Οι Αμερικανοί πεζοναύτες θα “πετάξουν” από την Κύπρο στο Λίβανο για να σώσουν τους πολίτες της υπερδύναμης: Ο Μιχάλης Ιγνατίου στo δελτίο του Σκάι με την Σία Κοσιώνη (video)

Ο αναλυτής του Σκάι στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και αρθρογράφος και ανταποκριτής της Hellas Journal στο Λευκό Οίκο, Μιχάλης Ιγνατίου με την παρουσιάστρια ειδήσεων, Σία Κοσιώνη. Φωτογραφία από το κανάλι Σκάι




Ο Λευκός Οίκος προχώρησε χθες σε ύστατη έκκληση προς τους Αμερικανούς υπηκόους που βρίσκονται ακόμα στο Λίβανο να φύγουν αμέσως από τη χώρα, όσο έχουν επιλογές, και όσο υπάρχουν κάποιες διαθέσιμες πτήσεις.

Και ο λόγος της έκκλησης αυτής δεν κρύβεται πλέον. Έχουν ενημερωθεί από την κυβέρνηση του Ισραήλ ότι θα εντατικοποιηθούν οι επιθέσεις εναντίον της Χεζμπολάχ και, όπως αντιλαμβάνομαι, ένας βασικός σχεδιασμός, που δεν γνωρίζουμε πότε θα υλοποιηθεί είναι και η χερσαία επίθεση, αν και οι βομβαρδισμοί φαίνεται ότι δεν χάνουν κανένα από τους στόχους.

Για όσους Αμερικανούς πολίτες δεν φύγουν από το Λίβανο, και στην περίπτωση χερσαίας επιχείρηση, θα υλοποιηθεί το σχέδιο εκκένωσης μέσω της Κύπρου.

Αυτός είναι ο βασικός λόγος της παρουσίας των πεζοναυτών στην Κύπρο. Προχθες δόθηκε εντολή να φτάσουν στο νησί και άλλοι στρατιώτες, αποστολή των οποίων είναι η διάσωση υπηκόων των Ηνωμένων Πολιτειών. [ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΡΕΤΑΝΟΥΣ ΚΟΜΑΝΤΟΣ ΕΔΩ]

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν διευκρίνισε ότι οι ένοπλες δυνάμεις παραμένουν σε θέση να προστατεύουν το αμερικανικό προσωπικό σε αυτήν την περιοχή και έχουν προειδοποιήσει όλες τις χώρες που αναμειγνύονται στις συγκρούσεις για τις συνέπειες.

Όπως και να έχουν τα πράγματα, οι Δυτικοί βρίσκονται ενώπιον μίας “γνώριμης” κατάστασης. Αντιδρούν πολύ αργά και στο τέλος τρέχουν και δεν προλαβαίνουν όταν επιλέγουν μεσοβέζικες λύσεις.

Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προσφώνησε χθες τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Είναι η τελευταία του ομιλία σαν Πρόεδρος και άδραξε την ευκαιρία για να κάνει μαθήματα ιστορίας και ειρήνης, αν και είναι πολύ αργά πιά. Είναι πολιτικός από το 1972, ήταν γερουσιαστής, ήταν αντιπρόεδρος είναι σήμερα Πλανητάρχης.

Έχει φυσικά ακόμα μερικούς μήνες για να μείνει στην ιστορία, σταματώντας τους πολέμους, που βοηθά και η κυβέρνηση του για να συνεχίζονται.

Από το βήμα της Γ.Σ. του ΟΗΕ, ο Αμερικανός ηγέτης ζήτησε κατάπαυση του πυρός στον πόλεμο της Γάζας και επιστροφή των ομήρων, κάτι το οποίο δεν φαίνεται εφικτό αυτή τη στιγμή. Αντίθετα είμαστε στα πρόθυρα δεύτερου πολέμου, τον οποίο ο κ. Μπάιντεν αποδείχθηκε ανήμπορος να τον εμποδίσει.

Η αμερικανική πλευρά θα έχει συναντήσεις με τους Ισραηλινούς στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών για να συζητήσουν κάποιες φρέσκιες στέρεες ιδέες όπως τις χαρακτήρισε, αν και πλέον -απ’ ότι ακούμε επίμονα εδώ, που έχει μετακομίσει το σύνολο της αμερικανικής κυβέρνησης- το Εβραϊκό Κράτος θα συνεχίσει τις επιθέσεις και είναι έτοιμο και να τις επεκτείνει, σε περιοχές της Συρίας όπου διαθέτει βάσεις το Ιράν.

* Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

  • Αν και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας, το κείμενο μπορεί να δημοσιευθεί με παραπομπή στη Hellas Journal στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.
  • E-mail: [email protected]

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: