Γιατί όλοι μιλούν για τη Λόρα Λούμερ; Ποια είναι η συνωμοσιολόγος που ταξιδεύει συνεχώς με τον Τραμπ και γιατί οι Ρεπουμπλικανοί ανησυχούν για την επιρροή της σε αυτόν [video]

Ντόναλντ Τραμπ και Λόρα Λούμερ /Φωτογραφία: Screenshot via YouTube




Ερωτήματα έχει εγείρει, μεταξύ άλλων και από ορισμένους Ρεπουμπλικανούς, σχετικά με την επιρροή που μπορεί να έχει πάνω του η αμφιλεγόμενη πρώην υποψήφια για το Κογκρέσο η παρουσία της ακροδεξιάς συνωμοσιολόγου Λάουρα Λούμερ δίπλα στον Ντόναλντ Τραμπ στην προεκλογική εκστρατεία των τελευταίων ημερών

Όπως αναφέρει το BBC, η Λούμερ είναι γνωστή για την αντιμουσουλμανική ρητορική της και για τη διάδοση θεωριών συνωμοσίας, συμπεριλαμβανομένης της άποψης ότι οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου ήταν «εσωτερική δουλειά» που πραγματοποιήθηκε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Την Τετάρτη βρέθηκε με τον Τραμπ σε εκδήλωση για τον εορτασμό των επιθέσεων, προς έκπληξη αλλά και την οργή ορισμένων αμερικανικών μέσων ενημέρωσης.

Επιπλέον, την Τρίτη, η 31χρονη ταξίδεψε στη Φιλαδέλφεια με το αεροπλάνο του Τραμπ για το προεδρικό ντιμπέιτ στην πόλη.

Ίσως η πιο αξιομνημόνευτη στιγμή αυτού του ντιμπέιτ ήρθε όταν ο Τραμπ επανέλαβε έναν αβάσιμο ισχυρισμό ότι παράνομοι μετανάστες από την Αϊτή τρώνε κατοικίδια ζώα σε μια μικρή πόλη του Οχάιο. «Τρώνε τα κατοικίδια των ανθρώπων που ζουν εκεί», είπε.
Αξιωματούχοι της πόλης δήλωσαν αργότερα στο BBC Verify ότι δεν υπήρξαν «αξιόπιστες αναφορές» πως κάτι τέτοιο έχει πράγματι συμβεί.

Ο Τραμπ δήλωσε ότι επαναλάμβανε ισχυρισμούς που είχε ακούσει στην τηλεόραση, αλλά η αβάσιμη θεωρία προβλήθηκε από την  μόλις μία ημέρα πριν από το ντιμπέιτ. Τη Δευτέρα, η περιθωριακή ειδήμων και επιρροή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επανέλαβε τους αβάσιμους ισχυρισμούς στους 1,2 εκατ. οπαδούς της στο X.

Αν και το επίπεδο πρόσβασης της Λούμερ στον Trump δεν είναι σαφές, ανώνυμη πηγή κοντά στην εκστρατεία του Τραμπ είπε στο αμερικανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Semafor ότι ανησυχούν «100%» για την εγγύτητα της κυρίας Λούμερ με τον Τραμπ.

Τα αρνητικά σχόλια όσον αφορά την παρουσία της γύρω από τον Τραμπ πληθαίνουν. Ο Ντένις Λένοξ, ένας Ρεπουμπλικανός σύμβουλος, άσκησε έντονη κριτική για την παρουσία της στο debate σχολιάζοντας:«Αυτό συμβαίνει όταν το φτιάχνεις, ζεις στη φούσκα του Fox News-X και βασίζεσαι στον Matt Gaetz, πόσο μάλλον στη Λόρα Λούμερ», είπε στο Semafor.

Η ίδια η Λόρα Λούμερ σχολίασε πάντως στο Χ ότι λειτουργεί «ανεξάρτητα» για να βοηθήσει τον Τραμπ, τον οποίο ανέφερε ως «πραγματικά την τελευταία ελπίδα του έθνους μας».

«Στους πολλούς δημοσιογράφους που με καλούν και μου ζητούν με εμμονή να τους μιλήσω σήμερα, η απάντηση είναι όχι», έγραψε. «Είμαι πολύ απασχολημένη με τις ιστορίες και τις έρευνές μου και δεν έχω χρόνο να διασκεδάσω τις θεωρίες συνωμοσίας σας» έγραψε.

Ποια είναι 

Γεννημένη στην Αριζόνα το 1993, η αυτοαποκαλούμενη δημοσιογράφος έχει εργαστεί ως ακτιβίστρια και σχολιάστρια για οργανισμούς όπως το Project Veritas και το Infowars του Alex Jones.

Το 2020, έθεσε υποψηφιότητα -με την υποστήριξη του Τραμπ- ως υποψήφια των Ρεπουμπλικάνων για τη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ στη Φλόριντα, αλλά έχασε από τη Δημοκρατική Λόις Φράνκελ.

Προσπάθησε ξανά δύο χρόνια αργότερα, όταν έτρεξε ανεπιτυχώς για να ανατρέψει τον εκπρόσωπο Ντάνιελ Γουέμπστερ σε προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικάνων σε μια διαφορετική περιφέρεια της Φλόριντα.

Τώρα, είναι γνωστή για την υποστήριξή της στον Τραμπ και για την προώθηση μιας μακράς σειράς θεωριών συνωμοσίας, συμπεριλαμβανομένων των ισχυρισμών ότι η Καμάλα Χάρις δεν είναι μαύρη και ότι ο γιος του δισεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος έστελνε μηνύματα κρυφά ζητώντας τη δολοφονία του Τραμπ.

Αυτές οι αναρτήσεις την οδήγησαν στο να αποκλειστεί ο λογαριασμός της από πολλές πλατφόρμες, όπως το Facebook, το Instagram, ακόμη και, σύμφωνα με την ίδια, η Uber και η Lyft, επειδή έκανε προσβλητικά σχόλια για μουσουλμάνους οδηγούς. Κάποτε περιέγραψε τον εαυτό της ως «περήφανη ισλαμοφοβική».

Η Λούμερ παρευρίσκεται συχνά σε εκδηλώσεις στο πλευρό του Τραμπ. Νωρίτερα φέτος, ταξίδεψε με το αεροπλάνο του στην Αϊόβα, όπου και έγινε μια στιγμιαία αναφορά στο πρόσωπό της στη σκηνή σε μια εκδήλωση. «Τη θέλετε στο πλευρό σας», είπε ο Τραμπ. Ο πρώην πρόεδρος έχει επίσης μοιραστεί αρκετά από τα βίντεό του στο Truth Social μαζί της. Πέρυσι, οι New York Times ανέφεραν ότι ο Τραμπ είχε εκφράσει ενδιαφέρον να την προσλάβει για την εκστρατεία του, υποχωρώντας μόνο αφού κορυφαίοι βοηθοί εξέφρασαν την ανησυχία τους ότι θα μπορούσε να βλάψει τις εκλογικές του προσπάθειες.

Με πληροφορίες από BBC

Σε μπελάδες ο Τραμπ μετά το ντιμπέιτ με την Χάρις: Πρώην υποδιευθυντής του FBI τον χαρακτηρίζει «ρωσικό περιουσιακό στοιχείο», ενώ το Time τον τρολάρει με επικό εξώφυλλο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: