H Μπριζίτ Μπαρντό στα 90 της: Το σύμβολο του σεξ στη δεκαετία του ΄60, κάνει απολογισμό-Είμαι μόνη μου όπως το ήθελα* Εχω κάποιες αναπηρίες αλλά δεν παραπονιέμαι [videos]

Η μπριζίτ Μπαρντό στο Mambo Italiano via youtube




Στην αυγή των 90ων γενεθλίων της, η Μπριζίτ Μπαρντό εκμυστηρεύεται και ζωγραφίζει μια εικόνα της ζωής της, απομονωμένη, με πολλές ασθένειες, αλλά περήφανη για τη μοναξιά της, την απόλυτα επιθυμητή και για το πώς αντιδρά στα γηρατειά.

«Θα σου έλεγα – λέει η γυναίκα που ήταν το σεξ σύμβολο του κινηματογράφου στη δεκαετία του εξήντα – ότι δεν παραπονιέμαι ποτέ, λέει στη συνέντευξή της στη στη Le Monde. Τα κόκκαλά μου μου κάνουν άσχημα αστεία και με εμποδίζουν να κυκλοφορώ, μόνο με τη βοήθεια των δύο μπαστουνιών μου, αλλά τα πάω πολύ καλά λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες. Και μετά, όταν κάποιος παραπονιέται, όλοι εκνευρίζονται ακούγοντας το και ο πόνος δεν φεύγει. Οπότε, καλύτερα να μην παραπονιέσαι ποτέ. Ζω κανονικά, όπως όταν ήμουν νέα αλλά με κάποιες αναπηρίες».

Η Μπριζίτ Μπαρντό θα κλείσει τα 90 στα τέλη Σεπτεμβρίου, αλλά δεν έχει εμμονή με την ηλικία ή το πώς άλλαξε η εμφάνισή της: τα γηρατειά, λέει, “ήρθαν μέρα με τη μέρα, χωρίς αυτό το πράγμα να με ανησυχεί. Αν είμαι μεγάλη. , δεν ξέρω, και δεν θέλω να μάθω, δεν με νοιάζει, ζω σύμφωνα με τις δυνατότητές μου, δε θα γονατίσω επειδή σπάζουν τα κόκκαλα μου, είναι βέβαια πρόσβλημα, μά πάνω απ όλα δεν είναι πρακτικό. Αλλά δε με νοιάζει υπάρχουν άνθρωποι που είναι σε χειρρότερη κατάσταση. Κι έπειται κρατιέμαι όρθια».

Επαναλαμβάνει ότι έχει «άλλα προβλήματα» και άρα «δεν περνάει τη ζωή σου κοιτώντας στον καθρέφτη για να μετρήσει τις ρυτίδες ή τα άσπρα μαλλιά».

Αφιερώνει πολύ χρόνο στα μαλλιά της, «τα έχω μακριά μέχρι τον πισινό μου» -λέει- και «ουσιαστικά έχουν παραμείνει στο ίδιο χρώμα, ανοιχτό καστανό, με κάποιες άσπρες ραβδώσεις». Ενάμισυ μέτρο «εξαιρετικά μαλλιά» που πλένει «μόνη» στο νιπτήρα του μπάνιου: «Δεν μου προκαλεί πόνο, αλλά είναι πραγματική δουλειά».

Στη μεγάλη συνέντευξη,  η B.B. εξηγεί ότι καταπολεμά «την τεμπελιά του γήρατος» δουλεύοντας καθημερινά για τον εαυτό της, διατηρεί τις σχέσεις της και προωθεί το ίδρυμα για τα δικαιώματα των ζώων που φέρει το όνομά της.

Αποφεύγει να είναι ανάμεσα σε πάρα πολλούς ανθρώπους, προτιμά τη μοναξιά: «Η απομόνωση για μένα είναι επιλογή -λέει- είναι πολυτέλεια. Σιωπή. Να είσαι ήρεμος, μόνο με λίγα άτομα. Να έχεις γαλήνη. Χωρίς άγριο πλήθος γύρω σου.. Χωρίς να την προβάλλω, η μοναξιά, όπως την ήθελα, ήταν πάντα το όνειρό μου. Και τώρα το διεκδικώ, αυτό το όνειρο. Αυτή τη στιγμή, μου αρέσει πολύ η κατάστασή μου.”

Στη Le Monde, μιλάει για τη μέρα της: πρωινό και πρώτο τσιγάρο, τα περιστέρια έρχονται να την χαιρετήσουν στη βεράντα.

Μετά, όλο το πρωί, το θέλει για τον εαυτό της, για την επαφή με τη φύση, τις γάτες της, τα σκυλιά της: «Τότε αρχίζω να ψαχουλεύω, να τακτοποιώ, χωρίς να βιάζομαι. Το κάνω για μένα. Δεν χρειάζομαι τίποτα. Όπως είμαι, έχω όλα όσα χρειάζομαι. Ποτέ δεν θέλω περισσότερα από όσα έχω. Φτιάχνω το δικό μου πιάτο για μεσημεριανό με φυσικά πράγματα. Είμαι χορτοφάγος, μπορώ να το ετοιμάσω σε μια στιγμή. Και μετά, φοράω τα ίδια ρούχα όπως όταν ήμουν 50, είμαι τυχερή που κράτησα τις ίδιες διαστάσεις.

Γύρω στις 6 το απόγευμα «κλείνει» η Μπριζίτ Μπαρντό. Και εξηγεί: μετά από εκείνη την ώρα “δεν μιλάω πια. Ό,τι λέω είναι αυτό που σκέφτομαι. Δεν έχω χίλια πράγματα να πω, ακόμα κι αν πρέπει πάντα να βγάζουμε περισσότερα από αυτό. Όλοι θέλουν πάντα περισσότερα”.

Με πληροφορίες από ansa.it 

H φωνή του Νταρθ Βέιντερ έφυγε: Πέθανε ο ηθοποιός Τζέιμς Ερλ Τζόουνς σε ηλικία 93 ετών… “Αναπαύσου εν ειρήνη, μπαμπά”, έγραψε ο ηθοποιός Μαρκ Χάμιλ… [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: