Η Αμερική, μία πολύ διχασμένη χώρα, δέχεται επίθεση και ο εχθρός είναι γνωστός: Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου στην εκπομπή των Οικονόμου και Παυλόπουλου, στον ΣΚΑΪ [video]

Ο αναλυτής του ΣΚΑΪ στην Ουάσιγκτον και αρθρογράφος και ανταποκριτής της Hellas Journal στο Λευκό Οίκο, Μιχάλης Ιγνατίου με τους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο Φωτογραφία από το κανάλι Σκάι




Αν μου ζητούσατε ένα τίτλο για όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στις Ηνωμένες Πολιτείες, θα σας έλεγα ότι «η Αμερική δέχεται επίθεση».

Αν με ρωτούσατε από που δέχεται επίθεση είναι δύσκολο να σας απαντήσω, αλλά θα επιχειρήσω.

Έτσι ξεκίνησε την ανάλυση του στην εκπομπή ΣΗΜΕΡΑ με τον Δημήτρη Οικονόμου και τον Άκη Παυλόπουλο, ο αναλύτής του καναλιού στην Ουάσιγκτον Μιχάλης Ιγνατίου, ανταποκριτής της Hellas Journal στον Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Πρόσθεσε και τα εξής:

Η υπερδύναμη είναι μία διχασμένη χώρα. Απέκτησε την ψεκασμένη ακραδεξιά, τώρα βλέπουμε ότι διαθέτει ψεκασμένους και η άλλη αριστερά. Και με τη λέξη ψεκασμένους, χαρακτηρίζω τους φανατικούς, ανθρώπους γεμάτους μίσος για τους συμπατριώτες τους.

Η κατάσταση είναι επικίνδυνη και λογικό είναι οι αρχές ασφαλείας να έχουν τεθεί σε κόκκινο συναγερμό. Ανέλαβε τις έρευνες η καλύτερη μονάδα του FBI, που βρίσκεται αντιμέτωπη με εσωτερική τρομοκρατία. Διότι περί αυτού πρόκειται.

Αυτή είναι η δεύτερη γνωστή απόπειρα δολοφονίας του πρώην Προέδρου Τραμπ. Και λέω η δεύτερη δεν κυκλοφορεί ευρύτατα η πληροφορία ότι υπήρξε και Τρίτη προσπάθεια, που είχε συνδεθεί με το Ιράν, παρά το γεγονός ότι οι αρχές δεν είναι καθόλου διαφωτιστικές.

Θυμίζω ότι η έκθεση για την απόπειρα δολοφονίας στην πολιτεία της Πενσιλβάνιας παραμένει ερμητικά απόρρητη. Δεν ξέρει κανείς αν ο νεκρός δράστης είχε συνεργάτες ή όχι. Παρουσιάστηκε ως ένας «μοναχικός λύκος».




Στην περίπτωση του ύποπτου για την κυριακάτικη απόπειρα εναντίον του κ. Τραμπ, πάλι ομιλούν για «μοναχικό λύκο». Αλλά έχουν έτσι τα πράγματα; Πως μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να σχεδιάζουν τη δολοφονία ενός πρώην Προέδρου και προεδρικού υποψήφιου, που φρουρείται από δεκάδες έμπειρους πράκτορες, και να το κάνουν μόνοι τους, χωρίς καμία βοήθεια;

Ο γιος του Ράιαν Γουέσλι Ρουθ παραδέχθηκε ότι ο πατέρας του ταξίδεψε στην Ουκρανία και προσφέρθηκε εθελοντικά να παράσχει αυτό που περιέγραψε ως «ανθρωπιστική» βοήθεια στα στρατεύματα που υπερασπίζονται τη χώρα από τις ρωσικές δυνάμεις.

Όπως καταλαβαίνετε εδώ έχουμε μία ομολογία.

Περιέγραψε επίσης τον πατέρα του ως παθιασμένο με την υπόθεση της Ουκρανίας. «Ο πατέρας μου πήγε εκεί και είδε ανθρώπους να μάχονται και να πεθαίνουν. Προσπάθησε να βεβαιωθεί ότι τα περιττώματα ήταν ωραία και δεν ήταν ωραία».

Επίσης καταφέρθηκε και εναντίον του κ. Τραμπ ότι κάθεται πίσω από το γραφείο του και δεν κάνει τίποτα για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Όσον αφορά το πως ψήφισε στο παρελθόν φαίνεται ότι υποστήριξε και τα δύο κόμματα. Όμως, η θέση του για το Ουκρανικό δείχνει χωρίς καμία αμφιβολία ότι ήταν εναντίον του κ. Τραμπ.

Ερώτηση: Θα επηρεάσει τους πολίτες αυτή η νέα επίθεση; Πιστεύω ναι. Υπάρχει πλέον μεγ΄λαος προβληαμτισμός στο σρατόπεδο

* Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

  • Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.
  • E-mail: [email protected]

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Η πορεία βελτίωσης των σχέσεων με την Τουρκία έχει ήδη οδηγηθεί σε αδιέξοδο: Η Αθήνα (και η Κύπρος για άλλους λόγους) σε κατάσταση επικίνδυνης άρνησης; (video)

Η επίσημη θέση της Ουάσιγκτον για τη σημαντική αμυντική συμφωνία των ΗΠΑ και της Κύπρου, εταίρος η Λευκωσία: Η ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου στo δελτίο του Σκάι (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: