μιχάλης Ιγνατίου με την παρουσιάστρια ειδήσεων, Σία Κοσιώνη. Φωτογραφία από το κανάλι Σκάι




Ο Πρόεδρος Μπάιντεν διέκοψε τις διακοπές του και επέστρεψε εσπευσμένα στην Ουάσιγκτον, εν μέσω αργίας, για να λάβει μέρος σε μία ανώτατου επιπέδου σύσκεψη στην αίθουσα εκτάκτων καταστάσεων του Λευκού Οίκου.

Έτσι ξεκίνησε την ανταπόκριση του στο δελτίο ειδήσεων με την Σία Κοσιώνη, ο αναλυτής του Σκάι καιανταποκριτής της Hellas Journal στο Λευκό Οίκο.

Σημείωσε ακόμα τα εξής:

Αυτό σημαίνει ότι το ζήτημα ήταν τόσο σοβαρό που δεν μπορούσε να συζητηθεί μέσω άλλων τρόπων, ούτε μέσω της κόκκινης γραμμής ασφαλείας.

Το θέμα αφορούσε την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, ειδικά τις προσπάθειες για την κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση των ομήρων.

  • Με εντολή του Προέδρου επέστρεψαν στην Ουάσιγκτον από το Κάιρο τα μέλη της αμερικανικής διαπραγματευτικής ομάδας, υπό την ηγεσία του αρχηγού της CIA, Γουίλιαμ Μπέρνς.

Ο κ. Μπάιντεν και η αντπρόεδρος Κάμαλα Χάρις περιγράφονται από τους συνεργάτες τους να είναι πολύ θυμωμένοι μετά την εκτέλεση των έξι ομήρων, ανάμεσα τους και ένας Αμερικανός, και ζήτησαν την εκπόνηση σχεδίου άμεσης αντίδρασης και απάντησης.

Στη συνάντηση αυτή μίλησαν εκτός του αρχηγού της CIA, ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, Τζέικ Σάλιβαν και το βαρύ πυροβολικό του Λευκού Οίκου Μπρέτ Μακέρκ, ο οποίος φέρεται να παρουσίασε αυτό το σχέδιο δράσης, που περιλαμβάνει το τελεσίγραφο προς το Ισραήλ και τη Χαμάς.




Ο κ. Μπάιντεν και η κ. Χάρις φέρονται να είναι στα όρια του τέλους με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου -και με τη Χαμάς βέβαια και δεν πρέπει να αποκλείσουμε αμερικανικό κτύπημα ως αντίδραση για τη δολοφονία του Αμερικανού ομήρου.

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν εξέφρασε τη συντριβή και την οργή του για τις δολοφονίες και επανέλαβε ότι οι ηγέτες της Χαμάς έχουν προσωπική ευθύνη για τις εκτελέσεις των ομήρων.

  • Είδαμε και τις δημόσιες δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου όταν έφτασε το πρωί στο Λευκό Οίκο. Όταν αποβιβάστηκε από το ελικόπτερο ήρθε στο σημείο, εκεί που περιμένουν οι δημοσιογράφοι αντί να πάει κατευθείαν στο Όβαλ Όφις, διότι ακριβώς ήθελε πριν τη σύσκεψη να στείλει μηνύματα στη Μέση Ανατολή.

Όταν ρωτήθηκε για τον Νετανιάχου φάνηκε, θα έλεγα, ο θυμός του, αν και τόνισε ότι η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.

Κατά τη σύσκεψη έχουν ληφθεί πολύ σοβαρές αποφάσεις, που μπορούν να αλλάξουν τα πάντα στον πόλεμο. Ας κρατήσουμε τη λέξη τελεσίγραφο, και προς τον Νετανιάχου και προς τη Χαμάς.

Αναφερόμενος στις αμερικανικές εκλογές, έκανε την παρακάτω ανάλυση:

Η Κάμαλα Χάρις και ο Ντόναλντ Τραμπ θα συνεχίσουν σήμερα τις εκστρατείες τους μετά από μικρή παύση λόγω της αργίας που είναι αφιερωμένη στους εργαζόμενους.

Αλλά οι επόμενες 64 ημέρες μέχρι τις προεδρικές εκλογές περιγράφονται ως «κόλαση», καθώς θα χαρακτηριστούν από επιθέσεις λάσπης και αρνητισμό. Αυτό οφείλεται στις αποφάσεις των επιτελείων να συσπειρώσουν τους οπαδούς τους για την τελική αναμέτρηση.

Η σημερινή αντιπρόεδρος έχει πάντως ένα προβάδισμα, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Υπάρχουν πολλοί αστάθμητοι παράγοντες που θα μπορούσαν να αλλάξουν το αποτέλεσμα. Ένα παράδειγμα είναι η έκβαση του πολέμου στη Μέση Ανατολή.

  • Αν ο Λευκός Οίκος μπορέσει και επιβάλει εκεχειρία, αυτό θα δώσει πόντους στην κ. Χάρις.
  • Αν ο Λευκός Οίκος προκαλέσει κρίση με τον Νετανιάχου, αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει τον κ. Τραμπ. Αλλά υπάρχουν ζητήματα και στο εσωτερικό που πιστεύω ότι θα κρίνουν το αποτέλεσμα.

Σε κάθε περίπτωση, από σήμερα το βράδυ ξεκινά η τελική πορεία προς τις προεδρικές εκλογές και το βέβαιο είναι ότι θα είναι συναρπαστικές και θα κρίνουν την πορεία πολλών χωρών. Οι αναλυτές πιστεύουν ότι η νίκη του κ. Τραμπ θα αλλάξει τον πολιτικό χάρτη και στην Ευρώπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Πρώτη η Φαίη Μαυραγάνη και ο Σκάι, μπροστά η Μαρία Νικόλτσιου με δεύτερο το Mega στα δελτία ειδήσεων: Οι “Δεκατιανοί”, ο Πιτταράς και ο Γρηγοριάδης, έφτασαν στο 25.9%

“Ο Ερντογάν επιστρέφει στον παλιό (πολύ κακό) εαυτό του”: Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου στην εκπομπή του Δημήτρη Οικονόμου και του Άκη Παυλόπουλου, στον Σκάι (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: